skradziono konie!!!
no bez jaj 😀 przez 4 lata nikt nie zrobil zadnej fotki konia? 😀 kupno-sprzedaz tez bezdjeciowe? nikt sie nie cieszyl z konika? nikt nie porownywal? nikt nie czekal? nikt nie poprawial? nikt nie... rozumiem, ze to dwa konie granatem od pluga oderwane? czy faktycznie wlasciciel nie moze sie dowiedziec o fakcie zaginiecia koni? a moze ufo porwalo? albo ufo wdrukowalo wam swiadomosc o istnieniu tych koni?
powaznie niepowazna sprawa 🤔wirek:
edit:
a moze gniade bez odmian?
albo kare malowane?
😵
temat bardziej nadaje sie do absurdalnych ogloszen niz na przyklejony. kolezenskie uklady powinniscie teraz wsadzic w kieszen albo odkryc karty 🤔
cala ta sprawa dziwna jest,
bez nazwisk, bez imion koni, zdjec zadnych konkretow jak takie same dane podali policji to nawet jak by chcialo im sie poszukac to by g...o znaleźli 🤔wirek: 🙄 🤔
no dokladnie. zostal okradziony czy moze to zlodziej?
Cała sprawa bardzo śmierdzi 🙄 W pierwszej chwili byłam w szoku, bo jak można ukraść komuś konie, tym bardziej, że ta stajnia pewnie nie była zwykłą przydomową i mniemam, że raczej jakąś większą, gdzie mógł odbywać się trening tych koni. Teraz wątpię w to czy takowe konie zostały tak naprawdę skradzione, a jeśli tak to kto w tej kradzieży brał udział i jaki miała cel.
Skoro to ZAWODNIK jeździł na koniach, to być może, a raczej na pewno, startował w zawodach - może więc konie jednak mają zdjęcia z zawodów chociaż? To wygląda bardzo podejrzanie, po co przyklejać taki temat w ogóle? Nawet jak ktoś będzie chciał pomóc to nie ma szans, nawet jakby mu te konie pod nosem ktoś przeprowadził.
Dzionka właśnie dlatego strone wcześniej prosiłam o imiona koni.
Na prawde, bez jaj przez 8 lat nikt nie zrobił zdjęcia klaczy? ani przez 4 lata wałachowi? (chyba, że pomieszałam)
Profesjonalne poszukiwania 😂
O zawodniku któremu te konie ukradziono świetnie to świadczy.
Oddam mu konia w trening, ukradną go a on poda minimum informacji by go znaleźć.. 🤔
Poza tym pomyślmy.. ilu znanych zawodników jest z Opolskiego.. ja znam jednego aż i być może błędnie w kółko on mi się nasuwa.
Znow tworzycie.
Stajnia jest przydomowa.
Kon czteroletni ledwo przyjechal z zagranicy. Osmiolatka ma na pewno jakieś filmy, szukają.
To jest zawodnik, którego pracą jest jazda konna, a nie niunianie konisi, robienie im 20 fotek dziennie i wstawianie ich na forum.
Nikt Was nie prosi o ratowanie koni, które maja rzekomo iśc na rzeź. Jest informacja, że konie skradziono. Niestety,
konie takie, jakich wiele.
czekam na dokladne dane, jak dostane na pewno zamieszcze.
edit:
temat odklejam, jesli zobaczycie przyczepe, ktora została tu dokładnie opisana (niestety ja również nie mam jej zdjęć), to dzwoncie na podany numer.
edit2:
[size=10pt]Klacz 8 lat, kasztanka, bez odmian, imię: UMARINA, wałach 4 lata kasztan b/odm. o imieniu AUE VERDANO. Oba z paleniem oldenburskim na zadach.
Nie wiem co dadza imiona, chyba wołanie koni po imieniu nie przyniesie rezultatu...
Nie wiem po co szukacie sensacji.
Jeśli ktoś chce pomoc, niech sie kontaktuje przez podany wczesniej nr tel. Z mojej strony tyle, wiecej informacji nie mam.
Nie wiem co dadza imiona, chyba wołanie koni po imieniu nie przyniesie rezultatu...
eeee...
a po co wobec tego ten wątek?
jak to po co? jak zobaczysz jakąś przyczepę (zdania o jaką chodzi są podzielone) w okolicy Mińska lub woj. opolskiego to dzwoń! 🤔 😂
Ponieważ nie jestem osobą bezpośrednio związaną ze sprawą, podsumuję tylko jeszcze raz:
Skradziono konie ze stajni prywatnej w Lubiczu woj. opolskie
klacz 8 lat, kasztan, b/o, o imieniu UMARINA
wałacha 4 lata, kasztan, b/o, o imieniu AUE VERDANO
Znaki szczegolne - palenia oldenburskie na zadach.
Skradziono również PRZYCZEPĘ marki Debon białą na napisem BALOTADA.
Jeśli ktos coś wie, prosze o kontakt pod nr podany w pierwszym poście, Pod tym numerem mozna się zapewne dowiedziec wiecej inf. z pierwszej ręki.
pozdrawiam.
Ponieważ nie jestem osobą bezpośrednio związaną ze sprawą, podsumuję tylko jeszcze raz:
Skradziono konie ze stajni prywatnej w Lubiczu woj. opolskie
klacz 8 lat, kasztan, b/o, o imieniu UMARINA
wałacha 4 lata, kasztan, b/o, o imieniu AUE VERDANO
Znaki szczegolne - palenia oldenburskie na zadach.
