Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

sei   . let's grow old together & die at the same time .
26 grudnia 2011 19:29
efka, krzyś jest piękny!  😍 mały. słodki koniczek 😉
wątek zamknięty
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
26 grudnia 2011 22:01
Bee., jak się mały czuje? 🙂

dziękujemy, dobrze. dzisiaj u Niego nie byłam, ale z relacji wynika, że próbuje szaleć w boksie i podgryza mamę. mam nadzieję, że pogoda się nie pogorszy i za kilka dni wyruszy pierwszy raz na padok i pokaże co potrafi ; )
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
26 grudnia 2011 23:06
Bee., a zdradź jak się dowiedziałaś, że rodzi? 🙂
dlaczego piszesz "niego" z dużej?
wątek zamknięty
łaaaa Ostula pozytywnie szaleje!

Wstyd przyznać, nie było mnie u niej ostatnio czas dłuższy niż zwykle, chandra i depresyjny dół mnie powalił  😵

Wczoraj się zmobilizowałam i to był prawdziwy szał, humor +200%

trochę stała, więc nie siadałam, tylko zapięłam pessoa i na halę - lonżowała się lama, nie chciała stępować, kłusowała z lekkim znaczeniem i miała taki rajski nastrój do pracy i biegania, że OMG pierwszy raz od wieków zaczęła brykać  😲 😲 😲

urwała tym samym kawałek pasa do lonżowania, ale co tam, warto, widziałam, ze jest przeszczęśliwa, ze ktoś przyjechał się nią zająć

strasznie mi wstyd, że problemy przytłoczyły mnie tak, żeby na chwilę odstawić na boczny tor córeczkę moją 🙁

za to niestety, mniej ruchu się odbiło na chorym zadku i dopiero wczoraj z daleka powaliło mnie jaki ma koszmarny zanik mięśni po tej stronie... nawet jak staw jej odpuści, to to samo w sobie może objawiać się kulawizną...
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
27 grudnia 2011 09:39
Bee-urocze zdjęcia i piękny maluch 😀 zdrowia dla koni :kwiatek:
efka-ale on wielki  😲 ale schudł Ci chyba sporo?
endurka- pokaż jakieś zdjęcia 🙂 ważne, że jednak wróciłaś do formy i pojechałaś do koniska🙂
wątek zamknięty
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
27 grudnia 2011 10:57
cieciorka, z czystego szacunku, ale ja zawsze miałam obsesję na tym punkcie.  😁 a teraz mam obsesję na Jego punkcie. jeżeli chodzi o to, skąd się dowiedziałam, że rodzi.. hm, zacznę historię od samego początku 🙂 zawsze jak przyjeżdżałam do konia mojego szłam - najpierw do stajni, potem odwiedzić moją "doszywaną" siostrę i znów do stajni. 24 grudnia przyjechałam odwiedzić siostrę i jej rodzinę i poszłam prosto do domu. wiecie, tam podzieliłam się opłatkiem, ucięłam sobie długą pogawędkę no i kiedy czas był się zbierać, to mówię, że idę do Daksji. no i wchodzę do stajni, zapalam światełko, a tam Maleństwo na słomie i mamusia obok. 🙂
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
27 grudnia 2011 11:34
incognito, nie schudł, tylko zgubił wielki brzuch i rośnie we wszystkie strony 🙂
sei, dziękuję w jego imieniu 🙂
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
27 grudnia 2011 13:09
bee alee słodziak! Ooo! <3 Gratulacje i cudowny dar na święta 🙂😉 powodzenia z paszportem 😉
efka zmienia się na pozyyytywnie!  😜

wątek zamknięty
Bee. Czyli kobyłka sobie sama poradziła i przyszliście na gotowe?  😉
Cały czas nie mogę wyjść z podziwu 😁
Wrzucam Wam Libla, bo go tu dawno nie było:

wątek zamknięty
Libella, ale jej pięknie w tym kantarze!! Aż mam ochotę od ciebie zerżnąć 😀

Melduję, że Dzionek dojechał cały i zdrowy i był stanowczo najsilniejszym ogniwem z całej naszej ekipy transportowej - tata przyjechał do stajni bez haka w samochodzie, ja nastawiłam GPSa na złą miejscowość, a Dzion... oaza spokoju 😀 Wszedł pięknie do przyczepy za pierwszym podejściem, wyszedł tak samo pięknie, zero stresu. Nowa stajnia, niby wakacyjna, bardzo mi się podoba. Coś czuję, że wcale nie będą to takie wakacje jak planowałam, bo dojazd mam całkiem niezły 😀 Tak więc siodło jednak zostało w stajni, a za tydzień dowiozę resztę dupereli 🙂 Jakoś mi ta przeprowadzka dała pozytywnego kopa, że jednak małym kosztem i bez zbędnego spinania się  też się da 🙂 No i Dzionek stoi w re-voltowym zagłębiu, ma nawet bardzo re-voltowego sąsiada 🙂 Jak będę miała więcej czasu za tydzień zrobię foto-relację.
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
27 grudnia 2011 16:48
pochwal się gdzie Dzionek zamieszkał!
wątek zamknięty
Dzionka dzięki 😉 Ja już się czaję na resztę tej kolekcji 😉 Spoko, możesz zrzynać 😉
No i właśnie, gdzie go wywiozłaś? Bo ja nie na bieżąco jestem 😉 Czekamy na foty!
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
27 grudnia 2011 16:51
Libella,  Aż mam ochotę od ciebie zerżnąć 😀

o Chryste, co ja przeczytałam  😡 😲 moim oczom umknęło "od"  😡

Dziony to ma dobrze, byczy się chłop całe życie  😀
wątek zamknięty
ash, stajnia Zakolej 🙂 W Barchowie się mieści.

