KOCHAM KINO :)
własnie wróciłam z Pioruna ( Bolt) genialny 🙂 uwielbiam takie pozytywne i śmieszne bajki 🙂
polecam naprawdę poprawiło mi to humor na tydzien 😉))
taaak! miałam na to iść ale ktos nie zapisalm mojej rezerwacji.... a potem nie probowalam.
ok, to umawiajcie sie :>
idziesz jutro na klimaty?
pozyczysz mi ksiazke woodiego allena? tylko nie teraz, tylko jak juz cieplo bedzie?
oj ja wiem ze slam ma godziny do dupy i termin ale tak wychodzi ze wzgledu na lokalizacje- obok teatr i tak sie musieli wpasowac. zaczyna sie niby o 21.30 ale z 15 min dodatkowo trzeba liczyc, nie dojedziesz? konczy sie kolo 23, moge cie przekimac jesli nie ma nocnych do ciebie 🙂
warto isc bo to nie tylko ostatni slam w tym roku ale byc moze w ogole ostatni w kulturalnej.
a tak w ogole- stesknilam sie 🙂
cieciorko na co mialas isc? na "cafe.." czy na "orkiestre"? "cafe..." jest we wt w Paradiso o 19.30 chyba. ide koniecznie bo to pewnie ost pokazy... nie wspominajac juz, ze jest na dvd 😉
a slam... coz... moze mi sie uda pojsc do pracy wczesniej i wyjsc wczesniej... do 18 jeszcze troche czasu jest 😉
na cafe. ale we wtorek nie bede w wawie niestety.
pozyczysz ksiazke? 🙂
bylam na tych klimatach poprzedzonych krotkim wykladem o kinie tureckim.
film fajny, dobry, ale w glowie nie zawrocil. za to rezyser niezly: gra w swoich filmach i obsadza je cala rodzina: zona, rodzice, kuzyni :P
ksiazke pozycze, a "klimaty" mam na dvd. zreszta siedzialam w pracy do 23... dobranoc! 😉
W sobotę wybrałam się na "Małą Moskwę" - baaaardzo polecam 😀
No i moje drogie obejrzałam "Zawodowców" co prawda z poslizgiem bo dopiero wczoraj ale cóż...czy w piatek czy wczoraj opinie mam jedna: chała jakich mało.Naprawde chciałabym napisac cokolwiek dobrego chocby ze wzgledu na ukochanego Ala Pacino,ale niestety nie moge.Film jest nudny jak flaki z olejem,zero akcji tak naprawdę,uwierzcie że w połowie miałam ochote po prostu wyjsc z kina.Nie wiem,moze jestem jakas inna,nie spodziewałam sie co prawda takiego KINA jak "Gorączka"(tez Pacino i De Niro) ale naprawdę film jest strasznie kiepski.Obaj aktorzy rzeczywiscie jak podaja recenzje sprawiaja wrazenie cholernie znudzonych,film ozywia się nieco na ostatnie 10 minut a to zdecydowanie za mało.Poza tym mam nieodparte wrazenie że na koniec Pacino kopiuje sam siebie z filmu "Życie Carlita",dośc nieudolnie niestety...
Byłam wczoraj na Piorunie. Naprawdę pouczająca bajka jeśli chodzi o stosunek dzieci do zwierząt- dużo było aluzji i przekazów wprost, że jak się ma psa, to "tylko ten jeden jedyny" się liczy i nie można go zamienić na innego, że nie można porzucać zwierząt np. na wakacje, że psy lubią się bawić i w ogóle- super jak dla mnie 🙂 Nie była to jakaś super śmieszna bajka, ale kilka momentów po prostu rozwalało. Za to scen akcji był natłok, ale naprawdę były świetne, podobały mi się jak rzadko w innych bajkach. Polecam!
aaa kiedy będzie "Australia" w kinach? a może coś przegapiłam? 😉
do tych, którzy byli na Piorunie.
Moja córeczka bardzo naciska, żeby iść do kina, warto? nadaje się dla dzieci?
znalazłam! 26 grudnia , premiera Australii w PL. Może się komuś przyda to info 😉
do tych, którzy byli na Piorunie.
Moja córeczka bardzo naciska, żeby iść do kina, warto? nadaje się dla dzieci?
a ile corcia ma?
ja swoim 5 i 3.5 letnim siostrzenicom odradzilam... za duzo "mocnych" scen jak dla tak malych dzieci...
kleopatra, poszukaj wyzej, juz sie pare osob wypowiedzialo.
jesli sie zdecydujesz do chetnie wam potowarzysze bo sama mam ochote 🙂
mery- to jestesmy w kontakcie :]
jesli sie zdecydujesz do chetnie wam potowarzysze bo sama mam ochote 🙂
a ja moge isc drugi raz 😀
ciec, jak zawsze 😉
ma prawie 4 lata, ale leca reklamy Pioruna w tv, i weź powiedz dziecku że nie zabiorę jej do kina, bo coś tam... Była już na Hortonie, Garfieldzie i Walliem bardzo jej się podobało, jedynie w połowie Garfielda zasnęła hihi
no ja powiedzialam mojej siostrze ze jej 5-letnia corcia sie nie nadaje. 3.5letnia tym bardziej... no ale kazdy decyduje za siebie. "moje" dziewczyny sa bardzo wrazliwe... wiec nie chce, zeby sie bardzo baly... zwlaszcza, ze na "filmie o pszczolach" cale mi sie trzesly na kolanach, jak bąk przelatywal..
a ja byłem właśnie na Pocałunek o północy
[[a]]http://www.filmweb.pl/f427393/Poca%C5%82unek[[a]]+o+p%C3%B3%C5%82nocy,2007
kurczę, superoski film 🙂. niech Was nie zwiedzie tytuł, to nie jest ckliwe romansidło 🙂.
