TEMU i wszystko z nim związane

Hej, od niedawna korzystam z aplikacji TEMU. Jak wielu wie można znałeś tam mnóstwo pierdół, ciekawych drobiazgów czy całkiem pożyteczne produkty np do kuchni, zwierząt domowych czy nawet w końskiej tematyce. O ile całkowicie zrozumiale i ulubione są moje rabaty typu „zrób zakupy za 200zl a otrzymasz 100zl rabatu” - nie oszukujmy się jest to rzadkość, może tylo przy pierwszym zamówieniu? To nie rozumiem zwrotów w postaci kredytów… co to jest? Mi to jakoś śmierdzi a wyskakuje tego typu kuponów od groma. Nawet znalazłam artykuł gdzie mówią, że to oszustwo.
Chciała bym żebyśmy w tym wątku opowiadali o swoich sposobach, ciekawych/przydatnych/sprawdzonych/ulubionych produktach i tak ogólnie wszystko o TEMU.
Wszystkie najfajniejsze duperele mam z Temu 😜 aktualnie odinstalowałam bo ciągle coś kupowałam 😀
Gillian, a jak jakość?
Moon   #kulistyzajebisty
31 października 2024 22:15
xxagaxx, jak wszędzie - zależy czego. Z temu kupuje mamie (kolekcjonuje sobie i ma chyba na każdą okazję inny „kubraczek” 🤣😉 case na telefon, z resztą sobie też. Wszystkie które zamawiałam były w spoko jakości, takie jakbym zamówiła z allegro :p
Zamawiałam jeszcze więcej pierdół, typu podkładka pod psią miskę (tu akurat niewypał) breloki ala makramy (kocham!) letnie wisiorki, jakieś pojemniki na domowe duperele czy podkładka na biurko pod myszkę i lapka.

Odzieży, butów czy torebek, nie odważyłam się zamówić… 😉
Gillian   four letter word
01 listopada 2024 11:11
xxagaxx, na razie sie nie nacięłam na nic. Wszystko co mam służy mi dzielnie. Niedawno kupiłam kantar i po pierwszym praniu sprały się z niego emblematy ale to akurat dobrze bo było kiczowate 🙂
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
01 listopada 2024 18:14
Nie wypowiem się z punktu widzenia jakości produktów, tylko raczej z punktu widzenia dlaczego tam nie kupuje 😀 niestety są kontrowersje wokół spółki która jest właścicielem Temu (sprzedaż danych, pozyskiwanie danych z urządzenia etc.). Jest dużo na ten temat w internecie - każdy może poczytać i ocenić czy chce instalować i wprowadzać tam swoje dane czy nie. Ja poczytałam i stwierdziłam że nie warto 🙂
Ja kupiłam super wieszaki na oglowia, ramię mocowane do stołu do strzyżenia psa, parę gadżetów typu formy silikonowe do pieczenia czy kadzidełka, gilotynkę do dzielenia tabletek. Dużo jest tam banerków do domu, kuchni, ogrodu. Do stajni i koni też. Jakościowo to co kupiłam nadaje się do użytku ale fakt, że czasem nawet dokładnego czytania ozna coś istotnego pominąć.
Największym niewypałem były leginsy ale spodziewałam się, że na mnie będą za duże. Zgłosiłam, zamierzałam odesłać a a Temu odesłało mi pieniądze i uznało, że nie muszę wysyłać produktu.
Denerwują mnie nic nie dające komentarze kupujących masa „promocji” które tak naprawdę nimi nie są i nierzadko kiepskie opisy.
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
03 listopada 2024 13:27
A jak z wysyłką? Wszystko dociera? Planuję zrobić pierwsze zamówienie, a nabrałam rzeczy na sporą kwotę (i tak już wywaliłam z koszyka 1/3) i nie chciałabym stracić pieniędzy.
Dementek, ja kupiłam kilka rzeczy i przyszły bez problemu 🙂
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
07 listopada 2024 22:43
Ollala, zaszalałam z zakupami i nawet aplikację banku zainstalowałam, by móc opłacić zamówienie bez proszenia o pomoc koleżanki z pracy 🤣
Jak dostanę zamówienia i wypłatę, to chyba kolejne zakupy zrobię.
Ja też nie miałam żadnych problemów z przesyłką. No po za paczką która przyszła pocztą ale to już odwieczna walka z „naszym” miejscowym listonoszem. Teraz przywozi DHL.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się