NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

🚫
Co do sortowni - absolutnie prawda, laptopy i inne elektroniki zrzucane z ok. 2 m w sortowniach w Holandii, ojciec przy tym pracował. Ich to nie obchodzi w jakim paczka będzie stanie, bo w godzinę trzeba rozładować całą naczepę TIRa...
Andre, też miałam z nią przejście...
Tak, przy odbieraniu paczki uszkodzonej spisuje sie oświadczenie.
Pracownik poczty dodatkowo prosi o otwarcie paczki i sprawdzenie
zawartości... Ja miałam taką sytuację jak dostałam paczkę uszkodzoną
(pudełko się rozerwało). Podpisywałam oświadczenie, paczkę otwierałam
przy pracownikach poczty i to w urzędzie pocztowym. Powiedziano mi,
że rozwalonych paczeki nie dostarczają do smaych drzwi... W sprawie paczki
miałam telefon z poczty. Była to pacza priorytetowa, bez ubezpieczenia.
ja raz dostałam plecak to całe szczęście że był jeszcze obwinięty folią bąbelkową bo nie wiem co by się z materiałem stało  🙄 Koperta w której mi go wysłano była rozerwana, no ale na szczęście plecak nie ucierpiał 😉
Ja wysyłałam jej to poleconym w kopercie bąbelkowej. Coś mi się wydaje, że zmyśla z kradzieżą przez pocztę tych pieniędzy.... Skoro jeszcze potwierdzasz, że uszkodzone paczki trzeba odebrać na poczcie itd. Wkurzona, że odesłałam jej ten szajs i teraz szuka dziury w całym. Myślała, że znalazła naiwną idiotkę, która za takie coś da jej czaprak Eskadrona i nowy kantar 🤔wirek:

edit 2
Mam problem z tą dziewuchą, każe mi odesłać te 10zł na konto, bo poczta przecież ukradła 🤔wirek: Straciłam już 23zł na tej operacji, kolejnego 10zł nie będę... Mogę jej jakoś udowodnić, że w paczce była kasa? Da się iść na pocztę z kwitkiem nadania i zapytać czy taka paczka przyszła rzeczywiście uszkodzona? Nie mam ochoty już więcej pisać z tą głupią dziewuchą, jej poziom pisania jest poniżej jakiejkolwiek krytyki, w każdym mailu obraża mnie i wyzywa, na dodatek stwierdziła że nie podoba się jej mój nick z poczty 🤔wirek:... Nie dam sobą tak pomiatać, wkurzyła mnie i to bardzo 👿
Andre skoro cię wyzywa i obraża to powiedz jej że po takim zachowaniu nie możesz je uwierzyć w to że paczka dotarła uszkodzona więc najpierw sprawdzisz to u ,,zbrodniarzy''  😎 a potem możecie dyskutować. Bo skoro wydałaś już za wysyłkę to mogłaby darować te 10 zł  😵 I co jej do nicku ??  🤔
Patrice została zbanowana. Osoby bezpośrednio związane ze sprawą mają możliwość kontaktowania się z Nią poza forum.
W końcu  🙂 Oby tu nie wracała pod innym nickiem  🤬
Jeśli wejdzie to tylko z obcego komputera.
Livia   ...z innego świata
12 września 2010 20:47
A niech sobie i nawet wraca - byle jej użytkowniczki poszkodowane nie popuściły i dokończyły sprawę.
ja wysyłałam kiedys spodnie i kase w kopercie bąbelkowej to nie miałam z tym zadnego problemu, paczka doszła w stanie nie naruszonym
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
12 września 2010 21:14
emade, Ale kiedyś to było kiedyś i na poczcie trafia się coraz częściej dziadostwo nie szanujące paczek... Ja już kilka razy odbierałam uszkodzoną. W tym paczkę z telefonem.
''kiedyś'' zalezy kto co przez to rozumie, wysylałam ją chyba w maju  😉
cieciorka   kocioł bałkański
12 września 2010 21:43
Andre, daruj sobie
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
12 września 2010 21:59
Przez ostatnie dwa lata zrobiłam tyle transakcji przez Allegro, że mój listonosz kwiczał jak widział mój adres. Nie wspominając ile lat wcześniej mój brat ciągle coś zamawiał. Odpukać nigdy nie dostałam uszkodzonej paczki, ja ani mój brat.
Uszkodzenia się zdarzają, ale na pewno nie w takiej skali.
Ja często odbieram uszkodzone paczki. Paczka jest po prostu pozaklejana taśmą "pocza polska" i jest adnotacja, ze przeważono komisyjnie, waga się zgadza i podpisy.
10 zł nic nie ważyło- nie udowidnisz jej tego.
Ja bym ją olała
a ja muszę dopisać użytkownika ulla
zakupiła w sierpniu rzeczy, 24 sierpnia napisała, że wpłaca i na drugi dzień mam mieć pieniądze, 27.08, że przeprasza i już własnie przelewa i od tej pory zero kontaktu, pisałam do niej kilka razy i nic, paczka od 3,5 tyg lezy zapakowana i czeka na kasę a  niestety nie dotarło nic.
Siss   Za Króla! Za Ojczyznę! Za ile?
15 września 2010 14:48
Jestem zmuszona wpisac tutaj naske82 dokładnie 2 lipca br wpłaciłam tej kobiecie pieniądze za zamówienie. Niestety do tej pory nie otrzymałam zamawianego towaru. Do jakiegoś czasu uważałam że naska jest osobą prywatną i nie musi poświęcac nam całego czasu ale po 2 i pół miesiąca gdzie paczka miała przyjśc pod koniec lipca a tu mija termin i nie dostaję żadnej informacji na temat zamówienia, niestety moje nerwy nie wytrzymały. Nie można się z nią skontaktowac nawet telefonicznie, odrzuca połączenia,na smsy odpisuje po 2-3dniach, telefon odebrała gdy zadzwoniłam z drugiego numeru po czym oznajmiła obrażonym tonem, że pomyliła paczki i nie wie do kogo wysłała moje zamówienie. Owszem zgodziła się oddac pieniądze ale to mnie nie satysfakcjonuje. Po 2,5mies. czekania na zamówienie straciłam cierpliwośc. Rozumiem że naska nie prowadzi działalności, i realizuje zamówienia z Hooksa charytatywnie ale jeśli ktoś powierza jej swoje pieniądze to dla mnie osobiście jest już usługodawcą/sprzedawcą i w tym momencie przestaje mnie interesowac czy ma jakieś problemy czy wyjechała na wakacje oczekuje rzetelnych informacji o tym co się dzieje z zamówieniem lub z moimi pieniędzmi. NIE POLECAM TEGO UŻYTKOWNIKA
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
15 września 2010 17:58
niestety ja tez musze powiedziec ze coraz czesciej trafiaja do mnie uszkodzone paczki, chodzi mi o opoakowanie...
ostatnio jedna forumowiczka wyslala do mnie cos w kartonie a przyszło owiniete w szary papier z tasma poczty polskiej...i nie bylo na tym zadnej adnotacji na szczescie zawartosc sie zgadzala 🙄
a czemu tego nie zgłaszacie?  🤔
Informuję, że Patrice czyli Julia Dyszewska nadal oszukuje ludzi, tym razem na forum Świata Koni pod nickiem 5100.
Ale jej dałyście nauczkę! Swoją drogą, gdzie by można umieścić szerzej dostępną w internecie informację, że ta osoba to oszustka?
BaŚ, daj link.
http://www.swiatkoni.pl/forum/search.php?search_author=5100

