Stajnie w Lublinie

Diolem - polecam strone lzj-konie.pl Tam masz zakladki z cennikiem, adresem siedziby.
Chodzi Ci o wstepna licencje? Taka pierwsza pierwsza? Potrzebujesz zaswiadczenia o zdaniu brazu i zasw lekarskie o braku przeciwskazan do jazdy.
Czas oczekiwania rozny, ale generalnie jak juz zaplacisz, to mozesz spokojnie startowac, bo w razie czego pokazujesz dowod wplaty, zasw lekarskie i tyle. Przynajmniej na terenie Lublina to sie sprawdza.

Pomoz ktos Zuzi, gwarantuje, ze siodelka nie zniszczy, a piwko na pewno zalaczy 😉))
szuwar miałam wkleić ten sam link.
Matko i jeszcze te zdjęcia, jak bym dorwała tego gościa to...  🤬 👿
Zuzz - ja mam kieffera z standardowym łękiem , jesli cię to urządza...
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
26 marca 2013 18:36
A mi się wydaje, że za tą sprawą, do której link wstawiła Szuwar, kryje się coś głębszego- może właściciel zostawił komuś konie pod opieką a ta osoba to olała? Przecież gdyby chciał się ich pozbyć to raczej sprzedałby je nawet na rzeź i jeszcze na tym zarobił, a nie zostawiał aż zdechną, bez sensu.
smarcik Tak podobno było, według artykułu. Mnie dziwi, że właściciel nie wysyłał pieniędzy osobie, która miała opiekować się końmi ? A jeśli wysyłał i pieniążki znikały w magiczny sposób to  zapewne "opiekun" nie był na tyle odpowiedzialny, żeby mu konie zostawić na tak długi czas -a to już wina właściciela. 
zgadzam się z widzexxcie.
tak było, zostawił znajomemu, a ten nie miał pieniędzy...  🤔
Pytanie z innej beczki- czy do Fideliusa da się dojechać z centrum Lublina nie posiadając samochodu?  👀
Nie jestem stąd i nawet nie wiem, z którego miejsca odjeżdżają tutaj busy i w ogóle przewoźnicy regionalni.  😡
Help! :kwiatek:
nie jestem pewna, ale tam chyba żaden MPK nie dojeżdża.
CaviasLover moja koleżanka mieszka 5 minut piechotą od Fideliusa i mówiła że tam żaden bus ani MPK nie jeździ.
Mpk nie dojeżdza, a z busami nwm, ale jakich powinien byc. Musialabys poszukac. A odjezdzaja spod dworca pks, przy tysiąclecia.
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
28 marca 2013 09:15
Busy chyba jeżdżą, ale to i tak kawałek piechotką będzie od drogi.
Tak, tak, busy jeżdżą, ale od przystanku trzeba przejść jakieś 3-4km w prawo 😉 Niestety nie pamiętam już które to były busy i jaki przystanek. Daaaawno się człowiek tak włóczył 😉
Dziewczyny!
Ma/zna ktoś konia do wydzierżawienia?
Dziewczyna lat 14, BOJ, skoki 120 cm, ogarnięta. (nie ja)
Okres : wakacje albo od dziś 
będę wdzięczna za każdą pomoc  :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Olaa1002, ja mogę polecić bardzo fajnego arabka, ale raczej sobie na nim nie poskacze.
buu, będę wdzięczna za każdą pomoc 🙂
Fajnie by było jakby skakała, ale jak nie to trudno. To będzie jej pierwszy dzierżawiony koń, więc nie wiem czy arab będzie dobry. Ale jakbyś mi podała kontakt do właścielki będę wdzięczna.
Witam,
Mam pytanie, tylko uprzedzam że jestem w tym zupełnie zielona - dopiero zaczynam  :kwiatek:
Interesuje mnie, na jakiej zasadzie są organizowane konkursy otwarte na Mistrzostwach Lubelskiego w ujeżdzeniu, 6 kwietnia w Fideliusie ? Czy są to takie zwykłe regionalne konkursy w których jest oddzielna lista zawodników, czy jest to jakoś połączone z klasyfikacją mistrzostw?  🤔  Dekoracja zawodników jest od razu po zakończeniu danego konkursu czy na podsumowaniu całych mistrzostw?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź i wyrozumiałość  :kwiatek:
aokt, dekoracja od razu po konkursie, ale z klasyfikacją to Ci nie pomogę, bo startowałam w otwartych.
02 kwietnia 2013 07:04
IMO Z klasyfikacją mistrzostw konkursy otwarte łączyć się nie powinny (no bo jaki byłby to sens), ale najlepiej zadzwonić i się zapytać, numer podany jest w propozycjach. 🙂

Edit: Teraz doczytałam 😁 Konkursy otwarte to zwykłe konkursy regionalne, listy mogą być te same, ale zawodnicy startujący w mistrzostwach mają oddzielną klasyfikację i dekorację dopiero po zakończonych finałach 🙂
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
02 kwietnia 2013 10:11
Olaa1002 ja mam, tylko zależy czy i gdzie chciałaby przenieść konia  😉 (stoi pod Lublinem). Jeśli nadal poszukujesz to mogę powiedzieć coś więcej na PW.
02 kwietnia 2013 13:00
Dla zainteresowanych - właśnie dostałam informację, że Mistrzostwa Województwa będą organizowane tylko w sobotę (II półfinał + finał), zaś w niedzielę organizują tylko Akademickie Mistrzostwa Województwa 😉
To było wiadome od początku ;-))))) A listy powinny być w czwartek 🙂
Wybiera się ktoś 13 kwietnia na zawody do Poniatowej? 🙂
Jesli pojawia sie listy na zawody w Fideliusie niech ktos je wstawi tutaj. Ale zastanawiam sie czy w ogole jechac tam w taka pogode.
Czy ktoś z ludzi stacjonujących w Pólku mógłby się wypowiedzieć jak tam warunki na drodze dojazdowej? i jak wyglądać będzie rozprężenie koni w trakcie zawodów?
Ja mam nadzieję, że zawody jednak będą, bo się wkurzę 😉 Zajęcia zarywam, żeby jechać na trening 😉
Niby na razie meteo.pl pokazuje, że padać nie będzie, a temperatura plusowa, więc biorę przeciwdeszczową derkę, płaszcz i w razie czego będę chociaż kłusować na zewnątrz. :/
Jasnowata mówisz o Poniatowej?
Nie, o Fideliusie
Z tego co rozmawiałam, to zawodów w Fideliusie nie przełożą. Jak dla mnie to niestety 😉 

zuzz Na rozprężenie podobno każdy będzie miał 30 minut na głównej hali, a cały czas będzie dostępny plac na zewnątrz. A co do drogi dojazdowej to sama jestem ciekawa, bo też o to najbardziej się boję.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się