Puma, tak brązowe, w lepszej wersji skóry. Rozglądałam się za siodłami naprawdę wiele miesięcy,ale znaleźć skróconą tybinkę, lekko szerszy łęk i panel standard w brązie , do 10 tysięcy graniczyło z cudem po prostu. Bo jak tybinka dobra to za wąskie, jak szerokie to tybinka długa itp.
Było także CWD Se02 z tybinką 1C ( a prawie nie spotykane), roczne, nie zniszczone, ale przesadziło CWD z ceną bo prawie 12 tysi, gdzie nowe bez nogacjacji kosztuje 15, więc z rabatem można mieć za tyle nowe w PL ( przynajmniej zbliżone cenowo).
Devocoux w standardzie paneli ( tzn. prawie, bo to panel lekko cieńszy niż standard) i standardowym łęku , jest minimalnie szersze od standardu CWD, przynajmniej w modelu Lab.
Już miałam zamawiać nowe siodło, bo myślę sobie nie trafię już nic, no to zamawiać trza w grudniu, co by na marzec mieć na pewno. Myślałam nad nowym Butetem, bo w zasadzie wielu alternatyw w PL z pasowaniem nie ma jednak, poza CWD, Devo i Butet, Ikonic, a tu nagle patrzę jest na stronie ( tam nie ma tak wielu siodeł jak w CWD , gdzie co chwilę coś nowego) idealnie dla mnie !

P.S.
Jeszcze Devo wg mnie nie jest tak mięciutkie w tyłek jak CWD, ale różnica minimalna.