Sesja/Studia i t d ;)

ale dziwną rzecz zawuważyłam w sobie.
Podczas nauki w szkole nienawidziałam końca wakacji, nienawidziłam nauki i powrotów po weekendach i wakacjach. A teraz już nie mogę się doczkać zajęć. Niech już się zaczną 🙂!!
Gillian   four letter word
25 września 2010 10:04
bo teraz siedzisz w tym co lubisz 🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
25 września 2010 11:05
Zdałam na 4 😅

Babeczka była w rewelacyjnym humorze (chyba jakby mogła to by z radości latała 😁 ), zadała mi jedno banalne pytanie, odpowiedziałam co wiedziałam i bez pytania wpisała mi 4 🤔wirek:

Jeeej, życie jest pięęęękne
Notarialna-gratulacje! 😀

coraz bardziej przeraza mnie wizja siedzenia na zajeciach do 18.30...i wlasnie sie dowiedzialam, ze gimnazjum, w ktorym bede miala praktyki miesci sie w zespole szkol, ktory nie jest zbyt wysokich lotow, modle sie, zeby nie bylo patologii 👀
Gillian   four letter word
25 września 2010 11:53
Notarialna, gratki 🙂
Notarialna uuu, no to pięknie 🙂
Ja dzisiaj zaliczylam i to z doskoku grafike i komunikacje czlowiek - komputer i to na 4 🙂
Jutro kolejny dzien walk, tak to jest jak sie nie chodzilo na uczelnie normalnie...

Notarialna gratki!!!
Notarialna- brawo 😉 To może dobrze, że ostatnio zaspałaś 😉
sei   . let's grow old together & die at the same time .
25 września 2010 13:47
rtk, mam to samo 🙂 co prawda wiem że już po pierwszym miesiącu będę marudzić ile to nauki i że już nie wyrabiam bla bla bla ale bez uczelni to mi smutno 😉  😁

Notarialna, gratulacje  :kwiatek:

ciri, powodzenia 😉
rtk, sei,  ja też mam to samo 😅 Bez tej uczelni jakoś tak nie mogę sobie znaleźć miejsca 🙂
Notarialna, Gratulacje🙂
25 września 2010 16:51
dzięki 🙂

Hija, oże dobrze. Jestem ciekawa co będzie w poniedziałek, bo na uczelni siedzę d 10 do 17 🤔wirek: Mam nadzieje, ze zdam.. 🙂
26 września 2010 17:35
Czy warunek da się przedłużyć o miesiąc? Albo czy można zdawać go u innego wykładowcy skoro ten u któego mam warunek notorycznie nie przychodzi na dyżury?
Notarialna, Chwila, warunek = masz na myśli egzamin komisyjny? bo chyba czegoś nie rozumiem 😡
Czytałam regulamin swojej uczelni [wiem, że nie mam co robić 😁 ] i jest tam napisane, że jeśli student nie zaliczył I i II terminu, to może ubiegać się o ustny komis, który musi być przeprowadzony w terminie jak najkrótszym terminie od wyników poprawkowego, przed dziekanem bądź upoważnioną przez dziekana osobą, egzaminatorem i jeszcze jednym "członkiem komisji", a gdy się i tego nie zda, wtedy można wnieść o warunkowy wpis i zalicza się ten przedmiot w okresie semestru/roku. Nie wiem jak tam jest u Ciebie, więc... może zapytaj? 🙂 Uczelnia mojego lubego miewała czasami 5 terminów jednego egzaminu i to takiego za 5 punktów, byleby się egzaminujący wyrobił do bodajże 25 września ze wszystkim. Chodzili sobie i tak długo zaliczali, aż zdali, więc i tak pewnie wszystko zależy od strategii "wewnątrz dziekanatowej" 😉
26 września 2010 20:07
Mam warunek czyli 3 termin egzaminu, który jest już płatny. Zdaję go normalnie u prowadzącego zajęcia i jest zaliczany bez-komisyjnie. Po prostu traktowany jest jako dodatkowy termin egz. Moja uczelnia jest prywatna, więc mało studentów jest to mogą sobie pozwolić na takie coś.
Niestety mój wykładowca z prawa ma studentów w d*pie, bo w poprzednim semestrze na dyżurze się pojawił może ze 2 razy? Nie wiem czy jak nie będzie go jutro to nie złożę podania o możliwość zdawania u innego wykładowcy prawa, bo ignorancja profesorka mnie już przeraża.
Severus   Sink your teeth into my FLESH
27 września 2010 09:27
Notarialna - gratulacje!  😅

sei - na jakim jesteś wydziale? (z czystej ciekawości pytam, bo ja w tym roku zaczynam na sggw  🙂 )

