Dzisiaj na obiad ...

Żeberka z piekarnika z młodą kapustą 😜
dziewczyny, właśnie odkopałam Wasze stare wpisy!

Mery, cudowne! Byłaś w restauracji, czy sama robiłaś? Jak sama to dziel się przepisem, ale już! 😜

mery
Gdzie takie dobra dają  😍 ?


naleśniczki robione były w domu! zadna restauracja 😉 w niedz powtórka z rozrywki  😜 😜

w sumie przepis podobny do tego: naleśniki z kaczką
i zamiast placków mandaryńskich, mama zrobiła zwykle naleśniki, tylko smażone były na takiej małej patelni 🙂
Tortellini ze szpinakiem w masełku czosnkowym (ale takie kupcze).
Zupa jabłkowa i sałatka z kurczakiem i suszonymi śliwkami 🙂
maleństwo   I'll love you till the end of time...
22 czerwca 2013 13:37
Bruschetta z pomidorami i sałatka caprese 🙂
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
22 czerwca 2013 15:06
Makaron, kalafior i pierś kurczaka z papirusu 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
22 czerwca 2013 16:06
Nóżki kurczaka w ziołach z piekarnika, sałatka mix z mozarellą.
curry  😍
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
22 czerwca 2013 16:54
http://cytrynamalina.blogspot.com/2011/02/penne-z-ososiem-i-brokuami.html  makaron z łososiem i brokułami 🙂
Odkrywam na nowo co to znaczy- smacznie 😀 😍
zupa czosnkowa i makaron z tuńczykiem w pomidorach  🏇
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
24 czerwca 2013 12:39
U mnie dziś pierogi ruskie i kapusta zasmażana 😀
ash   Sukces jest koloru blond....
25 czerwca 2013 09:36
mam prośbę do osób korzystających z parowaru.
Kupiłam taki w Lidlu i się zdziwiłam czytając instrukcję.
Napisane jest, że mięso przed włożeniem do parowaru powinno być ugotowane 🤔 Przecież to bez sensu 🤦
Z jakich stron korzystacie jeśli chodzi o przepisy na potrawy gotowane na parze.
ash, ja wymyślam sama. Korzystam z parowaru już ze 4 lata i nigdy wcześniej mięsa nie gotowałam 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
25 czerwca 2013 09:42
Martolina, czas ustawiasz na "oko"? bo ja z tym mam problem!
Tak. Jeżeli widzę, że doszło wcześniej to wyłączam 🙂 zobaczysz, poużywasz tego ustrojstwa trochę i sama będziesz ekspertem 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
25 czerwca 2013 09:48
hmmm... no to spróbuję 🙂
Kami   kasztan z gwiazdką
25 czerwca 2013 09:52
Zapiekanka z młodych warzyw pod beszamelem  😜
ash, a jakie mięso? U mnie filety nie dłużej niż 35 min.
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
25 czerwca 2013 11:18
ash
Ja korzystam z parowaru już od kilku dobrych lat, wszystko robię na czuja, no i nigdy nie gotowałam mięsa wcześniej 😉
Jeśli chodzi o przepisy, to przeglądałam już wiele książek poświęconych tylko potrawom przygotowanym na parze i stwierdziłam, że nie ma w nich niczego, na co sama bym nie wpadła, więc wydaje mi się, że to strata pieniędzy.


A żeby nie robić OT, to u mnie na obiad dziś będą mielone (gotowane na parze), młode ziemniaki i mizeria, która chodzi już za mną od dłuższego czasu 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
25 czerwca 2013 11:20
ash, a jakie mięso? U mnie filety nie dłużej niż 35 min.


np. pierś z kurczaka, plastry schabu.
Maks. 35 minut, ja w ogóle wrzucam mięso na spód, wyżej warzywa, wciskam 35 min i zapominam o obiedzie. Warzywa pewnie są dobre wcześniej, ale nigdy nie chce mi się bawić w ściąganie i dokładanie z parowaru. Nic im się nie dzieje, jak trochę dłużej się pogotują.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
25 czerwca 2013 11:38
U mnie roladki z cycka kurzego, 2 młode ziemniaczki, pomidor
maleństwo   I'll love you till the end of time...
25 czerwca 2013 14:23
Ryż z warzywami. Pękam 😉
Pierogi z truskawkami i czereśniami  💘
Tusia   zośkowo - monologowo mi :)
25 czerwca 2013 15:37
kalafior z bułeczką 🙂
Halibut z ryżem.
Wołowina z warzywami i bambusem.
Filet z mintaja w sosie brokułowym.  😜
piersi z kurczaka zapiekane z pomidorami i mozarellą, a na deser zrobiłam tartę z truskawkami  😜
młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, pierś z kurczaka w otrębach i mizeria 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się