Młode Konie

Galopada
Tak myslalam 😉
Dla mnie najgorsze jest pierwsze siadanie. Jak juz dupe posadze i łydka dotkne i nie znajde sie na glebie , to juz wiem ze bedzie w miare spoko 😉
KaNie, ja najgorzej wspominam jedną z zajazdek, kiedy koń mnie nie zauważył jak wsiadałam, jak już siedziałam, a następnie jak byłam już oprowadzana w ręku.  niechcący mnie zauważył oganiając się od owadów jak odwrócił głowę 😁 spięcie było krótkie, ale zad schował tak mocno pod siebie ze stracił ze 20cm wzrostu 😁
Galopada
No ładnie... .
Dla mnie zawsze najgorsze te co brykaja albo debuja przy wsiadaniu. Tych debujacych boje sie najbardziej. Ja zajezdzalam wszystko na betonie w takim waskim korytarzu, wiec te bunty wychodzily dopiero przy 1 wsiadaniu na hali, albo na lonzowniku jak poczuly dobre podłoże. Ja poza jedna powazna wywrotka na plecy z jednym mlodziakiem, nie mialam jakichs akcji szczzegolnych, ale widzialam sporo.
Kiedys wchodze na hale, a na slomianej bandzie wysokosci gdzies 2,5m siedzi jezdziec i klepie konia po czole, bo kon przednimi nogami zawieszony o taka slomiana belke 😉 Wiec ten zamiast zesskoczyc,to sie wdrapal tam i usiadl obok konia 😉
Albo kiedys jeden wskoczyl miedzy takie bele slomy i tam utknal. Maszyny byly potrzebne zeby go wyciagnac. Widzialam tez jezdzca ktory zapikowal glowa miedzy takie belki i tez utknal 😉 Ogolnie dochodze do wniosku ze slomiane bandy to nam wiele razy zycie i zdrowie uratowaly 😉

A ja juz mojego kuca puscilam wolno po hali. W klusach i galopach na lonzy byl super fajny, wiec zdecydowalam sie pojezdzic sama. I pomijajac to ze nie do konca wiedzial co ze soba zrobic, to byl mega grzeczny. Teraz do wrzesnia przerwa, bo jade do Polski, ale juz sie nie moge doczekac dalszej pracy z nim. Chyba nie mialam jeszcze takiego łatwego i odwaznego konia. Jedyne co mnie martwi to to, ze jest juz ogierem pelna geba. I kwiczy na wszystko, rzuca sie przednimi kopytami i lazi napompowany. Mysle ze problemy sie zaczna przy pierwszych jazdach z innym koniem.
dzidziuś  😍

galopada_, kolejny cukierek 🙂
Katharina   "Be patient and trust in the process"
18 sierpnia 2017 21:49
galopada_   Rewelacyjny, przepiękny !!!!  😍 😍
przepiękny galopada
vissenna   Turecki niewolnik
19 sierpnia 2017 10:59
galopada przypomina mi trochę Lurona.

Po czym jest to Twoje dziecko? 🙂
No jak może nie być piękny skoro to półbrat mojego Smoka? 😍 😁
Smok

Jest absolutnie uroczy i ma fantastyczną głowę 😀

vissenna, Justus (Bekas po Divisior xx - Przedświt XIII-4)
https://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-238434.html

drugi raz pod jezdzcem 😉

https://www.facebook.com/stadninakonizabno/videos/1542238765855972/
galopada_, justus bardzo mocno przekazuje swój pokrój. Śliczny i mądry młody 🙂

Porzygam trochę tęczą 😉
Wczoraj na treningu mieliśmy do poskakania na koniec parkurek ze straszakami. Na zdjęciu widoczna część przeszkód:

Młody nie boi się przeszkód obojętnie, co pod nimi się znajduje. Uszy tylko nastawia i tyle z przejęcia się. Coraz fajniej chodzi, są momenty fajnego zaokrąglenia w kłusie, puszcza potylicę. Galop ma sam z siebie pod górkę, więc tylko pilnuję rytmu i dłuższej okrągłej szyi. NAjwiększy problem mam na teraz z drągami na kłus, bo na niskich niekoniecznie chce zapracować plecami. Nad tym cały czas pracujemy.

