Stajnie w Lublinie

Właśnie przed chwilą dzwoniłam do profesora z prośbą o wykreślenie z listy. Niestety obawiam się dojazdu i pogody. Poza tym jesteśmy zwyczajnie nieprzygotowani i nie czuję się pewnie, więc myślę, że już w ogóle nie ma o czym myśleć 😁.
Dało się spokojnie dojechać do Pólka?
W ogóle może ktoś podać wyniki z dzisiaj?!
Będę bardzo wdzięczna
Spokojnie da się dojechac.
Wyników nie podam, bo nie mam :P Ale coś tam może napiszę? Jestem zadowolona z organizacji i bardzo pozytywnie zaskoczona tym, że Prof. omawiał  każdego konia na głos po przejeździe, oprócz tego tłumaczył na czym polegają programy, poszczególne figury itp itd. Fajnie 🙂
Ahhh no i jestem mega zadowolona z Jasnulka. Pomimo wyniku był fenomenalnie skupiony, starał się jak potrafił i czuc było pozytywną rakietę w dupce 🙂 Zgubił nas jak zwykle mój stres i jednak ciągłe i ciągłe L4  przez ostatni rok :/
My jeszcze pokażemy, że konikiem polskim da się przejechac N na 60%! 😀

Jutro już jedziemy program, do którego kn się jeszcze nadaje, czyli Pteczki 😉
Dziewczyny jest ktoś poinformowany co się dzieje w Stajni Ku Słońcu? Na początku jak przeczesywałam wątek miał powstać nowy spis stajni... robi może ktoś? :P
odnośnie newsów - w LKJ pensjonat poszedł w górę o 100 zł - z 500 na 600.
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
07 kwietnia 2013 21:16
Pragnę tutaj pogratulować Jasnej drugiego miejsca w halowych Akademickich Mistrzostwach w ujeżdżaniu 🙂.
07 kwietnia 2013 21:17
Pragnę tutaj pogratulować Jasnowatej drugiego miejsca w halowych Akademickich Mistrzostwach w ujeżdżaniu 🙂.

Przepraszam przez przypadek wysłałam dwa razy :kwiatek: na usprawiedliwienie powiem że jak wysłałam pierwszy raz napisało że błąd i że wiadomość się nie wysłała  😡
Gratulacje jak najbardziej się należą, ode mnie są! 😉
Ale na Boga, ujeżdżEniu... 😉
07 kwietnia 2013 21:56
A nie bo w ujeżdżAniu 😁 błąd celowy 😉
Dziekuje, dziekuje 🙂
Ano Biczu dobrze rzecze. Na pucharze i medalu jest wyraznie napisane "ujezdzaniu" ;]

Fajnie bylo! Choc bez publiki, nagrod i gumofilcow 😉
Ups, w takim razie moja wina, przepraszam  :kwiatek:
serio na pucharze tak napisali?  😁
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
07 kwietnia 2013 23:05
To ja na jakiś lewy puchar trafiłam... 😁 bo u mnie wyraźnie jest przez A 😁
Gratulacje Jasnowata zawsze byłam waszą wierną fanką!!! 😅
07 kwietnia 2013 23:16
Ej no jak bez publiki 🙁 A ja 🙁
Nie no nie wierzę, serio macie napisane 'ujeżdżanie'? 😂
Karmelek, i Tobie tez!!.I w ogole wszystkim gratuluje 🙂

Fruity, serio, serio. Ale tylko na akademickich jest przez a. Na tym sobotnim pucharze mam e 😉
Może ujeżdżanie to taka specjalna dyscyplina dla studentów 😀
pewnie te akademickie fundował AZS, co wiele by tłumaczyło 🙂
Szkolenie konia metodą Silversand Horsemanship

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie zaprasza na kurs dokształcający: Szkolenie konia metodą Silversand Horsemanship. Celem kursu jest zapoznanie uczestników ze znaczeniem jeździectwa naturalnego w procesie szkolenia konia, przekazanie wiedzy z zakresu psychiki konia w aspekcie jego użytkowania, wykształcenie umiejętności tzw. pracy z ziemi oraz pracy w siodle, w tym odczulania, pracy na kole, cofania, przejść oraz użycie wodzy pośredniej i bezpośredniej. Absolwenci kursu będą przygotowani do pracy w ośrodkach hodowli koni, klubach jeździeckich oraz ośrodkach hipoterapeutycznych. Kurs obejmuje 12 godzin (6 godzin zajęć teoretycznych i 6 godzin zajęć praktycznych) w dniach 25-26 maja 2013 r. Zajęcia poprowadzi Pani Justyna Mitka.Warunkiem uczestnictwa w kursie jest złożenie kompletu dokumentów w CKU: podanie-kwestionariusz, ksero dowodu osobistego, deklaracja o posiadanej wiedzy dotyczącej konia, oraz dowodu opłaty za kurs: 134 zł na konto UP w Lublinie nr: 74 1140 1094 0000 5641 8500 1031. Rekrutacja trwa do 17 maja 2013 r. Zajęcia odbędą sie w sali 6, ul. Doświadczalna 50 (Gospodarstwo Doświadczalne Felin), rozpoczęcie: godz. 8.00.

