zembria, znalazłam BR ale jakoś nie mam zaufania do tej marki, nie wiem czemu.
zembria, https://www.gnl.pl/wedzidlo-podwojnie-lamane-puste-br-16-mm.html
Tylko muszę kupic bandaż i się głowię jak to zrobić za jedną przesyłką i jednym sklepem, a w gnl brak bandaża do wędzidła
Perlica, Napisz do nich żeby Ci zamówili. Dzięki za linka.
zembria, na to nie wpadłam, bo nie mają w ofercie żadnego
Perlica, ja mam fagera tytanowego... mój koń nie tolerował. Zapierał się na ryju (wielokrążek - podpinałam na różne sposoby).
Wróciłam pokornie do plastikowej jabłkowej sztangi.
martrix, no ten tytan mi się podoba z uwagi na wagę, ale nie podoba mi się z uwagi na chropowatość że tak powiem
Perlica, ten tytan jest przyjemniejszy niż winderen - ma lepszy „poślizg” tak z macania. W pysku to loteria co Ci kobyła oznajmi 😅
Ja mam Sprenger Satinox i ono też ma taką powierzchnię chropowatą niby. 14 mm jest dość lekkie [[a]]https://www.tradeinn.com/horse-riding/pl/sprenger-satinox-d-14-mm-bucha%C4%87/139775310/p[[a]]
Zuzu., ja dotykałam ten tytan i jakoś mi on nie podchodzi, ale w sumie nie ja go będę trzymać w paszczy 🙃
Winderen jest mało śliski to prawda, pewnie to jest problemem dla mojej i dlatego nie chce go połykać sama, bo zanim się poślini to jest ten czas gdzie sprawa jej dyskomfort.
Satinoxy mają tylko 14mm grubości, a to się boję na skoki że może być cienkie, bo zerkałam na te wędzidła od razu.
A ja kupiłam z ciekawości ostatnio pokazywane tu lamicell/metalab i jestem zadowolona. Na pierwszy ogień poszło niebieskie mniej elastyczne, koń jeszcze go nie przegryzł, a nawet jeszcze nie naruszył 😁
Materiał twardszy niż novabett czy nathe(winderena kiedyś tylko machałam i nie mam teraz porównania), twardość można powiedzieć, że tych smakowych tylko pod palcami przyjemniejsze.
I chyba stworzenie zadowolone bo nie chciał ostatnio mi oddać wędzidła po jeździe i ma szminkę.
Do pełni szczęścia brakuje mi wąsów dlatego rozważam jeszcze testy winderena. A wąsy na luźnym kółku w syntetyczny wędzidłem byłyby spełnieniem marzeń.
dzikadermi, ja w sumie miałam podobne potrzeby co ty i skończyłam z wędzidłem DIY, kolka przełożone od innego wędzidła, sciegierz winderen. Wąsy były spoko, ale potrzebowałam jednak luźnych kolek, wymyśliłam że duże będą prawie jak wąsy 😅
Screenshot_20240818_201325_Video Player.jpg
xxagaxx, to jest podpowiedź. U mnie tylko przy, niektórych uczących się mam potrzebę wąsów. Ostatnio znajomy zajmujący się chyba różnymi odlewami z różnych materiałów zaczął zastanawiać się czy da radę coś takiego stworzyć i ma teraz wyzwanie 😅, a duże koła mogą być rozwiązaniem
dzikadermi, dotykałam je, ale wydaje mi się dużo bardziej kanciaste od Winderena, na którym mój koń chodzi najlepiej.
Piszę tu, bo tu się ludzie pytali, a do wątku szkoleniowego mniej ludzi zagląda.
WARSZAWA!
Szkolenie z dopasowania wędzideł (prowadzone przez Fenix Horse) - organizator sklep Cavalo Człekówka - odbędzie się 28 wrzesnia w Czekówce w Klub Jeździecki BINGO.
Cena 150pln.
Zapisy tel: 606 693 799, lub 600 261 126,
mail biuro@cavalo.pl
... mnie niestety nie będzie ale kolega, który to prowadzi jest supermenem i starcza za kilka osób🙂