Ja też się nie mogę doczekać zajęć  😉 Chyba pierwszy raz w zyciu ciesze się że idę do szkoły
ja dzisiaj zaczynam i jak do tej pory cieszylam sie z konca wakacji tak teraz jak pomysle, ze czeka mnie dzisiaj siedzenie na 2 wykladach to od razu tylek mnie boli 🤔
ale dzisiaj lajtowo tylko 3 godz i zajecia do 16.45 😎

czy ktos z Was studiuje iberystyke? albo zna po prostu hiszpanski i moglby polecic mi jakis porzadny podrecznik dla poczatkujacych?
kujka   new better life mode: on
27 września 2010 10:53
ciri, - remendada jest na iberystyce.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
27 września 2010 10:58
Severus jaki kierunek wybrałaś?

ja w tym roku też się cieszyłam z rozpoczęcia zajęć (semestr zaczął się 1 września)  😀
Kujka-rzeczywiscie! dzieki :kwiatek:

spadam na uczelnie :/
27 września 2010 11:13
Severus, jaki kierunek? ja jestem wydział zastosowań informatyki i matematyki oraz wydział nauk o zwierzętach (o ile złożę w terminie papiery...) 😉
27 września 2010 13:37
Znowu zdałam! 😜

No i mam za**ebistą sytuację na wydziale. Wykładowca, o którego wciąż pytam i za nim łażę jak głupia nadal nie pojawia się na dyżurach (od przeszło 4 miesięcy nie był na zajęciach  wykładach 🤔wirek: ). Dodatkowo mam u niego warunek i dowiedziałam się, ze można przedłużyć w razie konieczności. W dziekanacie powiedzieli mi, że jak jest taka a nie inna sytuacja u prowadzącego to można złożyć podanie do dziekana wydziału aby zmienił osobę upoważnioną do wstawienia wpisu z przedmiotu...
NO bosko po prostu. I żeby jeszcze było jakieś zastępstwo czy coś, to zarząd szkoły nie robi kompletnie NIC by naprawić to co ten profesorek narobił. Jakieś 40 osób na dzień dzisiejszy jest bez wpisu z prawa i musimy przedłużyć sesję. 😵
27 września 2010 13:39
ja będę na wydziale nauk o zwierzętach, a konkretnie na zootechnice  😀
27 września 2010 14:37
Severus, ja też zootechnika 😉 która grupa? oficjalnie jestem 9 i VII ale na kilka przedmiotów muszę się pozamieniać bo inaczej nie da rady...

a tak w ogóle chciałam się poużalać że mój plan na infie jest beznadziejny! dostaliśmy go dzisiaj. facet musiał ostro przyćpać kiedy to układał  👿
27 września 2010 14:40
Ja mam dość fajny plan bo jestem w II i 3, czyli głównie rano  😉 tylko poniedziałek hardkorowy od 8 do 18
Notarialna-gratulacje 😀

moj Uniwerek jest genialny, poszlam na wyklad, okazalo sie, ze sala jest w remoncie, a inne sa zajete, wiec babka od psychologii pogadala z nami 20min i puscila, kolejny wyklad za ponad godzine-w sekretariacie najpierw powiedzieli, ze nie bedzie zajec, pozniej, ze nie wiadomol a w koncu kazali nam czekac, bo nie wiadomo kto jest prowadzacym, kiedy bedzie i czy zlapiemy jakas inna sale. nie musze chyba dodawac, ze o ile wykladowca przyszedl to nikogo nie zastal? 😉
jutro z planowych 4, mamy 1 zajecia-to mi sie podoba 😎
27 września 2010 15:36
rób dobre notatki na poniedziałkowych wykładach to się jakoś dogadamy. chętnie w zamian za coś bym z nich korzystała. niestety nie mam zupełnie jak na nie chodzić. dobrze że chociaż na chemie i anatomię będę mogła  💃
27 września 2010 15:45
spoko, ja zawsze duuużo (i szybko) notuję. I chętnie się podzielę  😀
27 września 2010 15:48
będę dozgonnie wdzięczna  🙇 :kwiatek: w zamian oferuję ewentualną pomoc z matmą na 2 sem 😀
Mam wielką prośbę do osób, które miały łacinę w liceum.
Potrzebuje jakiejś książki z przetłumaczonymi tekstami, bo niestety wszystkie które znalazłam to sama łacina, bez tłumaczeń.

Jakby ktoś miał i móglby mi podesłac do skerowania, bęcę bardzo, bardzo wdzieczna  :kwiatek: :kwiatek:
Severus, sei,  jakbyście mnie w budynku 24 przy okazji anatomii wyhaczyły to się ozwijcie;]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się