Derki
Czy wy mi możecie powiedzieć gdzie te tanie derki? Wszystkie co mi się podobają to po 170e 🤣🤣
Epk, wchodzi dodatkowo ten kod z baneru. Dopiero przy wyborze formy płatności. Moja w promocji 159, z kodem dodatkowo 111.
Moon, - no cóż, może wytrze się mniej czy coś 🙄 Nie mogę go nie ogolić ani puścić na dwór bez kaptura ogolonego. Derki i tak mam do wymiany, bo avalanche to jakaś porażka. On zwykle tracił tą grzywę pod koniec sezonu, więc może skrócenie czasu uratuje choć część futra, ma go na szczęście dużo. Realnie będzie w kapturku maks 1/3 doby zamiast całej.
Avalanche to największe 💩 jakie miałam. Przemaka i psuje się od patrzenia na nią. HKM-y za 200zł trzymają mi się lepiej niż avalanche za 800zł. Najgorzej, że połasiłam się na nią w promce i ponad rok lezala w szafie, więc nie miałam nawet jak zreklamować 🙄
epk, - ja to się cieszę jak to zwierze się zapina w derki, co tu jeszcze na kaptury wybrzydzać 🤣 wtedy to nic już nie kupię.
lusia722, - weatherbeeta i PE mam sprawdzone, że będą pasować, choć w sumie horseware też na nim miałam. Bucasy mnie jakoś nie przekonują przez ten brak klinów na łopatce na tego konia. Wiem, że puścili tą linię na szerokie konie, ale jakoś dalej nie.
Dobra, to może ktoś widział 155 z PE/Horseware/Weatherbeeta w jakiejś milszej cenie? Albo poleca konkretny model jakiegoś 0 lub 50g? Chyba jestem raczej za 50g, bo jednak to na golaska.
edit: Amigo horseware mają sens? Ma tylko nie przeciekać i nie rwać się sama jak avalanche, nie mam niszczyciela 😅
keirashara, https://www.horze.pl/lekkie-derki-padokowe/weatherbeeta-comfitec-essential-combo-neck-lite-plus/324954.html?color=DB/SI/RE te mam. Rok temu kupiłam nowe w dobrej promce, żeby mieć na podmiankę, jak stare zaczną przemakać.... 4 albo i już 5 sezonów żyją i nadal nie wymagają podmianki 🙃 Moim koniom grzywy nie wycierają, ale to duzo też od budowy konia zależy jednak.
keirashara, tak sobie przypomniałam właśnie, że dla mnie mega fajne z tych tańszych i to są baardzo obszerne derki to są kavalkade alaska IV (koniecznie IV) - nie przemakają (mam 100 i 300), są świetnie skrojone i po prostu leżą bez względu na to co koń wyprawia i kaptur jest obszerny przez co nie naciska (mój ma wielką szyję i czasem kaptury potrafią być ciasne w okolicy za kłębem).
zembria, - właśnie myślę czy tą, czy horrseware, bo jest miła promka, np na tą
https://www.horseware.com/en-eu/amigo-hero-ripstop-plus-turnout-0g-light
epk, - ooo, dzięki, fajny trop 🌻
keirashara, Ja nie lubie derek bez zaszewek na łopatce ogólnie. Ale o tej podlinkowanej zdania nie mam, bo nie miałam.
Tez kiedys zawsze kupowałam derki z rozcięciami.. dopóki nie kupilam horsewere rambo i nie okazało się że leżą idealnie, super się pióra, nie przejmakaja, kon stoi 90% zimy w niej i nic się nie dzieje.
Rok temu dokupiłam druga żeby mieć na zmianę i już wieje żadnych innych derek!
zembria, - a nawet nie popatrzyłam, że nie ma 😂 Dzięki za czujność, biorę weatherbeeta i nie kombinuje dalej.
xxagaxx, - na normalnego konia bym ryzykowała, ale na to moje nieforemnie szerokie zwierze to wolę mieć zaszewki 😉
keirashara, hahahah no prawda. Chociaż Lusia pisala ze ta wersja rihno jest na właśnie takie szerokoklatowce. Tylko kosztują te dery nie mało więc średnio ryzykować ze jednak nie jest aż tak szeroka😅
xxagaxx, - myślę, że jest, bo siatkę horseware rambo na nim miałam i była git 😅 ale no jakby nie leżała, a biorę z wysyłką zza granicy to przypał jednak, więc zostaniemy przy weatherbeeta.
