W tych na dolnej półce na środkowym regale, co mają fiszki...
No w tych, co niby sama ziemia 🙂
Aaa to kaladia 🙂 niedawno wsadzone, zaczynam pomału podlewać
Jakich mierników ph używacie?
Oglądałam oczywiście filmik na ten temat (hydroponiczna dżungla) i coś już wiem ale
może jest coś tańszego a sprawdzającego się u Was?
Przymierzam się do tego najtańszego milwaukee, ph600.
I drugie pytanko odnośnie lechuzy,
czy normalnie podlewacie pożywką (w sensie woda + nawóz)?
Bo tam niby są te granulki...
Mam i ja 🙂
Gadzinka 🙂
Jeszcze chciałam napisać, że niezwykle się ucieszyłam, że mam kwiatka
na silver eskimo, no wielkie to szczęście. 🙂
No to teraz mam kolejnego kwiatka ( na przekwitniętej szypułce znowu kluje kwiatka)
i 8 szypułek w różnym stadium rozwoju 😀
Kupiłam niechcący zwariowaną hoję 😀 (bo ona mała jest tak ogólnie)
gunung gading.jpg
krohniana kwiatki.jpg
Póki co używam kropelek (upierdliwe...) Lechuzę podlewam normalnie, pożywką, nie zwracam uwagi na te granulki. Zresztą mam dużo lechuzy własnego wyrobu i ciężko by mi było zgadnąć gdzie jest moja a gdzie granulki.
GG jaka wybarwiona! Super! Moja zielona nadal
No ja wlaśnie kupilam ten test kropelkowy 🙂
Po testach paskowych wyszło mi, że mam ph około 7,
ph minus będzie niezbędny ale muszę najpierw to
uściślić. Coraz więcej mam hydro...
GG ma niezły potencjał 🙂 , chociaż uważam, że zielona też jest piękna 🙂
Mam dwa południowe okna, więc będzie mogła korzystać ze słonka do woli 🙂
Uff, ja też podlewam normalnie nawozem 🙂
Tak się tylko zamyśliłam, żeby tych maluchów nie popalić czy cóś...
pod koniec maja zeszłego roku pytałam, czy ukorzeniony liść zamio wypuści coś więcej, teraz mogę odpowiedzieć na to pytanie 😀 ukorzeniłam listek w kieliszku z wodą, później wsadziłam do ziemi i podlewałam jak mi się przypomniało, parę dni temu zobaczyłam pierwszy baby pędzik 😍
borkowa.,
hehehe, to tylko rok 🙂 , zdecydowanie dla cierpliwych 🙂
A jak Twoje pink dragony?
Dziewczyny, podpowiedzcie proszę na czym wieszacie swoje kwiaty.
Przekopuję internety i chodzi mi o coś na kształt kratki ekspozycyjnej. Tylko czy to aby na pewno to?
Macie coś sprawdzonego, co możecie polecić? 🙂
Ściana, na której chcę powiesić kratkę + jakieś pnące kwiaty puszczone w dół ma szerokość 99 cm, ale nie chcę tej krarki "od skraju do skraju" tylko jednak coś nieco węższego.
W kwestii kratki nie pomogę, bo moje się pną po patykach z pola xD, ale pnącza lepiej puszczać jak nazwa wskazuje, by się pięły. Puszczone w górę robią coraz większe liście, lecące w dół coraz mniejsze.
Domyślam się, że nie do końca taka jest idea pnączy, no ale.. 😉
Generalnie chodzi mi o stworzenie mniej-więcej czegoś takiego jak na zdjęciu. Wiem, że mogłabym po prostu powiesić więcej doniczek z różną "zieleniną" i w ten sposób niejako "zagęścić", ale to ścianka z płyt gipsowo-kartonowej, przez co jej wytrzymałość nie będzie aż tak duża jak normalnej jednak, a każda doniczka z ziemią swoje ważny. Tak byłaby jedna 😉
kratka.jpg
Mam kratrę ekspozycyjną w witrynie, sprawdza się super
Mam przed domem doniczkę z sukulentami i pod nimi w donicy gniazdo mrówek 😑 Jak się ich pozbyć, nie ubijając roślinek? Donica stoi na polbruku, dosyć daleko od trawnika, mrowki są tylko w doniczce.