I jeszcze padokowe:

galopada jest coś po Justusie, co nie wygląda jak Justus? 🙂
adriena, chodzi o maść? 😁 Bo jest też jego kary dwuletni klon 😁
[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg2705656#msg2705656 date=1503142757]
adriena, chodzi o maść? 😁 Bo jest też jego kary dwuletni klon 😁
[/quote] nie, nawet nie o maść. Wydaje mi się że wszyscy potomkowie Justusa są do niego podobni nawet jak maść mają niekasztanowatą. Budowa, muskulatura, szyja..
Dołączam do wątku! Był moment w którym myślałam, że w związku z przedwczesną emeryturą mojego pierwszego konia moja przygoda z jeździectwem się skończy, na szczęście wszystko poukładało się tak, że stać mnie na utrzymanie dwóch 🙂
Proces poszukiwań nowego był żmudny i momentami po prostu smutny, ale w końcu jest.
Mój własny, 3 letni wałach o imieniu Bring It On! 🙂

Strasznie się cieszę, bo jest totalnym przeciwieństwem mojego pierwszego konia. Uwielbia się tulić i drapać.
Dla tych co mają fb polecam filmik i jego urocze miny przy drapaniu:
https://web.facebook.com/TreningKoni/videos/1481172271963517/
kare_szczęście, gratuluję  🏇 jakie masz plany? Napisz coś więcej o nim 🙂
galopada_, on jest świetny w typie 🙂 Od początku mi się podobał.

kare_szczescie, jak człowiek jest niezłomny, to zawsze się wszystko finalnie układa top na plus 😉
quantanamera, dzięki! Nie wiem czy ma lepszą głowę czy urodę 😁

kare_szczescie, malowany jak nasz Cukiereczek!

To i ja dołączę do wątku i się pochwalę troszkę 😉
Mój Decathlon 4 lata luty 2017 - miesiąc pod siodłem:

I lipiec 2017...-

Nie, nie podmieniłam konia 😉

Poprawiłam linki, kopiuj zawartość okienka, które jest pod zdjęciem, opisanego jako "Wklej na forum". Q.
galopada_, ależ on piękny.. 😍
aniaagre, (nie)dzięki! 🙂
Póki co doprowadzam go do porządku, dokarmiam, kopyta, przygotowuję do pracy pod siodłem. Najbliższy plan to zajazdka, ale nie śpieszę się, bo jeszcze jest mocno źrebięcy i wymienia zęby. Jak się zajeździmy to się okaże co z niego za gagatek i jakie mamy dalsze plany 🙂
Rudzioch urodził się w Holandii, niesie w sobie krew Donnerhalla i Rubinsteina, a przy tym czuję, że jest skrojony pode mnie 😉 Filigranowy, nie za duży, przepięknie symetrycznie malowany. Z jednej strony bardzo elektryczny, chętnie pracujący, z drugiej opanowany, grzeczny, nie bojący się nowych rzeczy. Czuję, że będę mieć z niego kupę radochy!
galopada_, wy w ogóle tam macie same cukiereczki!  💘
jagoga, rozumiem, że sposnoring sklepu Decatlhon już masz załatwiony? 😉
kare_szczescie gratuluję, piękny młodziak. Na pewno będzie fajnie 🙂

jagoga no Ci powiem, opad szczeny jak się koń ogarnął 🙂 a imię świetne 😉
vissenna   Turecki niewolnik
22 sierpnia 2017 12:16
kare_szczęście Piękny młodziaczek, choć jeśli ma krew Donnerhalla, to pewnego dnia może Ci z eterycznego konika eksplodować w mięśniaka 🙂

jagoga Ale się pięknie rozwinął! Masz jakieś lepsze zdjęcia?  👀
kare szczescie
Mialam napisac to co vissenna. W pracy widzialam sporo malych, drobnych Donnerhalkow w wieku 2, 3 lata. A potem to byly miesniaki i to wcale nie male.

Dziękuję za miłe słowa!  :kwiatek:
Zdjęcie, które wrzuciłam jest najnowsze. Zrobię jeszcze kilka z pracy ujeżdżeniowej i będę podsyłała skoro w końcu dołączyłam do wątku 🙂

Na sponsoring z Decathlonu chyba jeszcze będę musiała poczekać, ale kto wie co będzie jak się zagra w przyszłym roku do 5-latków 😉 😉
W ogóle bardzo fajny ma charakter, głównie dlatego go kupiłam 🙂 No i wzrost - 175 cm, czyli na moje 182 idealny.
kare_szczescie, śliczny! Jeśli Donnerhall to na pewno będzie mięśniakiem 😉 W domu mam dwa Donnerhalle, i obydwa mają wieelkie i grube karki 😉

A to mój młodziak, 5 latek po Don Schufro x Rubin Royal, na zdjęciu jeszcze z zeszłego roku. Kark jak się patrzy 🙂

Olson, cudna maszyna 🙂
jagoga, bardzo fajna przemiana.
kare_szczescie, śliczny i ma świetne imię.

Ale młodzieży przybyło 🙂
Olson ja już się nie mogę doczekać Was na czworobokach, jest prze piękny  😍
anai, dzięki 🙂
tulipan, ja też, mam nadzieję, że uda nam się stworzyć zgrany duet  😜 Faktycznie, urody nie można mu odmówić 🙂 dzięki  :kwiatek:

Olson, nie będę narzekać jak będzie takim pakerem jak Twój 😉 piękny koń!
jagoga, co za maść... daj więcej zdjęc 😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się