Skradziono również PRZYCZEPĘ marki Debon białą na napisem BALOTADA.
Jeśli ktos coś wie, prosze o kontakt pod nr podany w pierwszym poście, Pod tym numerem mozna się zapewne dowiedziec wiecej inf. z pierwszej ręki.
pozdrawiam.
No i to są informacje, które powinny się znaleźś na początku wątku. Jeśli nie ma zdjęć to można by podać orientacyjny wzrost koni, czy drobne czy masywne, czy ogony długie i gęste czy nie, czy okute czy nie. Takie drobnostki ale zawsze mogły by pomóc 😉
wzrost zostal podany na poczatku, konia maja po 170cm w kłebie.
podejrzewam, ze okute.
wiecej nie wiem, na oczy nie widzialam, zaangazowana w sprawe nie jestem
Zdaje się, że znaleziono te konie 🙂, ponoć gdzieś na Śląsku.
Odzyskano konie...
17.05.2010
4 grudnia 2009 informowaliśmy Państwa o kradzieży dwóch koni ze stajni Lubicz w woj. opolskim. Sprawa znalazła swój finał 15 Maja br...
W tym dniu Policjanci z Wydziału Kryminalnego częstochowskiej komendy, na podstawie operacyjnych ustaleń zatrzymali 46-letniego mężczyznę podejrzanego o włamanie do ww. stajni i kradzież dwóch koni wartości ponad 100 tysięcy złotych. W wyniku przeszukania pomieszczeń w jednej z miejscowości w powiecie myszkowskim, policjanci ujawnili skradzione, wartościowe konie oraz inne rzeczy pochodzące z włamań. Sprawdza się czy inne osoby zatrzymane, mają udział w przestępstwie.
Zatrzymano łącznie pięć osób, w wieku od 46 do 58 lat. Częstochowscy policjanci odzyskali dwa skradzione konie oraz inne rzeczy. Ogólną wartość odzyskanych rzeczy szacuje się na około 120 tysięcy złotych. Czynności w tej sprawie prowadzi Komenda Powiatowa Policji w Myszkowie.
To info ze światkoni.pl 🙂
strasznie długo to trwała ale najważniejsze , że sie udało 😅
jak znam życie to kara nie będzie zbyt surowa .
kiedyś koniokradów wieszali 🙄
A ze sie zapytam..Wiadomo cos co do stanu koni?
na świecie koni był komentarz , ze chodziły w rekreacji te konie 😲
Ukraść konie za 100 tysięcy, żeby chodziły w rekreacji ❓ 🤔wirek:
😵
To się nazywa dopiero rekreacja na wysokim poziomie 🙂
Mam nadzieję że w ramach rekreacji to ich do bryczki nie zaprzęgali albo wypozyczali sąsiadowi do robót na polu
Takie rzeczy tylko w Polsce 😎
w sumie dobrze że w rekreacji chodziły a nie że na mięso nie poszły.
A może one chodziły w tej rekreacji w okresie przejściowym i miały być odsprzedane dalej? Bo jeśli nie, to aż nie chce się wierzyć 🙂
w sumie dobrze że w rekreacji chodziły a nie że na mięso nie poszły.
Najdroższe kabanosy ❓ 😂
Ale to czarny humor, bardzo czarny 🤔
Eh, dobrze, że działania policji w tym wypadku zakończyły się sukcesem i przynajmniej konie wrócą do właściciela. Niestety obawiam się, że złodzieje dostaną co najwyżej wyroki w zawieszeniu, chyba, że to już recydywa w ich przypadku.
Gdyby porwali człowieka i zamknęli,czy zmuszali go do jakiejś pracy to kara była by napewno wysoka ,
ale przecież policja sądzi napewno tak " co z tego że konie są warte 100 tyś skoro i tak to zwykłe zwierze które my tak zjemy 🙄 " 🤔 😵 🤔
Wiem że raczej ludzie którzy mają serce wiedzą że koń nie jest tylko " rzeczą którą można od tak zabrać , rzócić ,zabić , przecież koń czuje , myśli i potrafi być najlepszym przyjacielem tak jak człowiek , a nawet dużo lepszymi i wierniejszym.
Chyba nie problem co "sądzi policja" i czy ktoś uważa konia za tylko konia, czy za aż konia, tylko jak skonstruowane jest prawo w naszym kraju.
Ukradli mienie warte około 120 tysięcy, to znając wyroki w sprawach dotyczących podobnych kwot przypuszczam, że wyroki będą w zawieszeniu. Chyba, że tą grupę pięciu osób podciągną pod przestępczość zorganizowaną 😉
Nie wierzę, że docelowo miały chodzić w tej rekreacji. Ktoś, kto posuwa się do takiego czynu, to raczej w celach zarobkowych, większych niż prowadzenie rekreacji.. Zresztą sami się wkopali na minę, trzymając te konie 🤔
Najważniejsze, że się znalazły!
Właśnie miałam pytać co to za konie, że 100,000zł miałyby kosztować? Ciekawa jestem w jakim stanie były, czy ich nie ukradli.
A co do kary to może znajdą się inne konie skradzione, tzn podciągną im inne kradzieże.