Top model-zostań modelką

na pewno podpisza - jako jedyna dziewczyna miala totalna swiadomosc ciala i pracowala na planach. Widac to bylo na wczorajszych zdjeciach na zywo - Marcela na kazdym jednym wygladala zarabiscie, a Zuza? Tak samo i bardzo srednio... Zuza wygrala sympatia widzow, a to czy slusznie to juz pokaze czy bedzie pracowac czy nie 🙂
Marcela na pewno sobie poradzi 🙂
Facella   Dawna re-volto wróć!
06 czerwca 2013 17:33
to, że ty się nie zgadasz, to nie znaczy, że bez sensu 🙂

Bez sensu, bo Zuza nie może na siebie patrzeć w lustrze i przy tym ryczy - to ma być modelka? Która nie akceptuje siebie, swojego ciała i wyglądu? Bez sensu, bo na każdym zdjęciu ma tę samą twarz. Bez sensu, bo nie zawsze dawała z siebie 100%. Bez sensu, bo nie potrafi się odnaleźć w każdej sytuacji. I bez sensu, bo jest nieprofesjonalna.
Uważam ją za miłą i sympatyczną, ale to z niej modelki na pewno nie zrobi.
A Marcela już jest modelką i zasłużyła na wygraną, bo pracowała na nią od samego początku, wyrabiając 100% normy.
Facella, akurat sytuacja a propos nieakceptowania siebie trochę się już zmieniła. Przecież Zuza wczoraj opowiadała w programie o tym.
Ciekawe ile Zuza schudła. Dla mnie aż za bardzo, jej brzuch wyglądał wczoraj mocno anorektycznie wręcz :/ Ale wylaszczyła się nie do poznania 🙂
Facella, nie znasz specyfiki tego zawodu. Widać, że nie widziałaś nigdy dziewczyn nie mogących znieść swojego wyglądu, żywiących się wacikiem, który pęcznieje w żołądku.
Dzionka, też się nad tym zastanawiałam.
Wczoraj przyglądałam się Rubik i jakoś tak mocno niezdrowo mi wyglądała. Z ciekawości sprawdziłam i 48 kg przy 178. trochu mało...
06 czerwca 2013 18:08
Heval, a ja mogę opowiadać o tym, jak to będąc dzieckiem ważyłam 100 kilo. A nie ważyłam. I jakoś mnie nie przekonała. Według mnie, nie bardzo się psychicznie nadaje i tyle.
Rubik tyle waży? Widocznie ma tyle zakontraktowane. I już, cała filozofia. To jest jej praca, jej chleb, pracuje ciałem i musi spełniać określone wymogi i ma wytyczne, których musi się trzymać.
Czy Waszym zdaniem możliwe jest utrzymywanie takiej wagi i jednocześnie racjonalne odżywianie? Jakoś sobie tego nie moge wyobrazić nawet przy katorgach ćwiczeniami...
A, i nie powiedziałabym, że Rubik jest modelką jednej twarzy - w tej reklamie telewizyjnej Apartu wygląda świetnie i ma całkiem bogatą mimikę 🙂
szalonakobyła, oczywiscie, że nie jest. Ale to jałowa dyskusja, do niczego nie prowadząca.
pytam bo naprawdę się nie znam :kwiatek: przykre bardzo, ale nie nasza broszka
Modeling naprawdę ma swoją mroczną stronę i nie chce mi się wierzyć, że coś się zmienia w sprawie kontraktowania wagi modelki.
zen, miałaś kiedyś do czynienia z tą ciemną sferą jedzących waciki? znasz od kuchni? kurcze strasznie przykro się to czyta....
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
06 czerwca 2013 18:43
Bez sensu, bo Zuza nie może na siebie patrzeć w lustrze i przy tym ryczy - to ma być modelka? Która nie akceptuje siebie, swojego ciała i wyglądu? Bez sensu, bo na każdym zdjęciu ma tę samą twarz. Bez sensu, bo nie zawsze dawała z siebie 100%. Bez sensu, bo nie potrafi się odnaleźć w każdej sytuacji. I bez sensu, bo jest nieprofesjonalna.
Uważam ją za miłą i sympatyczną, ale to z niej modelki na pewno nie zrobi.
A Marcela już jest modelką i zasłużyła na wygraną, bo pracowała na nią od samego początku, wyrabiając 100% normy.

nie zgodzę się, że Zuza jest nieprofesjonalna. ta dyskusja jest bez sensu, bo każdy mógłby sprzeczać się i przekrzykiwać swoimi uzasadnieniami. ja uważam, że wczoraj na żywo ładnie ośmieszyli Marcelę, bo to wstyd w tych czasach nie mówić po angielsku, co było widać w Indiach, bo Marcela nie miała pojęcia o czym do niej mówią, może tyle wyniesie z programu, że się zacznie uczyć. i jeszcze wczoraj na żywo przykuło moją uwagę to, że w czasie ogłoszenia werdyktu (kiedy Krupa, Zuza, Marcela i Piróg stali przodem do okładki Glamour) Zuzka stała profesjonalnie, a Marcela? okrakiem, niechlujnie.. no, po prostu brzydko.
Bee.,  a top płaczka Papierska to niby poliglotka? a jakoś wygrała.
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
06 czerwca 2013 19:10
Papierska to było dla mnie dopiero nieporozumienie, że wygrała. a Zuzka? fajna dziewczyna, bardzo. i widać było przez program jej progres. dlatego cieszę się, że wygrała.
Facella, Ciebie może nie przekonała, ale widać niektórych tak.

