Kącik WKKW

Od kwietnia do września mamy 12 imprez międzynarodowych. Do tego dochodzą Kwieki: ze 3 razy, ze 2 Racoty, Jaroszówka, 2xBogusławice, Moszna, Walewice, Facimiech... W kalendarzu jest 28 imprez bez Cavaliady. A tyle tygodni trwa u nas sezon... Serio mało?

Facella, MO zsch-pom WKKW w 2022 roku były w Kwiekach, nie w Racocie
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
26 stycznia 2023 17:43
_Gaga, ale jak już trzeba konia na małej klasie "przetrenować" to nie jest lekko. Mój młody w ub., roku wypadł chyba z 3 zapisów, bo najniższe klasy padały ofiarą popularności wyższych klas.

Ale co do krosów to np. pod Warszawą można pojeździć i potrenować do forumowego Ridera i do EquiKam. Nie wiem jak teraz z krosem w Grobicach jest.
Facella   Dawna re-volto wróć!
26 stycznia 2023 19:49
_Gaga, w Racocie były w 2021 albo 2020. Zresztą Kwieki też nie są w zachodniopomorskim.
Facella, w zachpomie - jak sama napisałaś - nie ma ośrodka WKKW
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
27 stycznia 2023 08:45
_Gaga, do tego zestawu imprez z zeszłego roku jeszcze można dorzucić Grobice, SO Białka, bo także robili zawody. Na podkarpaciu nie mamy ani jednego krosu. Najbliższe jakie mamy to Białka lub Facimiech..
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
27 stycznia 2023 10:32
A może ktoś się orientuje... gdyby na "stare lata" zachciało mi się pojechać jakieś małe WKKW - to co potrzebuję? Licencję WZJ czy PZJ wtedy?
Świat WKKW to dla mnie trochę egzotyka jeśli chodzi o zawody, więc nie orientuję się jak to wygląda z perspektywy zawodnika
I co to za nowość "Konkursy Cross dla Wszystkich"? 😅
_Gaga, ale jak już trzeba konia na małej klasie "przetrenować" to nie jest lekko. Mój młody w ub., roku wypadł chyba z 3 zapisów, bo najniższe klasy padały ofiarą popularności wyższych klas.

Ale co do krosów to np. pod Warszawą można pojeździć i potrenować do forumowego Ridera i do EquiKam. Nie wiem jak teraz z krosem w Grobicach jest.

bjooork, O to próbowałam powiedzieć, ale mi nie wyszło 🙂
27 stycznia 2023 16:35
Ale zarówno Racot jak i Jaroszówka robią CNC80/90 na każdych zawodach. Baborowko nie robi już ZK przy międzynarodowych, bo mają za duże obłożenie w tych konkursach. Strzegom często robi ZK i też mają CNC90. Niższej klasy nie spotkałam na zawodach. Nikt nie będzie stawiać całego crossu dla debiutów 30 cm jak na skokach, to jest za duże i zbyt kosztowne przedsięwzięcie. Crossy na których można oskakać młodzież już były wymieniane.

Patid, potrzebujesz licencji PZJ - WKKW zawsze są w randze zawodów krajowych, nie regionalnych. O konkursach Cross dla wszystkich nie słyszałam, nie wypowiem się.
Facella, to ciekawe co piszesz, bo jechałam wkkw , fakt kilka lat temu, ale na licnecji regionalnej.
27 stycznia 2023 19:56
Perlica, może się coś zmieniło, kiedyś miałam ciągoty żeby pojechać miniLL i nawet do PZJ dzwoniłam z pytaniem o licencję.
Facella, pewnie tak, dawno już nie mam z wkkw nic wspólnego.
W Drzonkowie, w tym roku będą dwie imprezy WKKW o randze ZR, więc wydaje mi się, że np. na nich regionalna licencja wystarczy.
Facella, od dłuższego czasu do CNC1* można startować na licencji regionalnej, a do CNC100 zawody mogą być regionalne.
fabapi, Na prawdę? Przekazuje na potomstwo? Chcieliśmy 2 klacze pod niego, ale nie wiedziałam, że bilarduje.
03 lutego 2023 14:40
Coś wiadomo o MP Seniorów w tym roku? W kalendarzu PZJ tylko młodziki, dzieci, kuce, juniorzy i młodzi jeźdźcy...
Hej moi drodzy - dobra wiadomość! Nowy projekt PZJ: cross dla wszystkich. W Baborówku będą przejazdy crossowe już od 50 cm https://www.equestrian.baborowko.pl/index.php/zawody/zawody-krajowe
23 marca 2023 20:45
Figarusowa, w Jaroszówce ogólnopolskie odwołane, ale właśnie CDW się będą odbywać.
Oooo widziałam już przeszkódki!!!
Piękne są i bardzo, bardzo "horse friendly".
Aż żałuję, że mam nieskaczącego konia🙁
Jakby co są już propozycje Festiwalu i panel otwarty https://www.equestrian.baborowko.pl/index.php/zawodnicy-efb-2
21 maja 2023 10:41
Gdzie będzie można obejrzeć transmisję z Baborówka ze skoków?
Wszystkie konie drużyny przeszły przegląd wet, Węgrzy odpadli z kwalifikacji, więc wystarczy że wszyscy ukończą parkur i mamy to 😍
Facella, na Świecie Koni jest transmisja.
21 maja 2023 15:25
Nie mogło być inaczej - mamy kwalifikację olimpijską drużynowo +1 wynik indywidualny.
Pięć pierwszych miejsc w konkursie zajęte przez Polskę!!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się