Z resztą, BaŚ, skąd wiesz?  🤔wirek: Może nie róbmy jeszcze afery na ŚK, dopóki nie stwierdzimy, że to na pewno ona? 🙂
ja nie piszę, jak czegoś nie wiem na 100%. Chciałam od niej kupić buty, bo dała ogłoszenie - zgadnijcie jakie dane podała do przelewU?
Ahaaaa  😎
No to dziewczyny, robimy jakieś info i wklejamy może na giełdę na tych większych forach? Szkoda żeby ktoś się miał znowu na niej przejechać. Tylko jak to zrobić... Przecież pomijając to, że nie ujawnia się danych osobowych, to nawet jak się powie, że Julia D... bla bla bla, to poda jakieś koleżeńskie dane do przelewu czy coś... Masakra.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 września 2010 11:53
Jest rozwiązanie. W końcu ją ukarać.
Dziewczyny, które były poszkodowane powinny to zrobić
One to nawet nic nie zrobily z nauczka dla Patrice.
majeczka   Galopem przez życie!
16 września 2010 13:55
No sory ja nikogo zmuszać nie będę, zaproponowałam, jest osoba na forum która chciała nam napisać pisemko ale jak nikomu się nie chce no to nic na to nie poradzę...
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
16 września 2010 15:22
z tym że moja paczka nawet nie została otworzona ani dostarczona do Patrice tak wiec w sumie mnie nic nie zrobiła (ale lets-go tak - i tu ponad pół roku próbuje odzyskać moje pieniądze i nic ;/)

majeczka - z tego co pamiętam ty sie miałaś wymieniać na dość dużą ilość rzeczy i mówiłaś że sama to gdzieś zgłosisz (wiec jeśli reszta nie chce z jakiegoś powodu może sama zgłoś)
noen   A story of a fighter of our human race
16 września 2010 15:39
ja miałam się na pb z nią wymienić... za moje strzemiona  😵 szczęście ze do nieczego nie doszło...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się