http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,1044.0.htmlw tym temacie było trochę na ten temat.
aby był efekt zabieg trzeba powtórzyc kilka razy (niektorzy nawet po takiej standartowej serii, co pare lat muszaodnawiac) bo laser usówa włosy w konkretnej fazie wzrostu.
najlepsze efekty sa im skora jest jaśniejsza a włosy ciemniejsze. nie mozna sie wiec opalac (takze pewien czas po)
pierwszy zabieg daje efekt na ok 2ms, kazdy kolejny na dłuzej- z tego co wiem standart w serii to 4/6, dłużej utrzymuje sie na wlosach golonych, nie depilowanych
edit: ja depiluje łydki i bikini (na udach mam włosy słabsze, wiec mniej dokuczaja, a zabieg tani przciez nie jest). pupki bez znieczulenia depilowac rady nie daje. koszt takiego zabiegu to ok1000zł, w co wchodza poprawki, bo włosy wypadaja stopniowo i nie widac od razu, czy usunelo sie wszystko. ciało jest faktycznie gładkie, jest to rozwiazanie dla osob ktore borykaja sie z problemem wrastajacych włoskow.
co ciekawe zauwazylam tez zbledniecie blizn, nie wiem z czego to wynika, ale skoro mozna je usunac laserowo, takie zabiegi sa do siebie jakos podobne, co skutkuje takim efektem ubocznym.
na starej volcie zen pisala, ze na konsultacji dowiedziała sie ze na jej skorze moga zostac białe plamki. (nie na kazdym typie skory- ale pamietam o ktorym gabinecie pisala, wiec skoro mowia szczerze o konsekwencjach to mozna ich polecic- jakby co podam www).
ja dopytalam o takie zagrozenie, ale pani sie raczej z tym nie spotkała. zreszta ja- wole miec raz na dobre białe plamki niz strupki/blizny/stany zapalne od wrastajacych wloskow- to byl glowny powod, dla ktorego sie zdecydowałam. inny, mniej wazny- to ze nie nawidze sie golic.