popręg

Czy te popręgi z futerkiem nie ślizgają się po brzuchu i dobrze trzymają siodło?
rzepka, jeśli siodło jest dopasowane a koń prosty to żaden popręg nie powinen się ślizgać. Ja jeżdżę na luźnym i nic się nie ślizga.
adriena,
Do tego że zdjęcia-chodzi o to, że koń ma wielką łoatkę, siodło musi leżeć za nią, a miejsce na popręg jest zaraz za łokciem🤦
IMG_4333.png IMG_4333.png
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
30 września 2024 10:58
Dziewierz, A dlaczego nie po prostu ProLite? Wiem, że nie ma gum, ale to tworzywo jest więc jak się nagrzeje od konia, to jest nieco elastyczne.
adriena,
Do tego że zdjęcia-chodzi o to, że koń ma wielką łoatkę, siodło musi leżeć za nią, a miejsce na popręg jest zaraz za łokciem🤦

Dziewierz, domyślam się celu ale nie napisałaś o który Prolite Ci chodzi i w sumie też pomyślałam jak Zembria, czemu nie Prolite. Ja mam podobny problem ale u nas przypasował syntetyczny popręg, dużo krótszy bo 65, ale mierzyłam 70 w skórze i w sumie, w skórze na mojego to 75 byłby chyba lepszy, jednak mój nie daje rady w skórzanym. Te gumy i tak niewiele zmieniają. Nie mierzyłam takiego w tym stylu bo stwierdziłam że wracam do żelowego, bo jest optymalny i najbardziej przyjazny dla konia.
zembria,
No właśnie przede wszystkim dlatego, że jest bez gum...
Dziewierz, w akcie dekoracji możesz do niego doszyć gumy. Perlica gdzies wymieniała na nowe w swoim popręgu ostatnio i była zadowolona.
xxagaxx, 😁
Dziewierz, widzę że pięknie ma załatwiła autokorekta 🤣🤣 desperacji .018731559256E+34;🤣
cześć, coś fajnego jest na rynku z popręgow skokowych dla konia który posiada sporą łopatkę?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się