Zuzu.,
W revoltowych ogłoszeniach 4 micklemy w rozmiarze con
Tylko chyba wszystkie czarne, a ty chyba chciałaś brązowe…
Jak rozmiarowo wypadają ogłowia KaWal? Coś kojarzę że są takie raczej + niż -? Koń z łebkiem w kantarze full na drugiej dziurce z 5ciu więc nie wiem czy cob tu będzie lepiej pasował czy lepiej wziąć full
donkeyboy, wypadają serio spore. Ja konia co ma kantary cob/mały full zapięłam na prawie ostatnie dziurki w cob anatomicznym
Zuzu., może nieprzytomna jestem - ale masz na myśli te dziurki od mniejszego końca bo to ogłowie takie duże, tak?
Zuzu., super, dziękuję ci bardzo 🙂
Czy ktoś ostatnio kupował jakieś ogłowie z Premiere?
Szukam czegoś względnie taniego do ciurania, a bardzo dobrze je wspominam.
Kwestia, czy coś z jakością na przestrzeni tylko dobrych kilku lat się nie porobiło 😉
Milla, znajoma kupiła niedawno i naprawdę imho super jakość. wprawdzie ona nie ciura go i nie jeździ codzinnie ale sama jakość "netto"- nowej sztuki bardzo fajna.
Dzięki!
Właśnie te 8 lat temu miałam 2 ich ogłowia i dobrze je wspominam, ale wolałam się upewnić, czy jakość pozostała bez zmian 🙂
hej, potrzebuję dobrej rady bo osiwieję... Mam konia ktory na głowie obciera się od wszystkiego, mimo ze glowa i oglowie utrzymywane w mega czystości zeby problemu nie poglębiać. Po dluuugich bojach udało mi się dobrać oglowie munsztukowe, które pasuje. Sprawdzilam wszystkie marki do 500 euro i tylko te lepsze Schockemohle pasuja na tyle ze nie zdejmowalam natychmiast po zalożeniu. Nawet to jedno jedyne po tygodniu jazdy obciera go jednak pod sprzączkami paskow policzkowych - tymi na srodku policzka. Nie jest za ciasne, po prostu skora jak u krolewny. Jakies pomysly jak to odizolować? Myslalam o takich krazkach z welny, ale to sie chyba nie utrzyma...
https://www.ebay.co.uk/itm/392289862269?chn=ps&_ul=GB&var=661420689774&norover=1&mkevt=1&mkrid=710-169684-150054-4&mkcid=2&itemid=661420689774_392289862269&targetid=325425753764&device=c&mktype=pla&googleloc=1011409&poi=&campaignid=20646545186&mkgroupid=152356903417&rlsatarget=pla-325425753764&abcId=&merchantid=115227744&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjsi4BhB5EiwAFAL0YFMgb_WfHnoO1h5I0651QlWIf18MU8YCcFQrY4b9KLH_UDkysx4VDBoCUvQQAvD_BwE
konstelacja, a jak krew? Może ma niedobory jakieś
Krew bez zarzutu, nawet w rozszerzonym profilu niczego nie brakuje. Oglowie wedzidlowe jakos udało się "rozjezdzić" ale wtedy chodzil w oglowiu 3 razy w tyg wiec bylo latwiej...
Ja też mam takiego delikatesa i w zasadzie to wszystko mam owinięte wełną, próbowałaś założyć takie pełne futro jak na kantary tam? U nas to gównie potylica była problemem. No i obowiązkowo kantar out na padok. Nic mądrzejszego nie wymyśliłam
https://www.equinell.pl/akcesoria-do-oglowi/1095-naturalne-futerko-na-nachrapnik-14cm-kavalkade.html
wyglada obiecująco, ale munsztukowych takich nie produkuja 🙂 futro na paski to dobry trop, tylko jak go tak opakuje ze wszystkich stron to chyba muszę rozmiar na x-fulla zamienić 😉
Padok bez kantara zdecydowanie pomaga, od dwoch lat praktykujemy i bez tego juz ani rusz