Reproduktory, nasienie, krycie klaczy - co polecacie ?

Ruda aż taka szkaradna nie jest , tylko ma koszmany grzbiet. 😂 Ma 162 , tylko prez swój wielki kłąb bo tak naprawde jest drobniutka. Jej źrebol ma być koniem poprawniejszej budowy , z fajnym ruchem i troche większy od niej . Co do skoków nie musi być na poziomie klasy wyższej niż N. Ważne żeby był fajny z charakteru , przyjemnym do jazdy. A jakby jeszcze był rudy to już w ogóle marzenie , ale bardziej stawiam na w.w cechy niż maść . Nasienie świeże  lub mrożone cena tak ok. 1500zł  🙂 Ogier nie musi być przesadnie waleczny bo ruda nadrabia  🤣
Od 2005 po Love Affair spotkałam 7 źrebiąt z przykurczem ścięgien. A jak pytałam kiedyś na re-volcie o to czy LA ma kozińca to dostałam odpowiedź, że pourazowy po skokach... Jasne  🤣  I się dziedziczy...
sei   . let's grow old together & die at the same time .
12 lutego 2013 14:53
w takim razie pomyśl poważnie o Top Gunie 😉
młody powinien dorosnąć ok 165-166 cm, a to dobry wzrost. konie po nim z super charakterem. mocno stempluje maluchy, w tym maścią - większość rudzielców  😍
Moj LA przykurczy nie ma, jak tez 3 konie, ktore po LA znam/widzialam. Moj ma malego sztorca na pp. Ja info, ze  koziniec jest nabyty uzyskalam od wlasciciela, ktory niby taka informacje dostal tez przy zakupie.
sei podoba mi się i jego potomstwo też  🙂 http://www.bazakoni.pl/database.php?op=show_trial Rodowód "owocu godowego" rudej i Top Guna 🙂  A jakiś polecany KWPN (nie koniecznie rudy  🙁 ) z w.w cechami? Bo mama jednak by chciała żeby źrebie miało jako taki papier , i wtedy będzie 75% KWPN.
12 lutego 2013 15:46
z kwpn w polsce szału nie ma, a to, że koń będzie miał 75% KWPN nie znaczy nic na rynku ani sprzedażowym, ani hodowlanym, jesli matka do ojca jest dobrana 'ni przypiął, ni przyłatał'...

ale ogiery, które przychodzą mi na myśl to Corne, Placido i Woold (on kryje?)
A wiesz coś o potomstwie tych ogierów?
edit : dzwoniłyśmy i Top Gun w tej chwili kryje tylko naturalnie bo mają problem z ściagnięciem lekarza , a jednak troche za daleko żeby wlec rudą na drugi koniec polski  🤔
co do Top Guna
ja mam 4 młodziaki po nim i żaden rudy- - wiec nic nie jest przesądzone a co do charakteru- to fajne!!! ale żywe. i śmiem stwierdzic ze inteligentne jak na konia- bo wg niektórych koń inteligenntny być nie moze... ale szybką sie uczą , choc XX widac.
kasztan x kasztan = gniady?
😲
12 lutego 2013 17:02
Joanna, jasne że wychodzą nie tylko rudzielce, ale ja widziałam sporo potomstwa TG i 90% rude. poza tym espaniola jest ruda też, więc nie przewidywałabym większych problemów w kolorze maści akurat.
nikt też nie pisał, że te konie są leniwe. fajne, normalne konie. takie w sam raz moim zdaniem 🙂
Karino poszukaj cos ciekawego wsrod holsztynow, oldenburgow  itp. pomin masc i pogrzeb w ofertach stanowki zachodnich rodowodow🙂 tylko patrz na klode, ja z tu juz wymienionych ogierow znajac kobyle i jej plecy odwalilam 1 ze wzgledu na kiepskie plecy🙂
Z dwóch kasztanów nie ma innej opcji, kolorystycznej 😉

Karino1998
A może Le Voltaire ? Marino ? To starsze ogiery, dość "rzetelne" o bardzo ciekawych rodowodach 🙂
kikki
Contender, Cassini I, Corrado I, Casall i Caretino są dostępne na bardzo ograniczonych zasadach, tylko dla klaczy z zuchtbuch I i będących własnością członków związku. Wpisanie źrebaka do księgi innej niż holsztyńska jest zagrożone "grzywną" w wysokości trzykrotnej ceny nasienia. Więc nie pisałabym, że można mieć te ogiery od tak.
Le Voltaire odradzam, widzialam cala stawke na bdb matkach w Racocie i kilka prywatnych i ..no lupy takie, brzydkie glowy z malym okiem, limfatyczne, slaby ruch - takie o koniczki
Ze starszych polecam Elfa, jest dostępny w Łącku, mrożonka za 400zł + podatek. Chyba tego konia nie trzeba przedstawiać, jak i również potomstwa.

