moda, ciuchy etc...

Dreamer113, - no niby wiem, but still :P Mi właśnie chodzi o taką, żeby nic nie wyskakiwało, a jednocześnie żeby się czuć tak fajnie w niej, kobieco.
Nie kupiłam sobie piżamy od yyyyyyyy dobrych 10 lat? Więc no, szokłam na ceny mocno.
W ogóle tą GNS to nie jest najdroższa, widziałam drożej i nie, nie na wymiar 😂 Ich Aloki też mi sie podobała, ale widziałam, że zniknęła że strony. Chciałabym długi/krótki rękaw, raczej nie ramiączka, plus krótkie spodenki (bo mi całe życie ciepło i ugotuję się w dlugich).
macbeth, - owłosione krówki też do mnie mowią 😂 Opcja uroczej/absurdalnej piżamki też wchodzi w grę.
keirashara, okej, to są te krówki, ale widzę, że z rozmiarami już kiepsko 🙁 Mi się ta ciemna najbardziej podobała i widzę, że trzeba było brać 😀

https://www.zalando.pl/next-pizama-ecru-nx381p0xc-b11.html
https://www.zalando.pl/next-pizama-navy-hamish-nx381p18q-k11.html
https://www.zalando.pl/next-regular-fit-koszula-nocna-grey-hamish-the-highland-cow-nx381p188-c11.html

Ale może można znaleźć je gdzieś indziej 😀
Facella   Dawna re-volto wróć!
19 września 2024 15:23
keirashara, z absurdalnych to mam jednoczęściowy strój różowego jednorożca z tęczową grzywą i złotym rogiem, też z jakiejś sieciówki. Ale to ciepłe jak diabli, zakładam tylko w najzimniejsze zimowe noce, a jestem zmarzluch, Tobie pewnie w ogóle nie podejdzie.
Primark najlepszy. Ja mam jedną z HP i jedna z Królem Lwem i je męczę na zmianę. I są wygodne bardzo. Ale takich ładniejszych, dorosłych 😅 to nie wiem, gdzie kupić, wszystkie moje piżamy poza tymi dwoma dostałam od kogoś albo ukradłam mamie. W każdym razie polecam te z Primarka.😁
A ja lubię z Key 🙂 i są do 200zł.
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
19 września 2024 15:53
keirashara, Italian fashion to jest.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
02 października 2024 08:47
Jej
Gdzie się kupuje zwykle longsleeve, żeby były dobrej jakości?
Dekolt łódka albo karo
Kupiłam jedną gattę, jest w porządku, ale to nie do końca to. I chyba wolę jakąś miłą bawełnę
Jakby nie kosztowały 150zl sztuka to też super, bo potrzebuję 5-6
madmaddie, - medicine czasem ma basicy z fajnej bawełny, Intimissimi też, ale tu już będzie te 150zł.
02 października 2024 21:46
O, dzięki! Medicine ma fajne, nie kojarzyłam ich z basicem. Patrzyłam po innych sieciówkach i poliester głównie
madmaddie, córka obkupiła się teraz w New Yorkerze, 95% bawełna, a nie wypychają się na łokciach, są zdecydowanie lepsze niż z innych młodzieżowych sieciówek. Ok 40zł.
Sprawdź na Italian Fashion. Ja tam sporo kupuję/kupowałam dla całej rodziny. Nie ma szału jakościowego, bo po dłuższym użytkowaniu są lekko zeszmacone, ale z tego co piszesz nie będziesz ich intensywnie używać, a są tanie i wyglądowo ok. Są też wygodne i bawełna jest przyjemna dla ciała.
Ostatnio kupowałam piżamy dla siebie w Etam. To już inny przedział jakościowy, ale przy okazji też cenowo droższe. Ja zawsze kupuję jakieś wyprzedażowe, więc tragedii nie ma.
Zgrzeszyłam ostatecznie na piżamę z GNS. Ciągle wracałam do niej myślami... no i stwierdziłam, że to jest zakup na lata przy moim użytkowaniu, a ostatnio mam ciężki czas i zrobiłam sobie ten prezent na poprawę humoru 😉
Przyszła już, jest bardzo fajnie uszyta i z takiego lekkiego materiału, duży plus za kontakt i obsługę.

madmaddie, - one giną pod pstrokatymi, ale są 😁 Mam od nich kilka gładkich golfów czy bluzek, a to jedna z niewielu sieciowek, gdzie ubrania trzymają jakąś tam jakość i jest sporo bawełny, wiskozy itd.

Btw. w lecie szukając sukienek trafiłam na instagramowy profil - https://www.instagram.com/by.dominica?igsh=ZGFmcG4xYWh4MmZt
Zamówiłam sukienkę i jest cudowna. Co prawda jak ją zobaczyłam to miałam "yyyyy no chyba jednak nie wejdę". Weszłam, pięknie układa się na biuście, jest uszyta top, polecam całym serduszkiem, sama planuje wrócić po inne 🙂
A ja szukam płaszcza albo jakiejś płaszczo-kurtki. Albo wskazówek "jak dobrze znaleźć".
Ma być ciepły i niedrogi. Z kapturem. Mam nie zamarznąć stojąc na PKP o 5 rano.
Nie musi być ąę dizajn i ąę marka.
No i nie wiem z której strony się zabrać do poszukiwań... Może zacząć od demobilu....
Ma ktoś jakiś pomysł?
Sankaritarina, - miałam kiedyś płaszcz Zartex kilka sezonów, obecnie mam już któryś rok płaszczyk puchowy z Lee Coopera, zgrabny i wytaliowany, taki co to do jeansów i do kiecy podchodzi. Polecam oba 🙂
Vinted i poszukać wełny 🙂
Facella   Dawna re-volto wróć!
05 października 2024 18:28
Vinted i poszukać wełny 🙂
faith, popieram, w zeszłym roku za 15 zł kupiłam 100% wełny, leciutki, a ciepły. Jakby był grubszy to mogłabym sobie w krótkiej koszulce pod spodem latać i bym nie zmarzła, a jestem zmarzluch straszny.
Też upolowalam za mniej niż 50zl, w dodatku wygląda jak zdjęty z Barbie 😍
No własnie nie za bardzo chcę z Vinted.... Aczkolwiek tym "15 zł" i "mniej niż 50 zł" to mnie mocno przekonujecie. :>
Przelecieć po TK Maxie, ja tam kupiłam kiedyś w niezłej cenie jakiś puchowy kanadyjski płaszcz, tylko kolor miał trochę wściekły, więc go ze 3 razy przecenili. Mam też puchową płaszczokurtkę stamtąd, ta już była droższa bo naprawdę ładna, ale wciąż jak za porządny i ciepły ciuch to cenowo całkiem całkiem.
Tylko tam jest taki bajzel że trzeba trafić, czasem trzeba się przejść ze 3-4 razy na łowy zanim wpadnie coś i sensownego, i w miarę budżetowego.
06 października 2024 10:15
Sankaritarina, limango i geographical norway. Nawet moja marznąca wiecznie matka jak pożyczyła raz ode mnie, to kupiła też sobie (canadian peak to to samo). Jeśli taki dizajn Cię przekonuje.

Dzięki za polecajki longsleevow! Zamówię🙂
Co do sweterków z vinted - jakoś zawsze do mnie przychodzą gorzej wyglądające niż na zdjęciach. Ja tam sporo spódniczek kupuję, bluzy, ale do sweterków mam pecha :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się