madmaddie faktycznie - wszędzie mogą być rożni wystawcy. Nie pomyślałam. Nasza w dodatku pogardziła rogiem.
A szukaliśmy m.in. takiej saszetki na smaczki, tylko czarnej (koniecznie z tą kieszonką na dole):
Co do smyczy to mi się podoba ten materiał -
https://dogventure.shop.pl/produkt/smycz-przepinana-pink-fox/ tak ze zdjęcia 🙂.
Gratki dla reprezentacji 😀.
figura nawet miałam taki wybór - na sterylkę przyjechały 2 psy - Stiorra i druga suka w typie CAO. No nie mogę się przekonać do wyglądu, charakteru. Znajoma miała 2 molosy - CAO i mastifa tybetańskiego. Poza kundelkiem w typie małego teriera babci, to to były najgłupsze znane mi psy, a znajoma ponoć po szkoleniach.
Co do tego, że mało ONków to stabilne psy - tak, trenerka mówiła, że mamy mega szczęście, bo trafiliśmy z takim psem. Ona akurat super stróżuje, a do domu się średnio nadaje (chociaż będziemy to zmieniać w trakcie treningu).
Możliwe też, że bardziej pójdziemy w szukanie konkretnego psa o odpowiadającym nam wyglądzie niż w szukanie jakiejś rasy. Trenerka nam sprecyzowała czego potrzebujemy, ma kontakty i myśli, że takiego psa znajdziemy.
Mi pies do służb nijak nie jest potrzebny - chociaż brat jak był w USA żołnierzem, to mówił, że przewaga ONków była i wcale nie były niestabilne - np. skakały ze spadochronem. Nie wiem jak teraz - już jakiś czas nie jest w USArmy.
szam ale fajowa 😀. Czarny dog to jest dopiero majestatyczne stworzenie - gratulacje 🙂.