...

Masaż sportowy i relaksacyjny koni

Stosowanie masażu sportowego i relaksacyjnego koni jest zgodne ze standardami międzynarodowymi, a jego wykorzystanie jest znane i coraz bardziej popularne na całym świecie. Celem  kursu jest: poznanie aparatu ruchu konia w kontekście fizjologii pracy mięśni, umiejętność oceny skuteczności treningu w rozwoju sylwetki sportowej konia, nabycie wiedzy i umiejętności z zakresu masażu sportowego i relaksacyjnego, poznanie termowizji jako metody wspomagającej dobór odpowiedniego masażu do indywidualnych potrzeb organizmu konia. Absolwenci zdobędą wiedzę i umiejętności niezbędne do pracy w ośrodkach sportów konnych, torach wyścigowych, szpitalach dla koni. Kurs obejmuje 12 godzin zajęć teoretycznych i 9 godzin zajęć praktycznych. Cena kursu: 800 zł. Kierownikiem kursu jest Pani dr hab. Iwona Janczarek. Warunkiem przyjęcia na kurs jest złożenie kompletu dokumentów w Centrum Kształcenia Ustawicznego: podania-kwestionariusza, deklaracji o znajomości budowy konia, ksero dowodu osobistego, dowodu opłaty za kurs. Najbliższa edycja: 21-23 czerwiec 2013 r. Zajęcia prowadzi Pani mgr Maria Soroko. Rekrutacja trwa do 15 czerwca 2013 r.

Ktoś się wybiera?
A mi się bardzo podoba, że utworzono cykl zawodów Jeździecki Puchar Lubelszczyzny. W końcu coś ruszyło, na Podkarpaciu jest OPP i to jest  fajna impreza. Szkoda tylko, że mam tak daleko wszędzie, ale na majowe ZR w Famaguście się napaliłam 😁.
Szkoda tylko, że mam tak daleko wszędzie, ale na majowe ZR w Famaguście się napaliłam 😁.

Dawaj, dawaj! 😀 Po tak długiej zimie nasze profi podłoże jest maksymalnie nawodnione. Jak się zwałuje, wyrówna, to będzie cacuszko 😀
No to cisnęęęę. A jakby się udało rozegrać konkurs licencyjny, to byłabym wielce usatysfakcjonowana 🙂.
.
Vanilka, ale nie musisz jechać wszystkich zawodów kwalifikacyjnych, z tego co zrozumiałam to wystarczą 3 starty + półfinał i finał.
Kiedy dokładnie są zawody z FMG? 😉
.
Hej, Lubelacy! Słuchajcie, podobno na facebooku pojawiły się propozycje co do zawodów towarzyskich u Drwala : ) Czy byłby ktoś tak miły i wstawił je tutaj?  🙇 Jako osoba nieposiadająca facebooka nie mam żadnych informacji a zastanawiamy się u nas w stajni czy by się na te zawody nie wybrać ; ) Z tego co słyszałam to propozycji niedzielnych skokówek jeszcze nie ma, chodzi mi o program towarzyskich ujeżdżeniowych 🙂
Z góry dzięki ; )
A to nie są zawody tylko dla jeźdźców stajni Drwal?
Szczerze? Nie mam pojęcia. Słyszałam tylko że 'towarzyskie'. Do głowy by mi nie przyszło że mogą być to zawody tylko dla jeźdźców z Drwala. Może ktoś wie coś więcej na ten temat? : )
Vanilka, zawalczmy o licencję, pliz. Może jeszcze kogoś znajdę od siebie, ale może być ciężko. Bardzo fajnie byłoby pojechać taki konkurs na dobrym podłożu w piękny majowy dzień 🙂.
Zawody są dla wszystkich, ale ze stajni Drwal niestety. Zobacz na ich stronie 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się