kącik pomocy medycznej, czyli: czy to coś powaznego i jak temu zaradzić

Fokusowa, teoretycznie możesz dać badanie do ponownego opisu, musisz znaleźć kogoś kto się tego podejmie. Ja osobiście biorę takie zlecenia w zasadzie tylko od znajomych, za dużo jest z tym zabawy aby miało to sens.

Jeśli to rzepka i jak mówisz fragmenty są duże, powinno być to bez problemu widoczne w badaniu MR.
Nadpłytkowość. Z czego może wynikać, poza tym, czym dr Google straszy najczęściej?
Poncioch, serio szukasz odpowiedzi na to pytanie końskim forum? 😉 przyczyn są dziesiątki
Poncioch, często przyczyną bywa niedobór przykładowo. Może być także przyjmowanie niektórych leków przyczyną.
To akurat przykład u mnie w rodzinie.
galopada_, nie, odpowiedzi szukam u lekarza hematologa. U mnie pojawiła się po covidzie i byłam ciekawa, czy ktoś może napisze, że ma podobnie.
Poncioch, miałam na myśli nie dobór żelaza, ale mi zjadło i teraz to zauważyłam.
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
01 października 2023 13:17
Brała może któraś z Was Dostinex? Lekarz wypisał mi w kwietniu i miałam brać, a w sierpniu pokazać sie na kontrolę, ale nie brałam i w sumie mam obawy, czy w ogóle brać.
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
01 października 2023 18:39
Dementek, pytasz się o to ludzi na końskim forum a nie uważasz, że lepiej byłoby zapytać drugiego lekarza o opinie np?
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
02 października 2023 10:43
Pati2012, lekarz nie powie mi, jak ludzie znoszą ten lek, a czytając na jakichś stronach o roztyciu się ludzi lub zasłabnięciach nie przekonuje mnie do podjęcia leczenia, bo nie mogę ryzykować, że jadąc w pracy autem lub na kontroli zasłabnę. Poza tym mieszkam sama i niestety, ale dopiero brak mojej obecności w pracy spowoduje to, że ktoś będzie mnie szukać.
Rozmawiałam z rodzinnym i jedyne, co mi zaproponowała, to żebym kogoś do siebie ściągnęła, by w razie czego mi pomógł. A takiej możliwości nie mam.
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
26 października 2023 19:18
Czy mamy tu kogoś, kto ogarnia rtg nadgarstka? Mam opis, ale widzę tam rzeczy, które jakbym u konia zobaczyła, to bym powiedziała, że nie jest ok jednak😅 Ale nie mam pojęcia, czy u ludzi tak ta kość powinna wyglądać, czy nie 🤷
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się