Ogłowia

Puma, nope, paski policzkowe nie idą od nachrapnika - a właśnie o to się rozchodzi i to jest gamechanger w Micklemie
IMG_5770.png IMG_5770.png
Post został usunięty przez autora
Zuzu., może jakoś pomoże. Akurat wersja lakierowana Kawal rozmiar cob na arabofryzie. Naczółek jest trochę duży, ale tak jak dziewczyny piszą można wybrać coś innego.
IMG_9610.jpeg IMG_9610.jpeg
Zuzu., Zrozumiałam, że właśnie mają nie iść - tak jak w Hooksowym 👀. jak w tym https://www.hookseurope.com/horse/horse-gear/bridles/bridles-chester-ii-fairfield-1
Z miklemów jest jeszcze Balotade. I "prawie" to Presteq.
dairoxroxi, dzięki ale ja wiem jak to wygląda bo zakładałam na nią i cob i full, lakier i bez - no i po prostu mi się nie podoba. Okucia są ogromne, szczególnie te kółka od pasków dolnych
IMG_3268.jpeg IMG_3268.jpeg
IMG_4792.jpeg IMG_4792.jpeg
Zuzu., ehh no był kiedyś KaWal Anatomic Slim Delicate, on pewnie byłby dla Ciebie idealny. Rozważane jest wznowienie produkcji, ale czy na pewno wróci, to nie ma póki co pewności. A jak wróci, to pewnie koło zimy dopiero...
DSC_6931m.jpg DSC_6931m.jpg
Katasia, będę wypatrywać w takim razie wersji slim w brązie, bo wygląda idealnie 😍
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
04 września 2024 20:29
Zuzu., a co jest nie tak z samym Micklemem?
Te najnowsze mają już ładniejszy design, chociaż starsze w wersji competition były zgrabne.
lusia722, cena 😅
04 września 2024 20:46
Zuzu., można używkę, ja moje chyba 8 lat mam, a kupiłam z drugiej ręki
lusia722, poluję też na używki, ale potrzebuję cob i raczej ich nie widuję. Nie jest to też jakaś wielka potrzeba, także mogę poczekać na slim od Kawal albo jak coś się trafi.
Puma, no właśnie HKM nie jest, bo ma podwójne paski policzkowe 😉.

Zuzu., Kawal faktycznie jakby miało inne proporcje. Sprzączka przy nachrapniku taka wielka i pasku grube. A Micklema z Horseware może mierzyłaś?
Ten Fairfield był idealny, że też akurat musieli przestać produkować.
Masego - złote sprzączki, tzn mosiężne mi akurat nie bardzo. 🙂
Zuzu., a nosisz fulla czy coba? Bo na stronie Hooksa jest jeszcze brąz w rozmiarze full. My niestety coba potrzebujemy.
No właśnie coba potrzebuję
04 września 2024 23:07
Zuzu., ja mam brązowe full, chociaż bardziej pasowałoby mi czarne cob.
To ogłowie jest trochę "magiczne", bo na różne rozmiary głowy wchodzi.
Wiadomo, że na wszystkich nie leży idealnie, ale da się bez problemu pojeździć bez robienia krzywdy.
1 ES Raven Black.jpg 1 ES Raven Black.jpg
To jak temat zszedł na Miklemy 🙂 - czy ktos jest w stanie powiedziec mi czym roznia sie poszczególne modele?
Czy dobrze rozumuje że:
Multi ma dodatkowo kółeczko do podpięcia lonży
Competiton ma delikatniejsze paski
Deluxe, jest ladniejszą wersją competition.
Czy wszystkie modele mają w zestawie te klipsy łączące dodatkowo nachrapnik z wędzidłem?

Czy ktoś z użytkowników byłby tak miły i napisał jak wskazania, które znalazłam w jednym ze sklepów mają się do rzeczywistości 🌻 :
Dobór rozmiaru:
PONY: kuce o masywnej głowie i wzroście od 103 cm w kłębie oraz kuce o małej głowie i wzroście do 143 cm w kłębie.
COB (small horse): kuce o masywnej głowie i wzroście do 143cm w kłębie oraz konie o małej głowie i wzroście do 163 cm w kłębie.
XCOB (large cob): kuce o dużej głowie lub masywnych kościach policzkowych i wzroście do 143 cm w kłębie oraz konie do 163 cm dużej głowie lub masywnych kościach policzkowych.
FULL (standard horse): konie o masywnej głowie i wzroście do 163 cm w kłębie oraz konie o drobnej głowie i wzroście do 173 cm.
XFULL (large horse): konie o masywnej głowie i wzroście 168cm w kłębie oraz wyższe konie.

Też od dłuższego czasu szukam ogłowia anatomicznego w typie Micklema (albo Miklema w jakiejs turbo promce 😅 ) ale po doświadczeniach z kawalem, który w rozmiarze cob jest ogromny kompletnie nie wiem w jaki rozmiar celować na głowę duży cob/mały full, ale w takim "arabskim" kształcie + szeroko rozstawione kości jarzmowe.
lusia722 ja kupiłam kiedyś micklema używane Cob i pasuję na głowy od małego coba do XFulla, ale znajoma zamówiła nowe ze strony i już tak nie było, cob była za mały, musiała wymieniać , a mierzyła moje specjalnie
05 września 2024 14:58
charlieeee, coś w tym jest.
szukam osoby, która byłaby w stanie mi uszyć ogłowie, znacie może jakieś rymarza albo kogoś kto byłby w stanie się podjąć takiego zadania?
BUCK   buttermilk buckskin
06 września 2024 12:31
może Lagat
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się