Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Kucyk może być chudy z różnych powodów- nie twierdzę, że jest na 100% zaniedbany czy głodzony. Po prostu słabo wygląda na zdjęciach reklamowych, tym bardziej, że jest też zwyczajnie brudny😉
Pan fotograf wyciągnął wnioski
Screenshot_20240927_214010_Instagram.jpg Screenshot_20240927_214010_Instagram.jpg
Po raz kolejny nie rozumiem: czy ktoś, kto wybrał AKURAT TO ZDJĘCIE myśli, że te plecy są ok?
Screenshot_20240928_220417_Facebook.jpg Screenshot_20240928_220417_Facebook.jpg
Nevermind   Tertium non datur
28 września 2024 22:36
Facella, znaleźć innego kucyka do sesji… ale no właśnie, hajs się zgadza.
https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-walacha-CID103-ID12fhb2.html

Grunt to zachęcające zdjęcie sprzedażowe :P
marchewkowa, to samo dzisiaj oglądałam, nawet zrobiłam zrzuty, żeby tu wrzucić. Dobór zdjęć jest doprawdy zastanawiający 😅
Drugie ogłoszenie to „sprzedam wałasza” i zdjęcia równie ciekawe. Naprawdę zdumiewają mnie ludzie i to z jaką lekkością wrzucają różne rzeczy do internetu
A co jest nie tak w tym zdjęciu?
Pomijając brak dopasowania siodła i ogłowia?
Gillian, nie widzę wogóle ogłowia, bo jest zbyt w oddali fotka.
Siodło jakieś mega stare, zbytnio nie ma wypełnienia pewnie, ale jak po jednej fotce można ocenić dopasowanie siodła?
Perlica, może to ze na ostatniej fotce widać jak tył siodła lewituje nad plecami konia?
Milla, nie widziałam takiej fotki.
Tak czy siak, jeśli ktoś jeżdzi w takim siodle 20 letnim bez wypełnienia to serio myślicie, że próbuje je dopasować? Albo wogóle wie, że siodło się dopasowuje do konia?
Mnie to ogłoszenie wogóle nie zadziwia, ani nie jest nietypowe, ot zwykłe ogłoszenie z olx jakich pełno.
Ludzie w sportowych ośrodkach nie dopasowują siodeł wcale, a co dopiero do zdjęcia na olx.
Nikt poważby nie wystawia tam koni przecież.
Ja po tych fotkach wysnuwam wniosek, że koń jest jeżdżony dość siłowo w niedopasowanym sprzęcie - no jak dla mnie red flag totalny.
Gillian, no rozumiem, ale co jest w tym nietypowego lub zadziwiającego? za 39 pln do negocjacji?
Dla mnie byłoby nietypowe gdyby był super jechany, w dopasowanym sprzęcie i nowym czapraku Kentucky, na podłożu ebbe & flut🤣

Czym ma ten koń przywiązaną głowę do brzucha, ze jest tak zganaszowany?
rzepka, przywiązanej może nie ma, tam jest gumowy czambon, ale łapa tego faceta nadrabia 😬
Perlica, chyba od takich wrzutek zwykle był ten wątek. Teraz już mało co można wrzucić? Wstawiłam 'piękną' kobyłę, młodą z koszmarnymi plecami - źle. To powyższe ogłoszenie - źle. Mają być tylko makarbryczne albo inne najdziwniejsze ever? Mnie zadziwia że taki zamordyzm jak na zdjęciach w podlinkowanym ogłoszeniu nadal ma swoich zwolenników.
magda, przeczytaj mój post ze zrozumieniem.
Tytuł tego wątku jest niezbyt trafny po prostu. Powinno być napisane - ogłoszenia, na które brewka mi drgnęła 🙂
Gillian, Dobre 🤣

Ja nikogo nie oceniam, zadaję pytanie ,nikomu nic nie zabraniam😂, to jest forum przecież, można pytać chyba?😁
Ja się dziwię czemu wstawiają takie, w pewnym sensie przekombinowane zdjęcia. Ile łatwiej byłoby zrobić zdjęcia konia bez sprzętu, który po prostu stoi na płaskiej powierzchni. Tylko tyle. Z punktu widzenia kupujacego też bym wolała jak ten koń wyglada "sam w sobie" a nie w niedopadowanym sprzęcie, przeganaszonany, na jakimś drążku z typem na plecach.
BUCK   buttermilk buckskin
04 października 2024 11:40
mam podejrzenie, że dla osób które będą go jeździć w takim samym 'sprzęcie', z podobnym typem na plecach, te zdjęcia z ogłoszenia trafią w ich pojęcie i są decydujące

ja uznałam, że to koń faktycznie ''z bardzo dobrą głową'' w sensie anielskiej cierpliwości, że radzi sobie z tym opiekunem od siedmiu boleści
PannaDziewanna, ależ to trzeba być wdzięcznym za takie zdjęcia, dla całkiem sporej grupy odbiorców będzie to możliwość zaoszczędzenia czasu :p
PannaDziewanna, myślę, że niektórzy wrzucają takie zdjęcia jak mają bez specjalnego przygotowania do ogłoszenia, byle by tylko wrzucić cokolwiek i opublikować ogłoszenie.
BUCK, to samo pomyślałam. Spoko koń. Ma cierpliwość.
Myślę że nadal jest grono odbiorców dla których takie jeżdżenie z pyskiem na klacie będzie pożądane - niestety. Dla innych z kolei red flag i nie stracą czasu na jeżdżenie oglądanie.
Mnie zadziwia z jaką precyzją i siłą ten kp wysadza delikwentkę, ale ogłoszenie samo w sobie przesympatyczne po prostu i z dystanesem 😉

https://www.facebook.com/groups/1721187208111054/permalink/4077813762448375/
Facella   Dawna re-volto wróć!
08 października 2024 12:37
Perlica, chyba pierwszy raz widzę siwego kp
Facella, ja też, ale też porusza ogłaszający kwestię maści
Opis moze i zabawny, ale serio zniesmaczyl mnie ten filmik na ktorym laska leci przez szyje i wyzywa konia od j**** szmat po czym wstaje i szarpie za pysk. Szczyt chamstwa. Ja bylam wychowywana tak ze jezdziectwo to elegancki sport i za wlasna nieudolnosc zwierzecia sie nie wyzywa, ani nie szarpie za twarz.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się