Mi 2 saddle- fitterów mówiło, że siodła Prestige można poszerzać/zwężać do 3 rozmiarów. 🤔
Ja zawsze słyszałam, że do 2 rozmiarów, te 3 bardzo by mi ułatwiły szukanie czegoś na smokowaty grzbiet, także dołączam się do pytania
Ja poszerzałam Prestige Lucky Dressage i dostałam wtedy info od dystrybutora, że zmiany można robić do 3 rozmiarów w każdą stronę.
No to z 31 na 34 akurat mi puści 🙂
epk zrobię zdjęcia numerów na siodle, bo już się w tym pogubiłam 🤔
W każdą? a to ciekawe... Mnie coś nie najlepiej leży Lucky na nowym koniu, już sama nie wiem, czy za wąskie, czy za szerokie, ale po eksperymentach z daw-magiem boję się już cokolwiek przy nim majstrować.
Swoją drogą, wybity ma rozmiar 33,5-spotkaliście się z połówkami w prestigach w ogóle?
ja nie mam już konia, a Doge leży w domu, nie sprzedam, za bardzo je kocham 😂
czy to prawda, że Passier Optimum nie jest dla osób z b. długim udem?
No nie wypada się pochwalić profesjonalnym siodłem i profesjonalnym zdjęciem.
Siodło HB Contact, zdjęcie Pola Gałczyńska. Dziękuje

Daw Mag profilowany, niestety za długi. Mój koń pięknie schudł i mamy 10 cm za dużo :/
ash, super extra pro! Aż się chce "przeprosić Cię" i samemu posadzić tyłek 🤣
Tak z innej, acz podobnej beczki macałam wczoraj popręg z fartuchem HBC, widać, że nie był oszczędzany, skóra idealnie miękka, poduszka fartucha 'puchata', SZOK! 😲 Obok leżał popręg Amerigo, co prawda wiekowy już, ale... no bez porównania!
ash, siodło prezentuje się doskonale
ash Petit 1000% zazdrości z mojej strony! piękne siodła, idealnie pod długość ud, estetyka 😍
Petit. - siodło, jak siodło, ale koń ! 😍 💘
Swoją drogą bloczek wygląda na dość duży, z gatunków "ortopedycznych" - mocno klinuje, czy pozostawia jednak swobodę ?
Mój absolutnie nie klinuje.
Witam, poszukuje siodła dobrze trzymajacego z głębokim siedziskiem - czy ktos mógłbyś cos poradzić? Lub moze ma nawet na sprzedaz 🙂 pozdrawiam!
polecam Ci wyszukiwarkę, pozdrawiam!
Zonk - bardzo zacne polecenie, az prychnelam u fryzjera 😁
Ach, super macie te kliny z przodu!
A kozirki siodło ogólnie jeśli chodzi o jeźdźca wg mnie za duże.
czy któraś z Was korzystała z siodeł Sommer Germany? :kwiatek: