redhorse, mnie slim na plecy pomógł.
redhorse, Ja sobie slima bardzo chwalę, czuć wyraźnie że wytłumia wstrząsy. Moje plecy i końskie są zadowolone.
Aleks Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
24 maja 2023 09:29
Ja też ogólnie jestem zadowolona ze slima, ale 🙂 ale mam dopasowane siodło i slim robi, że jest za ciasno. Także ja bym z założenia jednak uwzględniła podkładkę i siodło pasowała mając to na uwadze, że chcę używać podkładki. W efekcie końcowym, mogę używać podkładki (silma) tylko zimą, jak mi koń schodzi zawsze trochę z masy, ale 🙂 ona zimą jest jak deska i bywały takie temperatury, że na zewnątrz jednak średnio.
Aleks, saddlefiter powiedziała przy pasowaniu siodła, że podkładka slim bedzie akurat wiec szukam takiej do 1cm grubości
Aleks Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
24 maja 2023 11:44
redhorse, no to jak tak to ja slim polecam bo odczuwalny jest komfort, moim zdaniem zarówno dla jeźdźca jak i konia, ale trzeba wziąć pod uwagę jej mankamenty i zastanowić się czy w tej cenie będą dla Ciebie akceptowalne 😉 .
redhorse, zamów sobie winderena na testy i po tygodniu możesz odesłać jak stwierdzisz, że jednak za bardzo zacieśnia🙂
Ja polecam Kentucky, dla mnie robi robotę jak widneren, a nie twardnieje. Ale to trzeba samemu dupe posadzić żeby poczuć czy faktycznie jest różnica.
Czy ma ktoś porównanie między Acavallo Memory a Torpolem Latex Sport? Który grubszy, który lepiej amortyzuje?
A może nakładka acavallo NA siodło? zamiast pchać pod spód i sobie rujnować dopasowanie siodła, to nałożyć żel na wierzch?
Upnę swoje pytanie z 24 maja, może ktoś ma opinię.