Co do rudych, to w Bydgoszczy kryje bardzo rzetelny Mariot, duży, rudy, i równoważony, użytkowany w sporcie, sprawdzony w hodowli.
http://www.bazakoni.pl/horse_6369.html
, a w Starogardzie jego syn Casal, czy jakoś tak.
Osobiście wolała bym Mariota. Cena stanówki z tego co pamiętam była bardzo przystępna  😀
Marino wydaje się świetny , a a jak z charakterem potomstwa?
Mariot - jest synem Top Guna  🙂 i jak wyżej , czy zna ktoś potomstwo?
12 lutego 2013 18:15
Marino odradzam. bardzo nierowne potomstwo. a niektore koszmarki eksterierowe 😉
mam czas do ok. kwietnia , może coś się znajdzie spełniające wszystkie kryteria  😀iabeł: Strasznie nam się podoba Top Gun , szkoda że tylko naturalnie  🤔
bardzo fajny ten top gun 🙂
i tylko 40 km od mojej kobyłki hmmm
a wiedziałam,żeby dzisiaj nie wchodzić na re voltę ! hehe
Lauren to masz szczęście , ja mam jakieś 340 🙁
Z dwóch kasztanów nie ma innej opcji, kolorystycznej 😉

no chyba że któryś kasztan nie jest kasztanem, tylko np jest srebrny:-) a fenotyp ma kasztana
o co sądzicie o Carlos Dz  😍 http://www.bazakoni.pl/horse_78545.html ?
Ze starszych polecam Elfa, jest dostępny w Łącku, mrożonka za 400zł + podatek. Chyba tego konia nie trzeba przedstawiać, jak i również potomstwa.
.............

Myślałam ,ze Elfa , nie trzeba przedstawiać, jednak okazało się, że są prośby by jednak tak  😀

To dla przypomnienia, rodowód:
http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-1605.html

http://www.bazakoni.pl/horse_1605.html

A tu filmik z YouToube, z Finału Pucharu Świata w skokach w Lipsku  :

Z tego co wiem jest i mrożonka, a ogier jest dostępny też i na żywo .
Szukamy koni na zachodzie, a  u nas jest koń o Światowym formacie, do tego dał syna, który również startuje na zawodach międzynarodowych . 😉
pełna sylwetka Elfa była  w śk🙂
w stajni mamy córkę Carlosa od kasztanowatej córki Justin Damiro, laleczka! bdb ruchowo, w bdb typie, żeńska, gumowa, odważna.
O właśnie, czy oprócz Karli miał ktoś styczność z dzieciakami po Carlosie?? Jakie źrebaki wychodzą na "naszych polskich" matkach? Zależy mi na obiektywnej opinii 😉
o co sądzicie o Carlos Dz  😍 http://www.bazakoni.pl/horse_78545.html ?

Przymierzam się na niego.
Moje wielkopolskie rejony, więc ze spokojem mogę autem podjechać i na żywo zobaczyć.
Filmy z jego potomstwem masz na forum ŚK.
w razie co w mojej galerii na fb jest kilka zdj malutkiej🙂
Koszt ciut większy niż przewidywałam ale dla takiego konia  😍 Tu w wątku mamy zdj
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,79632.msg1458295.html#msg1458295 , napiszę do  amazonki* , może się wypowie . Bardziej mi się podoba Carlos Dz niż Elf ze względu na budowę  💘

W Wielkopolsce jest wiele źrebaków po Carlosie, u Pana Wilczyńskiego w Jastrzębnikach 3  ( jeden z matki po Rulon, drugi z racockiej klaczy po Czynelu)
Z całym szacunkiem dla osiągnięc sportowych Elfa. Brzydkie szyje miewa jego potomstwo. Albo bardzo nisko osadzone albo proste i rachityczne. W ruchu daje to wrażenie jakby były wiecznie uwieszone na przodzie.
Poszukuję nasienia ogiera Pauillac de meia lua. Czy ktoś wie gdzire można nabyć ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się