dairoxroxi, absolutnie nie są jesienne ale jak zawsze wyglądacie top! Powinnyście pracować jako modelki do katalogów
kare_szczescie, dziękuję 🌹🌹 chociaż ze mnie modelka żadna, wolę być po drugiej stronie obiektywu 😅
Diaroxi- powinni ci płacić!
kotbury, 🌹
jak prawdziwy szmatoholik przyjęłabym chętnie rozliczenie w czaprakach 🤣
dairoxroxi, pełen szacunek za wyznanie. Ja tez się przestałam już ukrywać ... do tego sroka jestem jeszcze 😁
dairoxroxi, - ahahhaha, totalnie się nie dziwię, za czapraczki oddałabym kawałek duszy 😂
Pięknie wyglądacie, jak zwykle z resztą 😍
Zawsze myślałam, że rude na rudym nie ma prawa dobrze wyglądać 😍😍😍
zembria, a jak on się układa pod siodłem? Mam wrażenie, że on jest raczej z takich miękkich czapraków i że będzie falował pod siodłem (a strasznie mnie korci, żeby sobie kupić wersję skokową, ale na tym zdjęciu katalogowym właśnie się tak zagina dziwnie...)
Pięknie się zgrywa z koniem <3
zembria, ślicznie to wygląda. Super na jesienną aurę 🍂
Ollala, ja mam wrażenie, że te pomarszczone czapraki to jest sposób siodłania, a nie czapraki per se. Wiele osób narzeka, że im się Kentucky marszczą. Ani mój ani pozostałe dwa na stajni tego nie robią. Ale znam też dwie (nie, trzy!) osoby, którym się WSZYSTKIE czapraki marszczą. Więc naprawdę nie zrzucałabym tego na czaprak, nawet jeśli się komuś zmarszczy ten Anky.
Nie wiem czy siodła niepodopasowywane (dwóch z tych 3 jeźdźców to 100%, oni mają jedno siodło na kilkadziesiąt koni przez kilka lat treningi...), czy popręg podciągany tylko z jednej strony czy ki ciul.
Zembria, 💗.
Imo to też kwestia budowy konia i jak ten czaprak leży. Kentucky mi się nie marszczą, ale jak mi koń schudł i zleciał z pleców to tak było blisko, żeby zaczął źle leżeć.
Natomiast pad anky to jest wygniecionym ścierkiem po dwóch praniach 🙄 i trochę teraz nie mam zaufania do nich.
zembria, - piękny kolor na Blondasa 😍
Mi się marszczy czaprak jak popręg słabo podciągnę. No i torpol wędrował mi pod siodłem jak wściekły, ale oddałam go do rekre bo nie mogłam go znieść 🤣
Dzięki dziewczyny! 😁 Bałam się, że mi się z koniem zleje, ale nie, fajnie się komponuje jednak.
Ollala, Pod siodłem jeszcze go nie miałam, wczoraj przyszedł i na razie tylko go tak położyłam na konia. Faktycznie jest taki mięciutki i giętki. Też mi się wydaje, że to jak czaprak się układa jest bardziej kwestią dopasowania kroju do grzbietu konia i dopasowania siodła, niż samej "konsystencji" czapraka.
Dzięki dziewczyny! Uwielbiam ten kolor, więc pewnie się w końcu zdecyduje :F
zembria, Śietnie to wygląda. Aż mi się włączyło chciejstwo🙂
Ostatni raz wyskakuję z lodówki. Fotka na koniu w pełnym rynsztunku. Pod siodłem po jeździe zrobiła się taka minimalna zmarszczka. Myślę, że jakbym mocniej wyciągnęła czaprak w górę, to by jej nie było.
1000027023.jpg
1000027029.jpg
zembria a Ty na nogach masz ?
BUCK, o bryczesy pytasz? Lauria Garelli, ale jakiś model z przed 7-8 lat chyba. Nie znalazłam ich teraz już żeby podlinkować 🤷