Libella, kupuj kupuj, to stanowczo jej kolor 🙂 Dawaj więcej skoro już miałaś aparat!

Gillian, hehe, z całą pewnością "od" nie jest tam przypadkiem 😀 A że się byczy - co ma chłopak robić 😀 Humor mu dopisuje, bryka na padoku jak dziki ostatnio i zaczepia całe towarzystwo 😀 A jak Kudłaty? Leczy się cokolwiek?
wątek zamknięty
27 grudnia 2011 16:57
Kudłaty pojechał do domu i dołączył do Elitarnego Klubu Koni Kulawych, chodzą trzy gamonie po łące cały dzień i się leczą zajadle 🙂
na wiosnę będzie jak z fabryki! a do tego czasu niech żyje woooolność, wolność i swobooooda 🙂
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
27 grudnia 2011 16:57
Dzionka koniecznie musisz pojechać tam w teren!!!!! To coś czego brakuje mi najbardziej. Piękne, niekończące się tereny i rzeka Liwiec 😍 😍
wątek zamknięty
ash, jak tylko ogarnę gdzie tam się jedzie w teren, to oczywiście! W końcu co tu robić zimą jak hali brak 🙂

Gillian, ech, bidulek.. niech się leczy dzielnie i byle do wiosny 🙂
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
27 grudnia 2011 17:04
Libelka, no kuuuurde, czemu znów tylko jedno? Jej nigdy dość!

Dzionka, ufff, dobrze, ze już jesteście po. Tak sobie dzisiaj o Was myślałam - jak tam to znosisz i w ogóle.

A ja po 4-dniowej przerwie świątecznej dziś wsiadłam na lekki rozruch i powiem jedno - to jest to. Mimo, że plecy mnie bolą, to w momencie klapnięcia w siodło, całe moje ciało powiedziało "no nareszcie" 😉
wątek zamknięty
Gillian właśnie sprawiłaś, że po raz pierwszy w życiu śmieję się w głos do komputera :wysmiewacz22:
Powiedziałabym nawet, że rżę (nie rżnę) i nie mogę przestać 😁
Dzionka więcej fot nie ma, bo ciemno było 😉
wątek zamknięty
27 grudnia 2011 17:06
o tyle plus, że możemy stępować więc zamierzam wsadzać swe szlachetne dupsko i jeździć do lasu na spacery 🙂 kurde, mam trzy konie na podwórku i jak chcę normalnie pojeździć to muszę brać konia koleżanki - jest w tym jakaś logika?  🤔wirek:

Libella - bo ja już mam taki wzrok wybiórczy 😀
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
27 grudnia 2011 17:06
Dzionka, nie wiem jakie tam macie warunki do jazdy ale poki co pogoda jest laskawa tej zimy. u nas podloze takie ze caly rok bym sobie zyczyla takiego samego!
takze zycze powodzenia 🙂

w ogole to TAKA ZIME TO JA ROZUMIEM! dzisiaj mykalam sobie w samej bluzie po stajni i wcale nie bylo mi zimno. super!
wątek zamknięty
kujka, no w Zielonkach to naprawdę podłoże jest zajebiste - przecież pamiętam jak ja treningi skokowe miałam parę godzin po tych ogromnych ulewach w lipcu i spokojnie dało się skakać i jeździć to co dopiero teraz! Też mi się taka zima podoba, jeśli o konia chodzi 🙂 Chociaż moja piękna derka wygląda koszmarnie :/
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
27 grudnia 2011 18:14
Dzionka, Zakolej RANCH 😉 gdzie najwiekszym marzeniem chlopakow jest miec arene do konkurencji z cielakami 😁 i cos mi sie widzi, ze przy determinacji i fantazji wlasciciela, coz... predzej czy pozniej to wszystko bedzie 😉 Wszak obie stajnie (duza i angielska-nowiutka) wlasnymi rencami pobudowali.
wątek zamknięty
Miałam sie nie odzywać ale jak można byc zadowolonym z trzymania konia w tej "stajni" i jeszcze nazywać ja "rancz" skoro tam sami ludzie bez pojecia w kapeluszach kowbojskich.... nie ogarniam.
Byłam tam i uciekłam z krzykiem , swojego konia wysłałabym tam za kare chyba tylko i wyłącznie.

Dzionka  odwiedzaj swojego konia w róźnych godzinach i nigdy nie mów kiedy bedziesz , jednym słowem - z zaskoczenia.
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
27 grudnia 2011 20:16
ciska, widocznie mozna. U swoich koni jestem codziennie, o roznych porach. Pozdrawiaja serdecznie ze swojej stajni 'za kare'.
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
27 grudnia 2011 20:21
Bee gratulacje!!! Szok, naprawdę coś niesamowitego 😀
baffianka dzięki! 😀
Tutaj oryginał 🙂
wątek zamknięty
ciska, nie wiem co tam się działo, ale jak napisałam ogłoszenie, że szukam stajni wakacyjnej dla Dzionka, to z 10 osób mi na PW tą stajnię poleciło, ja po wizycie też jestem zadowolona... Zresztą latanie w kowbojskich kapeluszach mnie nie rusza póki nikt nie lata na moim koniu 🙂
wątek zamknięty
Dzionka gratuluję, my też dzisiaj w miarę szczęśliwie przeprowadzone,  😅  więcej w wątku o wrocławskich pensjonatach 😉
wątek zamknięty
escada, fajnie i niech nam się dobrze mieszka 🙂
wątek zamknięty
Bee- ja bym pomyślała, że ktoś malucha podrzucił na gwiazdkę. Ale czad.  🏇 Niech się zdrowo chowa, a to, że tatę będzie miał NN to mało ważne.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.