Kolejnego se kupię foremnego, przysięgam 😂 w kryterium będzie "mieści się w normalny sprzęt" 😝
Przyszła moja derka z dużej promocji na Horseware. Pierwsza z dwóch, jutro powinna być jeszcze druga, większa.
Dzisiaj będzie mierzone, ale derka zgodnie ze stroną 125, a w rzeczywistości 136 po szwie.
Co mnie zaskoczyło, to normalnie etykieta zwrotna do UPS, żeby za darmo zwrócić, mimo że to Irlandia. Więc jeśli ktoś się bał, że zwrot za granicę byłby problematyczny, to nie. Sama założyłam, że jedną z nich, mniej pasującą rozmiarem, będę sprzedawać na RV, a chyba się kompletnie obejdzie. 😅
A nuż na sprzedaż pójdzie PE, a obie ze mną zostaną, bo jak podniosłam tę derkę, to się na nowo załamałam, ile ważą moje PE. 😆
Sivrite, a to ciekawe, bo moje idą z Holandii, zakładam że tam mają magazyn / importera na kontynent...?
Moon, tak, z Holandii. Jako "to Irlandia" miałam na myśli ich stronę i to, że kupuje się od producenta, dostawcą jest firmą irlandzka. Etykieta zwrotna też na Holandię.
Moje Horswarey szły ze Szwajcarii ... 😎 Najlepsze derki ever! Muszę tylko podpinki dorwać ns promce gdzieś😜
Kuniaa, polecam podpinki Equi Theme. Cena przyjemna a pasują do Horseware tak samo jak oryginał 😎
https://equirex.pl/pl/c/Podpinki/208
A klasyczne stajenne polecacie jakieś, z tych szerszych? Raczej ekonomicznie, potrzebuje na pewno 100g i 200g.
Jak jest z tymi podpinkami w Horseware?
Mam w środku derki (chyba) trzy pary zaczepów. Do dwóch idzie kaptur, a do trzeciego podpinka?
Sivrite, to zalezy od modelu, ale jest chyba tak jak mówisz, znajoma miała ich derke gdzie kaptur własnie był tez przekladny przez te zaczepy. Ja mam Rambo i mam kaptur na rzep normalnie z wierzchu.
Aga, dżizas, co model, to trochę co innego. Ja mam w Bravo i Hero w środku w obu.
Hm. Przyszła właśnie druga, która w opisie nie ma możliwości podpięcia podpinki, ale ma dwa zaczepy do kaptura...
Czy ktoś może próbował zaczepiać kaptur o jedną parę, a do drugiej dać podpinkę? 😆
Sivrite, no też tego nie kumam, ale pewnie jak zawsze chodzi o kasę 😀 tak musisz kupic więcej kapturów żeby pasowały 😀 ja dlatego wziełam sobie 2x Rambo, mam je totalnie wymienne pod każdym względem.
Aga, no właśnie jedna miała wrócić do sprzedawcy, a chyba, kurde, zostaną obie. 😆
Horseware Bravo 5'9" ma 136cm.
Hero 900 6'0" ma 142cm
Z lamówkami po górnej linii. Może komuś się przyda to info.
Alaska, Mam dwie te z wkładami. Zajebiste są. Nic dodać, nic ująć 👌
Alaska, a ja mam tą niebieską dla drobnej kucki - nie zacieka, nie przesuwa się, nie wyciera grzywy.
Ja również mam tę z 1 zdjęcia. I mogę polecić.
Ja mam dwie te turkusowe (petrol) w największym rozmiarze czyli 175 cm. Generalnie mam w planach przerzucić się na Felixa jak dojadę moje HKM'y bo są świetne te derki.
adriena, a na jak dużego konia masz 175? Masz jakąś fotkę ?
Z Waszych wypowiedzi wynika, że trzeba brać dwie 😂.
Alaska, dużego cos w granicy 175-177, poza tym szeroka klata i mocna szyja/łopatki, no właśnie nie wiem jak to się stało ale nie mam. Jak mi się przypomni to może go ubiorę i cyknę fotkę.
adriena, to pokaż fotę konia 🤣😁 to sobie zwizualizuje