drabcio, Wynajmowałam tutaj
https://autoilheu.pt. Nie było depozytu i karta kredytowa nie była potrzebna. Natomiast trzeba mieć na uwadze, że przez to było full liability w razie szkody, więc miałam full insurance (ale i tak końcowa cena była sporo mniejsza niż w innych, bardziej znanych wypożyczalniach). Samochód był chyba grupa G, bo innych już nie mieli, a i tak cenowo dużo lepiej wypadali niż małe samochody gdzieś indziej.
Ogólnie byłam bardzo zadowolona, samochód w bardzo dobrym stanie, zero problemów. Nie mają stoiska na lotnisku, więc przyjeżdżają po Ciebie i później odwożą na konkretny lot. Byli dosyć oschli w kontakcie mailowym przed, ale koniec końców obsługa była na prawdę na plus. Ogólnie to chyba taka mniejsza i w miarę nowa wypożyczalnia, więc może im się jeszcze chce 😅
Moja znajoma która w tym samym czasie była na wyspie i wynajmowała samochód w Ilha Verde (czy jakoś tak), stała w ogromnej kolejce, żeby odebrać samochód, który był bardzo mocno podstawowy i miał problem z podjazdami pod górę. I musiała albo dać depozyt, albo zapłacić full ubezpieczenie (chyba wybrała to drugie bo podobno później próbują naciągać na wszystko i nie oddawać depozytu w całości).
Wszystko miało miejsce w czerwcu 2023 😉 A, i wynajmowałam bezpośrednio od nich, nie przez pośredników.