Co będzie to będzie, zrobi karierę albo i nie.  Moim zdaniem jest bardzo ładna i naprawdę lepiej wyglądała na finale niż w programie, choć na zdjęciach na żywo w ogóle nie podobało mi się jej zdjęcie.
Zuzkę lubię, Marcela przez cały program wzbudzała we mnie skrajne uczucia, raz wydawała się super a raz po prostu jej nie znosiłam.
Ja się cieszę z werdyktu, mimo że byłam za Marcelą. Gdyby sędziowie wybierali zwyciężczynie wygrałaby Marcela. Dla mnie i jedna i druga się nadaje do tego zawodu. Zuza się bardzo zmieniła, zaczęła nad sobą pracować i było widać efekt, chociaż nie powiem, drażni mnie jej mina na zdjęciach, moim zdaniem to okładkowe było okropne. Marcela na pewno sobie da radę, jest do tego idealna, ładnie wychodzi na zdjęciach i dobrze chodzi na wybiegu, życzę obu dziewczynom szczęścia 😀
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
07 czerwca 2013 08:42
Ha, już wiem! Klaudia mi bardzo przypomina April z "Chirurgów", dlatego nie darzę jej sympatią! 😁
Mazia   wolność przede wszystkim
07 czerwca 2013 10:38
Jestem w szoku że Rubik waży 48 kg, wiem, że jest bardzo szczupła, ale myślałam że waży przynajmniej ok 53-55 kg... przy takim wzroście... nie sądzę że jest to zdrowa proporcja...
A która modelka ma zdrowe proporcje i odżywia się zdrowo, no proszę was.  🙂 Te pitolenie "jem co chcę, taką mam przemianę, taka jestem". Jaaasne.  😉 Jem co chcę, np pizzę to znaczy, że ugryzie pół kęsa pizzy na obiad i zapije wodą i dopcha sałatą z ogórkiem. Ale przecież nie odmawia sobie niczego, bo jada "nawet pizze".  🙂
Tak jest, tak było i pewno tak będzie.
mam w pracy kumpelę, która je naprawdę dużo i to rzeczy bardzo kaloryczne (słodycze, drożdżówki z masą, napoje gazowane, ogromne kanapki z jakiegoś wielkiego chleba) i jest chudziusieńka.
Nie wiem, jak je w domu, ale za 8h w pracy nieźle się nawpycha.  😉
Też mam szczupłą koleżankę. Zjada w pracy śniadanie, drugie śniadanie i jak wraca zjada malutki obiad. I od 15😲0 już nic do końca nie je. Jest szczupła, ale nie wiem czy na modelkę nie byłaby jednak za gruba.
Z tego co widzę, to modelkom wystają stawy. I tak ma być. Sterczy kość i ma sterczeć. Ma wyglądać jak niedożywiona. Więc nie da się jeść zdrowo i odpowiednio moim zdaniem i wyglądać na niedożywioną. No..może faktycznie pojedyncze przypadki. Na pewno ogół ma z tym problem.
07 czerwca 2013 11:11
Rubik jest mojej wagi, tylko że ja mam 165cm...  🤔 Uważam siebie za kościotrupa, żrę ile wlezie, ale to rodzinne...
Zastanawiam się, czy ten koleś z Next nie będzie chciał podpisać kontaktu też z Marcelą - bo chyba nikt mu nie zabroni?
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
07 czerwca 2013 11:34
Sercem byłam za Zuzą ( od pierwszego odcinka) ale rozum podpowiadał mi że to Marcela ( od momentu co miała sprzeczke z jakąś blondi)  powinna wygrać.

W Zuzi wkurza mnie tylko jedno - fryzura. Jezu ma tak piękne włosy a spina je na świeczke ( niechlujny koczek na czubku głowy). Ani to dodaje jej uroku ani nie wygląda zbyt fajnie.
Marcela znowóż jest  tak cholernie świetna laską,że  jej urok osobisty powala. Z zachowania, mowy, nawet tembru głosu przypomina mi moją koleżankę. Bardzo stonowaną ale też mega jędzowatą  😎  Marcela świetnie wychodzi na fotkach, dobrze się rusza-  ma podejście do tematu i to widać.

Ogólnie - werdykt fajny. Nie przepadałam za Renatą a Klaudia także i mi przypominała bohaterkę z serialu- Chirurdzy- którą niekoniecznie lubię. A to drażniło.  😎

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
07 czerwca 2013 15:07
Mam koleżankę modelkę i żywi się normalnie i wymiary ma takie "Height 180  Bust 81  Waist 62  Hips 92 "
Ale waga 62 kg w porównaniu do 48 gdzie róznica wzrostu to 2 cm to caaałkiem normalna waga.
Waist to nie waga tylko obwód w talii.
Dla mnie to całe porównywanie wymiarów jest jakieś 'z dupy'. Każdy ma inną sylwetkę, inny kościec, inną zawartość procentową tkanki tłuszczowej. Co to daje, że ja mając 172 ważę teraz 64 kg, a w liceum mając 172 ważyłam 52? W podstawówce 46-48?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się