Kaarina jeśli są wygodne, nie obcierają, to możesz bez problemu latać. W koturnach mniej czujesz tą wysokość i nie ma z tym problemów (przynamniej ja i dziewczyny, które znam, chodzą i chodzą i nic nie boli 😉 )
Kaarina, ja mam zawsze problem przy szpilkach, bo bolą mnie kostki i stopy - przy koturnach 8 cm tego nie mam, a na pewno w mniejszym stopniu (mogę latać cały dzień). Niestety, jak koturny mają te 12 cm, to już się to bardziej czuje 😉
Mam pytanie do posiadaczek koturn, dokładnie chodzi mi o taki rodzaj obuwia jaki wstawiła jett. Czy nogi nie bolą po całym dniu chodzenia w nich tak jak w szpilkach?
Każda noga jest inna, sama musisz spróbować, ale generalnie koturny są dużo wygodniejsze od szpilek, bo mają większą powierzchnię podparcia z podłożem. Ja ostatnio cały dzień chodziłam w koturnach 12 cm i nie bolało mnie nic, ale nie mogę przez to zagwarantować, że taki sam but na innej stopie sprawdzi się tak samo. 😉
Dziękuję za odpowiedzi :kwiatek: Dopóki nie sprawdzę na własnych stopach to się nie przekonam, ale teraz przynajmniej wiem, że istnieje szansa że jednak wytrzymam w takich butach caly dzień🙂
cieciorka, według naszej polskiej PPD szczoteczką z włosia aż wszystko wyczesze, a później można zamsz "podnieść" podstawiając but pod "strumień" pary np. z czajnika.
Przetestowałam na fragmencie znalezioną w necie metodę: mleko + soda. Niestety. Na szczęście na fragmencie. Nie mam już pomysłów. JARA, czyściłaś może już swoje pumy?
Jeszcze nie, ale muszę się zabrać za to, bo już załapały trochę brudu. Nie mam jednak nic sprawdzonego. Miałam kiedyś spray do zamszu i nabuku, który niby farbował go, ale buty robiły się bardzo sztywne.
JARA, oglądałam je ostatnio właśnie na deezee i one mi się spodobały, ale nie byłam pewna do końca czy to trochę nie wiocha w takich popylać, mam traumę jak zobaczyłam kiedyś nike na koturnie (bleh) no a z tymi nie wiem co zrobić 👀
[quote author=Pursat link=topic=8215.msg1515776#msg1515776 date=1346963690] Najładniejsze to są oryginały od Isabel Marant. 😉
Święta prawda, piękne są, ehhh szkoda, że tak kosmiczne ceny! [/quote] hanoverka, na allegro są podróby (wyglądają praktycznie identycznie jak oryginał) za około 250 zł i wyglądają naprawdę dobrze. Widziałam zdjęcia real od dziewczyny, która jest z nich bardzo zadowolona. Sama się nad nimi zastanawiałam, ale jednak nie mogę się przemóc, bo kojarzą mi się z modą typu "trampki na obcasie". 😉