Orientuje się ktoś, czy do końca grudnia będą jeszcze jakieś Nocne Maratony w Multikinie?? Bo na stronie informacji brak, ale może ktoś dostał cynk na ten temat... 😉
Cholercia to nie fajnie 🙁 Bo mam kuponik na maratona i jest on ważny do końca grudnia, więc pewnie Sylwester się nie zalicza... Szkoda. Wielka szkoda.
raven, nie bedzie. na sylwestra nie ma na to znizek ani tymbardziej biletu gratis 😉 moze od nowego roku nowa promocje wymysla.
ja ostatnio ogladalam pare filmow i tak:
jeszcze dalej niz polnoc - swietny! jesli jeszcze ktos nie widzial to polecam goraco! cieply, ludzki 😉 ladnie nakrecony, ciekawy, niebanalny! z przekazem, co lubie w filmach!
big stan -kiepski.. wprawdzie w pewnej chwili nadzieje na opinie jakastam mi tworcy filmu narobili.. ale sie nie uratowal.. chlam. slabo zagrany, slabo nakrecony. parodia moze i z tego jest, ale miejscami az niesmaczne to to..
mala moskwa - sliczne zdjecia, dopracowane kadry. ale poza tym, to w sumie niewiele wiecej. fabula nie zachwyca, choc obejrzec mozna.. ale nie koniecznie 😉 rosyjski za to przypomniec sobie mozna 😀
piorun - rewelacja, choc rzeczywiscie niebardzo dla malych dzieci.. szczegolnie golebie super haha 😀 ogolnie to film rozrywkowy i mozna sie naprawde usmiac!
podobal mi sie rowniez
to nei tak jak myslisz kotku - polski, myslalam ze gniot, a zaczelam ogladac, to sie usmialam ze hej 😀 nadazalam za akcja, nie bylo przewidywalnosci i banalow jak dla mnie. dobra komedia pomylek.
lustra -obrzydliwe! nie lubie horrorow, nie chodze na nie raczej. ale dlatego ze sa nudne. ten tez jest, ale jeden moment tak mi obrzydzil wrazenie o tym filmie ze mialam dosc..
teraz czekam na
australie
madagaskar!!!
epoke lodowcowa tez.. 😉
czarnapanda, miałam bardzo podobne odczucia po obejrzeniu tego filmu.. Nic specjalnego..
ja własnie obejrzałam po raz pierwszy to własnie miłość
byłam drugi raz na "Małej Moskwie". Znów urzekło mnie wszystko, cały klimat, a szczególnie wiersz Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej zaśpiewany z rosyjskim akcentem. A kadry rzeczywiście piękne.
Przyjeżdżam orkiestra jest naprawdę super 🙂 Mądry, zabawny film, super zdjęcia i piękna muzyka. No i mnóstwo nawiązań do filmu niemego, które w tym wykonaniu wypadały bombowo. Polecam, póki jeszcze grają.
Przyjeżdżam orkiestra jest naprawdę super 🙂
to ja chyba musze sobie go znowu przemyslec, bo jak dla mnie chwilami sie troche dluzyl... bylo kilka wspanialych ujec, ale nie zachwycil mnie tak jak myslalam, ze zachwyci...
cieciorka- bys sie wstydzila, ze pierwszy raz :P
tez widzialam "mala moskwe"- zwykly film o niezwyklej milosci 🙂 podobal mi sie. bardzo.
nie idzcie na blizne haha
denny film jak malo ktory.. sztuczne wszystko, dialogi suche i nudne, gra aktorow zerowa, do tego slabiutkie efekty 3d... smialam sie pomiedzy momentami obrzydzenia..
na szczescie akurat za obejrzenie tego filmu mi zaplaca 8)
mnie sie orkiestra tez bardzo podobala. co teraz wartego obejrzenia w kinach?
moskwy nie widzialam ale jakos mnie nie pociaga 😉
Nic nie piszecie o 33 sceny z życia M.Szumowskiej.
Chyba ,że pisaliście, a ja przegapiłam.
Wczoraj obejrzałam,świetne zdjęcia,tematyka ponura okrutnie....
Jak uważacie?
Ja w sobotę byłam na 4 gwiazdkach i powiem tyle, że film jest ok. Ani zły ani specjalnie dobry. Przyjemnie się ogląda. Komedia nie jest jakoś super śmieszna, ale mżna się czasami pośmiać.
Tak w moim odczuciu:-)