Końska Rewia Mody XVII (2023)
Akatash, Witamy kolejną kluseczkę 😀
keirashara, O tak, jak postanowi, że idzie to nie ma takiej siły … Wciąga jak czarna dziura 🤣
kotbury, z ogłowiem, to nie łatwiej konia nauczyć, zeby łeb pochylał?
zembria, zapraszam!!! Zapłacę nawet w euromonetach.
...dodam tylko, że ten koń nie uznaje "przekupstwa żywieniowego", i z ręki je "łaskawie" i tylko wtedy gdy uzna, że godna jesteś akurat ją karmić. Od obcych w większości nie bierze wcale z reki żarcia🙂
Do ściagania za to ogłowia/kantara to szturcha nosem i sama opuszcza na maxa łep🙂..
Do zakładania w chwili gdy biorę do reki ogłowie magicznie "głuchnie". Głowa top w górze i udaje, że bardzo się właśnie czymś zainteresowała w oddali.
kotbury, a nie umie ustępować od nacisku? Swojego olbrzyma uczyłam zarzucając wodze na potylice, dosyć szybko załapał, potem już sam łeb opuszczał.
zembria, umie.
Umie też sprawdzać czy na pewno musi... i wtedy mogę się pobujać na wodzach jak na huśtawce,o ile wcześniej nie strzeli skóra przy sprzączce.
To jest bardzo "przemyślany" konik i zawsze sobie przemyśli czy wykonanie polecenia się jej opłaca.
Może zakończmy ten offtopic i wróćmy do szmatek 😉
Szukam zdjęcia eskadrona rosewood na gniadym, macie może?
To ja wstawię eskadrona pod siodłem 17' na "mastodoncie"
20190315_214410_Film3.jpg
kotbury, współczuję męczenia się z takim koniem dla przyjemności... Ja bym kompletnie nie widziała sensu. No ale przynajmniej Eska-czapraki dobrze leżą :P
Ale to jest zarąbisty koń. Mega ambitny i taki work dedicated" z dobrym ruchem. Tylko bardzo inteligentny...
Mi te eskadrony średnio pasują.Dla mnie za mało czapraka z przodu.
Dlatego uwielbiam PS'y z tym wybrzuszeniem z przodu.
Le Mieux fig na promce w GNL 😉
Poncioch, proszzz 😀 wygrzebałam coś sprzed dwóch lat 🙈
IMG_20201205_113937.jpg
IMG_20201205_114317.jpg
Monia_lol, dzięki. Zastanawiałam się, czy rosewood nie zniknie na gniadym, ale na Twoich zdjęciach wygląda w sam raz. Elegancko 🙂
Poncioch, No on sam w sobie robi efekt wow więc napewno się na koniu nie zgubi 😀
Ten co Ty masz, owszem, ale zwykły cotton nie ma tego efektu bling, a ja właśnie kupiłam okazyjnie cottona 😉
Nowy kolory lemieux. Takie nijakie jakieś dla mnie nie wiem, może i dobrze 🤣
IMG_20230222_080720.jpg
Ja mam wyzwanie z ich kolorami bo zawsze mają te zdjęcia takie "prześwietlone" i nigdzie nie am real photo. Są albo leżaki, które są przesycone, albo takie prześwietlone a potem jak to gdzieś oglądam na żywo to mi to nawet koło tych kolorów z fotek "nie leżało" w moim odbiorze.
kotbury, to prawda, chociaż zauważyłam że jedne kolory bardziej a inne mniej.
Są grupy na Facebooku gdzie ludzie sprzedają/wymieniają się czaprakami tej marki. Ale w przypadku świeżych nowych kolekcji faktycznie może być ciężko o zdjęcie. Ja zwykle szukam na FB czy jakiś sklep nie wkleił zdjęć z wystawki albo w tych grupkach.
donkeyboy, czekam na cavaliadę. Obiecuję sobie w końcu połazić po stoiskach w Krakowie.
Poncioch, aa ok😉 ale myślę, że też będzie elegancko bo rosewood jest boski😍😀
Poncioch, - imo rosewood najlepiej pasuje właśnie do gniadych 😀
Nowy kolor kentucky - derka na kucyku, ale z relacji z targów zrozumiałam, że ma być też velvet w nim 🙂
Screenshot_20230223_191403_Instagram.jpg
Omg 🙂 Jak będzie ta śliwka velvetowa pony to biorę!
Kayraa, - mnie musi derka 🙊 znaczy derka od dawna mnie kusi, a w tym kolorze... to chyba nie dam rady się powstrzymać 😅
keirashara, te derki są przepiękne... A na karego taka śliwka... Bosko! Mnie też kusi, szczególnie ta szmaragdowa, ale ta cena powala 😀
o wow, znowu jest dokładnie to samo 😂
IskraADHD, ale bez szału 😣
Widzę, że paleta kolorów w Eskadronie jak zawsze taka sama, ograniczona do liczby 3 🤣
Zastanawiam się, czy oni na prawdę nie mogą zrobić czegoś innego w końcu
Myślę, że im juz trudno zrobić coś nowego po kolekcjach, których było blisko stu 😅 Wskazuje na to choćby rezygnacja z wypuszczania Classic Sport i powiększenia bazy basiców.
Reflexx nigdy do mnie "nie mówił" więc nie specjalnie na coś liczyłam 🤷 Czekam na pozostałe (Pure, Platinum i Heritage).
Edit: a nowe PSoS widziałyście? Fiolecik i niebieski trochę w klimacie Monaco.
keirashara, Z jednej strony racja, z drugiej są zestawienia kolorystyczne których nie było. Mogliby też wrócić do jakiejś bardzo starej kolekcji i zrobić ją w nowej odsłonie. Jak dla mnie to po prostu trochę nudne, że ograniczają się do różowego, granatowego/błękitnego, czarnego/szarego/beżowego. Jest na prawdę mnóstwo możliwości.
Dla mnie trochę szkoda, bo ostatniego Eskadrona kupiłam jakoś 3 lata temu i już się nie zanosi, żebym kupiła w ogóle.
Jak już muszą być odgrzewane kotlety to niech dają Nici spowrotem! I rosewood! 😭