Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
19 marca 2010 11:27
heh siodło wieloczynnościowe , ciekawe co w tym siodle można jeszcze robić oprócz jazdy konnej  😁
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=965863246
Ten kucyk 11 miesięczny ma grzbiet nie halo imo. Czy to nie podpada pod znęcanie się?On nie ma ROKU!
19 marca 2010 12:20
a ja napisałam maila do nich w związku z tym 11 miesięcznym maluszkiem. Ciekawe czy coś odpiszą  👀
Ja też napisałam do tej babki. Nie sądzę by coś to dało. Jakbym miała kawałek pola..ehh
19 marca 2010 12:42
nawet szybko odp. dostałam
więc cytuję  "przepraszam bardzo ale wypraszam sobie teksty w takim stylu,ja nie sprzedaje tych koni ,nie są moje ,ja tylko wystawiłem aukcje,prosze sobie dzwonić pod nr telefonu z pretensjami
a  to "ujeżdżenie" z tego co wiem to  zaledwie kilka razy przez krótki okres czasu przewiezienie 6 letniego dziecka na tym kucyku,wiec prosze sie nie oburzać bo nikt nie jezdził na tym kucu regularnie"

zaznaczam że napisałam do nich grzecznie w stylu informacyjnym, że na takim  dzieciaku nie sadza się dzieci.
też napisałam do tej Pani od kucyka , kulturalnie aczkolwiek dobitnie.
19 marca 2010 13:01
ciekawe co wam odpisze 🤣
Może już wam znane,ale tak lądować to można
http://www.hit-air.de/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=2
[quote author=Euforia_80 link=topic=190.msg524256#msg524256 date=1269003686]
ciekawe co wam odpisze 🤣
[/quote]

zapewne nic...
darolga   L'amore è cieco
19 marca 2010 14:54
Sokół...
wymiękłam...
nie wiem co powiedzieć.
Euforia_80, to jest akurta zupelnie niezle siodlo 😉
11 miesieczny kucyk, to faktycznie przegiecie, ale imho czasem trohe przesadzasz z wrzucaniem ogloszen- np ta zabka, no nic w tym ogloszeniu nie ma takiego...
Z tą Żabką to też nie wiem o co chodzi, ale 11 miesięczny kucyk to chyba się zgodzisz, że się nadaje do TOZu, sądu i krzesło elektryczne.
hahaha dostałam taką samą odpowiedź co Euforia  😁
http://www.allegro.pl/item966857094_czaprak_wszechstronny_bonidos.html
mała pomylka w cenie  😂

edit: juz poprawili cene...
No co ty!! To nie są takie zwykłe dodatkowe poduchy w czapraku, tylko tam jest pewnie ukryty guzik i po naciśnieciu każdy rodzaj siodła z nich wyskakuje jaki tylko chcesz 🙂 🙂
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
19 marca 2010 19:40
I to jeszcze licytuj a nie kup teraz szkoda ze nie ma minimalnej.  😁
tak, tak nie ma to jak "cudowne" poduchy 😀
cieciorka   kocioł bałkański
19 marca 2010 22:39
[quote author=Aga_Leming link=topic=190.msg524057#msg524057 date=1268992414]
Pamietacie te dziewczynke, ktora twierdzila ze siodlo to ZUO? Czy ten jej dziki ogier, ktorego kupila to wlasnie nie byl konik polski o imieniu Sokol?
[/quote]
a nie sindbad? albo jakoś inaczej, ale coś ze wschodu. trzeba by spytac salto picolo, bo pisała że ma imie takie samo jak jej koń
napewno jakas miala konika o nazwie sokol. na 100%.
a no, panna od wędzidło/siodło jest ZUE to właśnie ona, od Sokoła... kojarzę z innego fora.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
20 marca 2010 16:56
kupię czerwone ochraniacze( nie drogo) koloru czerwonego rozmiar full

takie masło maślane ciutkę 😀
CeraŁ   dużo dużo zmian..
20 marca 2010 19:04
a mi się zdaje że to jednak Sindbad był 😉
w te wakacje, starając się doczyścić mój piękny kask z go sportu dowiedziałam się, że jest przeznaczony 'wyłącznie do jazdy na nartach'.  🙄
To ogłoszenie z koniem Sokołem...  😵

Ostatnio jeszcze rozłożyło mnie na łopatki coś takiego (na kolorowo zrobię przypiski, a co ciekawsze treści wybolduję):

Szukam ujeżdżonego, lub wstępnie zajeżdżanego wałacha do 5 lat.
Rasy wielkopolskiej, sp lub śląskiej, w każdym razie, musi miec mocne nogi, cenię sobie szybkosc. (ślązar na speedzie...)
Potrzebuję konia, który bym mogła użytkowac też w szkole na fotografii, więc musi byc w miarę spokojny niespokojny  by uciekał ze zdjęcia... albo z lekcji, ale też szybko reagujący na łydki i zwrotny, bo jestem dosc ambitna i nie lubię zamulaczy. zamulacze! Nie chcę konia twardego w pysku, bo mam szczerze dośc tej szarpaniny. szarpaniny z reguły pochodzą z ręki...
Koń najlepiej aby był maści ciemnej.
Gniady lub skarogniady, albo siwy.

Eeee... a no tak, ciemny siwek! 😁
Ze względu na to, że miałam kiedyś kasztanowatego konia i nie chcę wywoływac wspomnień, nie chcę takiego drugiego konia.pani sentymentalna...
Wysokośc w kłębie powyżej 160cm.
Konik musi byc silny i wytrzymały, oraz nauczony chodzic sam w tereny, nie ponosząc przy tym. wiadomo, bo najpierw się uczy terenów z ponoszeniem...
Oferty najlepiej z lubuskiego, dolnośląskiego, wielkopolskiego lub zachodniopomorskiego.
mój e-mail: wycielam_@interia.eu
Mam dobre warunki na trzymanie, a że wyjątkowo rozpieszczam swoje zwierzaki, to nie byłoby konikowi źle 😉 jak się coś długo trzyma, to się ręce męczą... A konikowi nie byłoby źle, gdyby zamiast rozpieszczania mógł liczyć na fachową opiekę.
Cena: do5000

Tiaaa...  🤦
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
20 marca 2010 22:35
🤦
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] post niezgodny z regulaminem
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
21 marca 2010 06:41
[quote author=czarnaamamba19 link=topic=9301.msg525333#msg525333 date=1269111136]
kupię czerwone ochraniacze( nie drogo) koloru czerwonego rozmiar full

takie masło maślane ciutkę 😀
[/quote]

Wstawić przecinki i dla mnie nic zaskakującego.
zdjęcie do ogłoszenia o veredusach z volty.

czy tylnych ochraniaczy nie zakłada się skorupą do wewnątrz?
Owszem, zakłada się, ale na zdjęciu widać, że koń idzie stępem, a ochry są prawidłowo założone.
Tak żużka,ewidentnie widac,że są źle założone
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się