żel, żele, podkładka, podkładki, futerko pod siodło

Cieszę się, że nie jestem sama. Jeszcze mi chyba jakiś szmatoholizm powrócił, bo już poluje na brązowy czaprak, ochraniacze i kalosze. Nieważne, że jeszcze niedawno wszystkiego się pozbywałam.😅
I ja, i ja! Też się tak zachwycam!
Teraz mam fazę kompletowania owijek pasujących kolorystycznie do czapraków. Znaczy się - faza w planach, bo w kółko wyskakują weterynaryjne sprawy, ALE owijki na wokandzie.... :P

flygirl, weź no nie mów, ja bym chętnie brązowy sprzęt ogarnęła, tylko na Rudym to będzie wyglądało źle.... przynajmniej w moich kanonach sprzętowego piękna :P

edit, kurde, a miałam pytać,
Czy ktoś jeszcze korzysta z tych podkładek korekcyjnych z wkładkami...? Celem lepszego dopasowania siodła. Mattes na pewno miał w ofercie takie podkładki, ale może jest coś w niższej cenie... Felixa Buhlera tylko znalazłam w ogłoszeniach.
Sankaritarina, - ej nieprawda, rude w czekoladowym brąziku wygląda sztos! 💖
Sankaritarina, moja saddlefitterka polecała z korekcyjnych Premier Equine.
Ja mam korekcyjną Kentucky i bardzo polecam.
xxagaxx, Dzięki, to też jakiś trop!
Korygowałaś jedną stronę? czy raczej przód-tył?

keirashara, No właśnie ja tego jakoś nie mogę zobaczyć ^^' Pamiętam nawet jednego kasztana tu, na revolcie, który miał brązowy sprzęt i wyglądało to na tym kasztanie ładnie, ale ja na moim jakoś nie widzę xD 😀
Sankaritarina, a różnie, teraz mam jedna stronę tylko. Zaleznie co koń potrzebował w danym momencie.
Mój Siws miał całe życie lekko tył dopychany w podkładce.

a co do brązu i kasztanów:
https://pl.pinterest.com/pin/beautiful-brown-horse-in-a-lush-green-forest--22306960637741025/
Sankaritarina, doskonale cię rozumiem 😜 moje kanony sprzętowego piękna są podobne
sankaritarina prolite można wyrwac jeszcze używkę czasem w przyjemnej cenie, generalnie najfajniejsze wg mnie są te z 6 wkładami - po 3 lewo/prawo plus dzielone kieszenie na wkłady żeby nic się nie przesuwało.
Moon   #kulistyzajebisty
25 sierpnia 2024 20:15
Khy, khy.
Mattes Gate odcinek kolejny.
Przyszła w piątek skokowa Mka (cob) - wstawiam fotkę + oznaczenia obu i to jak moje siodło leży pod tą Mką. (Siodło 17.5)
Nie mierzyłam ich centymetrem bo już mi się nie chciało, myślę że fotki mówią wszystko o.O
Ale nie, mattes nie zmienił rozmiarówek, skąd mi to do głowy przyszło…
IMG_3388.jpeg IMG_3388.jpeg
IMG_3387.jpeg IMG_3387.jpeg
IMG_3386.jpeg IMG_3386.jpeg
IMG_3389.jpeg IMG_3389.jpeg
Moon, - to ja mam chyba mniejszą L-kę xD Nie, w ogóle nie zmienili xD
Przyznaliby się po ludzku, a nie głupa rżną.
Moon, też to ostatnio zauważyłam że rozmiarówkę zmienili!! Jak zakupywałam L skokowa to też była strasznie duża… a po napisaniu do nich o wymianę na mniejszy rozmiar dostałam odpowiedź że nie wymienia bo została już przymierzona XDDD
A mi wczoraj myszy zjadły mojego matesa! 12 lat żył nietknięty na futrze zębem czasu i w jeden dzień dziwki szare mi zrobiły ruinę!

Przestałam być "humanitarna". Kupuję łapki, taśmy lepowe i wszystko co eksterminuje skutecznie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się