Tusia2012 Geriatria powiadasz, to w stajni w której trzymam Oberka to samo 😁. Obecnie jest 11 koni z czego tylko 3 są młode. Mają 1,5roku i dwie klaczki po 11. Cała reszta koło 20 lub po 🙂
desire Ja pojechałam jakiś czas temu w teren i jak dałam sygnał ponu kucynkowi,że może sobie pocisnąć ile chce, to otrzymałam taką serię radosnych zadów,że myślałam,że się sturlam z niego ze śmiechu 😁. On na szczęście nie robi nic poza tym,że właśnie radośnie wali z zadu,więc szansa na glebę z tego powodu praktycznie nie istnieje,ale jak w tym galopie pierwszy raz nakrył zadem uszy,to i tak mnie trochę do przodu zarzuciło 😁. Ale kocham te jego radosne zadeczki 😍 I zaaaazdroszczę Wam tego jeziora! Oberek kocha wodę miłością wielką a najbliższą mamy 10km od stajni,czyli w obie strony te 20trzeba zrobić.
Dziś właśnie byliśmy nad wspomnianą wodą i było totalnie fantastycznie 😍 Oczywiście kucynek przekonywał mnie kilka razy,że tym sznureczkiem (wodze sznurkowe robiące za uwiąz)to mogę sobie podyndać,bo on idzie popływać 😂. Nie pozostawało nic jak tylko przerzucić na szybko przez grzbiet i dać się "dzieciakowi" cieszyć wodą 😁
Niestety nie udało się cyknąć nic, jak wystaje tylko łebek z wody i kucynek dryfuje 😍 😁