Dzisiaj na obiad ...

[quote author=udorka link=topic=37442.msg1510166#msg1510166 date=1346420204]
Pierwszy numer grosze, drugi pewnie już sporo kasy... a też szukam takiej formy w rozsądnej cenie.


Pierwszy numer niecałe 7zł, drugi ma kosztować niecałe 10zł  😉
[/quote]

ooo super, a co ile to się pojawia?
Kami   kasztan z gwiazdką
04 września 2012 19:17
ooo super, a co ile to się pojawia?


Jeszcze nie wyczaiłam - jutro pójdę do kiosku to zapytam  🙂
żurek i naleśniki
pierwsze w zyciu wlasnoreczne sushi😀
faith, niezły fun, co? Ja robiłam nie tak dawno ze znajomymi - wyszło pyszne, a ile zabawy... 😀

U mnie dzisiaj cukinia faszerowana zapiekana z mozzarellą.
nooo, fajna zabawa 😉)) na 2gim glonie wyszlo juz calkiem porzadnie😀
żurek i naleśniki



aaaaaale bym zjadła żurek! (i naleśniki kocham)  😜

ja dziś znowu pierogi z serem, bo mi się ostały 🙂
bigos + cieniutki indyk zawiniętym z serem żółtym i domowym ogórkiem kiszonym  😜
[quote author=cavaletti link=topic=37442.msg1504251#msg1504251 date=1345906020]
zapiekana cukinia z mielonym. mniami!


możesz podać przepis? Dokładnie na to mnie dzisiaj naszło, a że kuchnia już sprawna to wpadam w szał gotowania 🙂
[/quote]
zupełnie zapomniałam o tym wątku! mogłaś wołać do tablicy :P nie wiem, czy jeszcze masz ochotę na faszerowaną cukinię, ale przepis podam jutro po południu - muszę najpierw go znaleźć w gąszczu innych 😉
Ja już zrobiłam tą cukinię po swojemu 🙂 Wyszła boska, więc też mogę się podzielić przepisem jak by co 🙂
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
06 września 2012 11:16
Ja wczoraj też robiłam faszerowaną cukinię - sama po raz pierwszy  😁 też z mozarellą i ... wyszło to to jakoś  😁

a dzisiaj tylko kalafior i 2 pieczarki z mozarellą z grilla 😉
Salatka: salata+papryka+czerwona cebula+surimi + awokado + sos tao tao slodko pikantny😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
06 września 2012 11:40
u nas dziś będzie gulasz z kaszą gryczaną 🙂
faszerowana papryka 🙂
skrzydełka + ryż z warzywami "orientalnymi"  😜
podudzia z kurczaka zrobione w marynacie musztardowej 😀 pieczone 🙂 + ziemniaki,cukinia z przyprawami pieczone w  woreczku  🤣
surówka z kiszonej kapusty pychaaaa  🤣
ash   Sukces jest koloru blond....
06 września 2012 11:58
Dzionka dawaj przepis na cukienie. Mam nadzieje, że farsz jest z mięsem?! Bo inaczej u mnie odpada taki obiad. Mąż mega mięsożerny.
stek z tuńczyka w sosie szpinakowym
Kami   kasztan z gwiazdką
06 września 2012 18:05
Schabowe, szpinak i pieczone ziemniaczki  🙂
ash, jasne, że z mięsem! Mój przyszły mąż też mięsożerca 😉 Proszę bardzo więc:

Farsz:
podsmażasz cebulkę na oliwie, jak zmięknie dodajesz mięso mielone (najlepiej zmielone przy tobie wołowe) i smażysz aż zbrązowieje. Dodajesz pomidory z puszki i odparowujesz. Dodajesz zioła (bazyli,a oregano, co tam chcesz) i wyciśnięty czosnek.

Cukinię obierasz, o ile ma grubą skórę, kroisz wzdłuż i łyżką drążysz środek, tak żeby powstały takie łódeczki z pustym środkiem. Solisz i wkładasz do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Do środka wkładasz farsz. Pieczesz ok. 30 minut, a potem nakładasz na górę plastry mozzarelli i pieczesz jeszcze z 7-8 minut. My jedliśmy z ryżem on the side 🙂 Polecam, naprawdę było przepyszne!
Dzionka, do farszu można dodać wcześniej to co wyskrobiesz z cukinii 🙂  mniam... Generalnie każdy freestyle na temat farszu wskazany. Ja uwielbiam czerwoną fasolę z puszki w sosie Cayenne firmy bonduelle jeszcze do tego i kukurydze 🙂
Bandos, właśnie ja niewiele wyskrobałam tylko tą miękką część z pestkami. Ale też myślałam, żeby nadmiar zmieszać z farszem. Aaach, jeszcze raz bym to zjadła 😀
ja dziś miałam faszerowane papryki 🙂 mniaaaaaaaaam i bez mięcha 😀
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
06 września 2012 21:30
A ja mam inna popozycę na cukinię faszerowaną - właśnie jest w piekarniku.
Mianowicie : podsmażam na oleju cebulkę, czosnek, na to drobno posiekaną pierś z kurczaka, paprykę czerwoną, pieczarki, brokuły i to co wydrążone z cukini ( oprócz pestek ) . Cukinię najpierw solimy i podpiekamy w piekarniku,  a potem nakładamy do niej farszu. Na wierzchu dorzucam mozarellę . My jemy z sosem czosnkowym własnej roboy - pychotka 🙂
Ja dziś zrobiłam zupę krupnik , pamiętam jak ją jadłam w szkole  😜  jak na pierwszy raz wyszła super , do tego krokiety z mięsem
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
07 września 2012 17:49
Przepisy na cukinię się przydadzą, bo sąsiad nam ostatnio przyniósł dwie gigantyczne i myślimy co z nimi zrobić. Dzisiaj było cukiniowe leczo z ryżem, a może jutro zrobimy faszerowaną.

Ostatnio robiłam tę tartę wiejską, co ktoś wstawiał przepis. Wyszła przepyszna  🍴
Horciakowa
Z cukinii pyszne wychodza kluseczki. Zjadają je nawet osoby, które cukinii w innych postaciach nie jadają 😉
http://mniami.pl/przepis,10547,kluski-z-cukinii.html
Ja robię takie jak w przepisie tylko bez cebulki i czosnku 😉
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
07 września 2012 20:47
armara, o super, nie wiem czy kiedyś nie robiliśmy takich z mamą  👀

A z czym je potem jesz? Do jakiegoś mięska?
Horciakowa, jak robiłaś to cukiniowe leczo? Jakie przyprawy itp.? Coś tam leży w domu, narobiłaś mi strasznej ochoty na to, więc chyba jutro będzie na obiad 😀
Bandos, a czym faszerujesz?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się