matura

na jedną  😡 dobija mnie oczekiwanie na wyniki..
galopada_   małoPolskie ;)
02 czerwca 2012 16:19
ja na dwie. ta która mnie najbardziej interesuje ma rejestracje od 11 czerwca  😵
Jak to jest z odbieraniem wyników? 29 czerwca mogę przyjść do szkoły o dowolnej porze (oczywiście w godzinach pracy), podpisać, że odebrałam świadectwo maturalne i już, czy znowu będzie jakaś akademia, galowe stroje i gadanie, jak to nam życzą powodzenia, trzymają kciuki, tęsknią, itp?
17 czerwca 2012 08:47
fin masz podane godziny o ktorych mozna odebrac swiadectwo. u nas odbywało sie to w drzwiach do jednej z sal lekcyjnych. podchodzisz, dajesz dowod, szukają twojego swiadectwa, dają ci i nara  😁
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
17 czerwca 2012 09:52
U nas każda z klas miała spotkanie z wychowawcą (wszyscy o jednej godzinie, w różnych gabinetach) i tam wręczano nam świadectwa. Zdecydowana większość na galowo, ewentualnie jakieś wyjątki ubrane normalnie (aczkolwiek to nie u mnie  w klasie) 😉
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
17 czerwca 2012 10:09
Z tego, co pamiętam, u nas normalnie się ubieraliśmy i była kolejka do sekretariatu (matko, chciałam napisać dziekanatu, tak z kolejką mi się łączy  😂 ) I szliśmy wg kolejki, one szukały świadectw i bye bye.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
18 czerwca 2012 07:59
Dziewczyny orientujecie się może od kiedy do kiedy się składa papiery? Nigdzie tego nie mogę znaleźć 🙁
18 czerwca 2012 08:01
jak bedą listy rankingowe  😉 czyli 29 odbierasz wyniki, uzupełniasz w internecie i czekasz na pierwszą listę rankingową. wtedy wiesz czy masz składac czy nie. na stronie uczelni bedzie podane jaki jest termin składania papierow. jesli sie nie dostaniesz z pierwszej listy to czekasz na drugą  😉
18 czerwca 2012 08:04
galopada_, ale dziwnie... Dziękuję! :kwiatek:
18 czerwca 2012 08:14
papiery się składa dopiero jak się dostaniesz 😉 to bardzo wygodne, bo nie musisz pedałować na każdą uczelnie z papierami jesli np pozniej się nie dostaniesz. A tak - masz w internecie inf ze się dostałas i jedziesz na wybraną uczelnię  :kwiatek: chyba, ze dostaniesz się na uczelnię X z pierwszej listy, to zeby się ,,zabezpieczyć" składasz tam, ale bardziej chciałabys sie dostac na uczelnię Y gdzie nie dostałas sie z pierwszej czy drugiej listy. wtedy czekasz (mając juz złozone papiery w X) az pojawią się kolejne listy z uczelni Y i w razie czego jak jestes na kolejnej liscie w Y wybierasz papiery z X i składasz w Y  😉
Czyli rozumiem, że jeżeli już złożę papiery na uczelnię na której mniej mi zależy a później okaże się że w kolejnych turach dostałam się na uczelnie na której mi zależy bardziej to mogę zabrać jeszcze papiery stamtąd gdzie złożyłam za pierwszym razem? Jak to jest?  :kwiatek:
Przepraszam za chaotyczną wypowiedź, mam nadzieję że da radę ją zrozumieć  😉
18 czerwca 2012 08:34
jasne 🙂 możecie złożyc na X, wybrać i złożyc na Y a pozniej zmienic zdanie (albo jesli dostaniecie się dopiero z jednej z ostatnich list) i złożyc na Z  😉
18 czerwca 2012 11:20
A długo się czeka na te pierwsze listy? Tzn tydzień czy raczej 3? I potem jest pewnie tylko kilka dni na złożenie papierów? Bo ja kurcze wyjeżdżam w połowie lipca 🙁 wybacz, że Cię tak męczę :kwiatek:
18 czerwca 2012 11:26
pierwsza lista max tydzien  :kwiatek:
18 czerwca 2012 12:00
galopada_, Dziękuję! Już nie zawracam głowy :kwiatek:
Zu, znajdz sobie kalendarium rekrutacji na stronie, jest indywidualne dla każdej uczelni.  Masz tam wszystko rozpisane datami.

Olek, w ten sposób byłam już studentką trzech uczelni, a i tak skończyło się na roku przerwy  😂
18 czerwca 2012 18:28
to jeszcze mam pytanie 😁 : czy jak nie złożę teraz na wieczorowe, to w drugiej rekrutacji będe mogła na nie złożyć? Teraz obstawiam dzienne, ale jak się nie dostanę to pójdę na wieczorowe, z tym, że szkoda mi teraz płacić dodatkowo.
18 czerwca 2012 18:40
tam gdzie ja składam nawet nie mozna jeszcze składać na płatne  😉
18 czerwca 2012 18:45
na UW i Polibudę już można, ale trudno, najwyżej nie pójdę na studia w tym roku 😀
Mam pytanie czy świadectwa maturalne można odebrać tylko tego jednego dnia tzn. w piątek? Czy jeśli kogoś nie ma i nie jest w stanie dotrzeć do szkoły w tym dniu, to są jakieś inne możliwości?
gllosia, możesz odebrać nawet w grudniu. Dokumenty będą na Ciebie czekały w szkole, nigdzie nie uciekną 😉
O to super! 😀 Pewnie nie uciekną 😁, ale myślałam, że jest tylko jeden dzień do odbioru.
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
23 czerwca 2012 13:31
Zu na wszelki wypadek złóż na wieczorowe teraz skoro masz wątpliwości czy dostaniesz się na dzienne.. np na UW opłata rekrutacyjna to tylko 80zł więc po co później płakać skoro można przezornie złożyć?  😉

Dziewczyny jest ktoś chętny na psychologię na UW? Mi w zeszłym roku zabrakło niecałego punktu, zastanawiam się czy teraz progi się obniżą czy wprost przeciwnie..  😉
a ja mam pytanie, czy jeśli poprawiałam jeden przedmiot to dostanę jakieś 'swiadectwo' czy ogólnie papierek ze szkoły z wynikiem tej jednej matury?
:kwiatek:
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
23 czerwca 2012 15:49
dostaniesz aneks, który potem załączasz do świadectwa maturalnego przy składaniu papierów na studia. A jak Ci źle pójdzie to po prostu nie załączasz  😉
a wyniki sa w nocy z 28/29 czerwca? czyli w dzien 29 mozna juz odebrac papiery?
Ja z kolei zrozumiałam,że będą dostępne od 28 w internecie. Tak czy siak,denerwuję się teraz bardziej niż przed samymi egzaminami.
gdzie w internecie?
Na stronie w OKE,nie dostawaliście w szkole papierka z peselem i hasłem?
takie dziwne pytanie, czy aneks ma taki sam numer jak świadectwo? :kwiatek:

olek, jeśli nie dostałaś papierka z hasłem, to zmykaj do dyrektora szkoły, żeby Ci takich informacji udzielił.

Wyniki będą dostępne 29.06.2012 (od północy) na stronie: wyniki.komisja.pl
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się