Melduję, że mój ripstop 150g sprawdza się jak dotąd( tfu tfu) w 10000%. Kucowate chodzi w nim dzień i noc od prawie trzech miesięcy( również w ekstremalnych warunkach błotno-padokowych), a derka( jak już błoto się wykruszy) jest jak nowa. Leży też super, daje dużą swobodę, nie przekręca się. Jestem w niej absolutnie zakochana 😍
Zalezy jaka stajnia. Jak ciepla i bez przeciagow to 200-250g w zupelnosci wystarczy. Chyba, ze zrobi sie prawdziwa zima i temperatura mocno spadnie. Wtedy trzeba zainwestowac w cos w granicach 400g.
Chłopak lubi się wytarzać 😉 I to najlepiej kilka razy dziennie 😂 A że wyłazi na padok dzień w dzień to nie mam kiedy jej wyprać. Ale jestem z niej super zadowolona. Nie przemaka, nie pruje się i naprawdę Cyron musiał się postarać, aby ją doprowadzić do takiego stanu 😁 😁
Chyba będę musiała kupić 3 dodatkowe derki dla mojego kuca. Jako osuszającą zdecydowałam się na dralon Eskadrona, zimową także Eskadrona tą zwykła 300 g. i padokową Eskadrona również, bez podszycia. Nie wiecie gdzie mają te derki w rozmiarze 125 cm. i w miare przestępnej cenie?
KLAMI dokladnie, rip stopy są ogromne. kupiłam jak zwykle 155, xl a futrzak wygląda w niej jakby podebrał od starszego brata. lepiej kupować rozmiar mniejsze
Lwinka, si. Ja sie zastanawiam miedzy 145 a 155, bo zazwyczaj derki 145 sa na mojego bardzo "kuse" i nie do zapiecia na klacie. Polary Eskadrona ma 155cm. A RipStop jest jak najbardziej dobry. Nawet troszke sukienkowaty.
polarówki eskadrona tez mam sukienkowate. jeden minus to taki, że się troche przekręcają. po zakupie derki zimowej amigo nigdy więcej nie kupię nic innego niż Eskadron lub z tej samej "półki". jakość rewelacyjna. rip stop po wypraniu wygląda jak nowy
jak już wszyscy pokazują ripsropy to i my derka bardzo mi się podoba, nie przemaka, brud jej się zbytnio nie trzyma (chociaż jak narazie koń chodzi w niej tydzień-dwa)jedyne co mi przeszkadza to to, że trochę sie przekręca na jedną stronę: