Torwar 2012 22-25 marca
hm... kurde ja do ttych leniwych należę i chyba autem pojadę i zaparkuję gdzieś na powiślu 🙂 i dojadę autobusem albo się przejdę 😁 dzięki dziewczyny.
Misskiedis mama mija 😁 zostaw biednych ludzi - zaraz skołuję jakąś wstążeczke hehe
paa, to może jeszcze jedna 😉 Konisko zamknęło oko, trudno 😉
mialo mnie nie byc, a bylam wczoraj dzieki Libelli :kwiatek:
sporo osob widzialam, a jak juz kogos poznalam to najczesciej podchodzilam (wyjatkiem byla ciagle zajeta przy stoisku Sierra 😉 ) ale najbardziej poszalalam chyba z Dzionka-dzwonka i Kasska 😜
edit: eeeeej Dzionka-Dzwonka, musialas sie wygadac?? A myslalam ze bedzie niespodzianka! 🤬
co do sektora E - uwazam ze to beznadziejny pomysl, wiekszosc starej volty i tak siedzialo tradycyjnie w H. Wiekszosci ludzi z czerwonymi wstazeczkami w ogole nie kojarzylam - widac juz nie moje pokolenie, albo nie wiem, wypadlam z obiegu pewnie 😎
ujezdzenie totalnie mnie rozczarowalo, skoki jak to skoki 😁 najbardziej tradycyjnie podobaly mi sie bryczki! bardzo zaluje ze nie bylam na grubasach. Honza fajny ale krotko i malo (szczegolnie w porownaniu do zeszlorocznego Lorenzo).
Scottie oh boy, ale komplimenta mi walnelas 😡 senkju! :kwiatek: ale serio mysle ze to przez zestawienie mojej wersji stajennej z ta "do ludzi" 😉 ale zeby jeszcze wypiekniec w Twoich oczach dodam ze jestem chora i zasmarkana wiec jak jestem zdrowa to juz w ogole blask i powab ode mnie bije z kilometra 😂
edit2: i tak-wetem jest M. Hecold. Migal mi non-stop na korytarzu 😉
Jak ja żałuje, ze nie wybralam sie na Torwar tzn. siedze caly weekend w uczelni na Czerniakowskiej, Torwar widze z okna. Obiecuje sobie, ze zaczne sie interesowac swiatem jezdziectwa i imprez a nie tylko swoimi zwierzami. Pozdrawiam wszystkich i zazroszcze.
A ja właśnie się obudziłam. Po kilku dniach latania jak mały motorek w końcu odpoczywam. Zastanawiałam się czy nie zaczekać jeszcze jeden dzień i nie obejrzeć dzisiejszych konkursów, ale jednak zmęczenie wzięło górę. Koniny chyba też zadowolone, że w końcu są ma swoim padoku, zamiast siedzieć w namiotowej stajni. Wczorajszym Honzą jestem zachwycona, ale myślałam, że pokaże coś więcej. Niesamowitą radochę sprawiły mi dzieci na kucykach. Dzieci dzielne i część na prawdę dobrze jeżdżąca, a konie niesamowite. Nie jeden duży koń już dawno by się zbuntował, a te kurduple dzielnie znoszą szaleńcze wyścigi swoich małych jeźdźców 🙂 Jestem zauroczona. Co do para, to rozmawiałam z tym zawodnikiem w stajni i na prawdę jego stan wcale nie jest zły. Miałam kontakt z osobami z porażeniem mózgowym. Ten chłopak jest bardzo komunikatywny, ma pewne problemy z koordynacją, ale na prawdę nie jest źle. Podziwiam ich w siodłach, za to w stajni nie do końca byli ok. Non stop zabierali nasze wiadra (które mieliśmy w boksach) i karmili nimi swoje konie. Raz wiadro odnieśli pod nasz boks, nie usuwając nawet śladów "przestępstwa" i zostawiając w nim swoją paszę, kolejnym razem musieliśmy szukać wiadra po całej stajni. Takie pożyczanie bez pytania wkurza mnie niesamowicie. Ze strony organizacyjnej zaskoczyła mnie jedna rzecz. Nikt nie sprawdzał paszportów koni, a co za tym idzie szczepień. Nawet na regionalnych zawodach dba się o takie rzeczy, a tutaj gdzie stała masa koni i to za ogromne pieniądze nikt nie pofatygował się, żeby konie sprawdzać.
Przeraził mnie wczoraj mecz na Legii. Jak to z kibicami bywa każdy wie. Bałam się, że ta cała zgraja wparuje na teren gdzie stoją stajnie, ale na szczęście nie było żadnych incydentów, a ochrona już w trakcie meczu uspokajała, że nawet jeżeli dojdzie do rozróby, to na teren Torwaru nie ma możliwości, żeby kibice weszli. Ochrona chyba w tym czasie też była mocno zwiększona za co należy się ogromny plus.
A kto dzisiaj będzie na Torwarze, bo pierwszy raz się wybieram? 🙂
Podziwiam ich w siodłach, za to w stajni nie do końca byli ok. Non stop zabierali nasze wiadra (które mieliśmy w boksach) i karmili nimi swoje konie. Raz wiadro odnieśli pod nasz boks, nie usuwając nawet śladów "przestępstwa" i zostawiając w nim swoją paszę, kolejnym razem musieliśmy szukać wiadra po całej stajni. Takie pożyczanie bez pytania wkurza mnie niesamowicie.
Faktycznie niefajnie, uprzejmie donoszę, że Romeo miał swoje osobiste wiadra, żłoby i paszę 😉
kurczak jak to nie sprawdzal paszportow?
w srode byl przeglad wet,wszystkie konie sportowe zawodow mialy sprawdzane szczepienia
w stosunku do innych nie obowiazuja przepisy pzj (konie pokazowe,Honzowe i inne "dodatki"😉
ja dogorywam dzis w lozku...z relacja on line-jednak co sk to ska😉
Jak to dogorywasz? Wczoraj wyglądałaś kwitnąco!
Ja też ludzi nie rozpoznaję. Wpadłam tylko ma Efkę i Hermię.
Paa kochana do 17 wygladalam kwitnaco..potem juz niestety nie.
pozdrawiam spod koldry i czekam na zdjecia i relacje🙂
w czwartek widzialam Ewcie,wczoraj Paa, Sierre,Efke,Kujke,Dzionke,Kasske (staly w naszej wnece czekajac na rozmowe zdaje sie😉) chyba Gajara pytala sie o derke w sklepie u moich znajomych jak ja akurat z nimi gadalam.
We wnece foto stalam z: MsCarmen,Balicka, Strzyga (ktora coraz bardziej lubia🙂😉)),"kuzynka" boska Baranowska😉, Sei
wiecej grzechow nie pamietam😉 uciekam dalej sie zrolowac w kocyk
mam giga prosbe-moze ktos mi sprawdzic jak sie nazywal sklep,ktory mial najwiecej eurostarowych produktow?
ja byłam w sobotę i szczerze mówiąc jestem rozczarowana. Konkurs ujeżdżenia->trwał 1 h (5 koni w tym jedna zawodniczka na 2-óch..) po nim 2-godzinna przerwa (sic!!) do następnego konkursu podczas , której nie działo się nic. Nie można było wstawiać tych atrakcji pomiędzy konkursami tak jak w poprzednich latach?
Karla🙂, ojej, która to byłaś ty? Dlaczego nie podeszłaś?! Ja cię nie poznałam 🙁
machalam,ale sie odwrocilyscie 👿
kulka w kraciastej tunice,okularach tuz obok kamerzysty sk🙂
Forta, Dzionka, kujka,
dziewuchy bylo zacnie😀 mnie podobnie jak Dzionce geba sie cieszyla do nocy. a chlop juz nie mogl sluchac o tych wszystkich glupotach 😁
Karla
przyznam szczerze, ze sie tak czailam na Ciebie, ale mysllam, ze mnie nie skojarzysz😉
Kasska foch! z przytupem normalnie
kurde przeciez, torwar voltowy,bo jeszcze nie revoltowy to wlasnie my! sektor H1,H, Tomek Loza spiacy na parkurze😉 Koniczka,Sierra,Burza,Ciska-takie twarze sie pamieta😀
Witam wszystkich.
Nie wiem czy dobrze trafiłam z wątkiem, ale zastanawiam się na czym polega wolontariat na Cavaliadzie.
Może ktoś z was był wolontariuszem lub widział co muszą oni robić ?
I jak jest rekrutacja to sporo ludzi się nie dostaję ?
Chętnie popisałabym z wolontariuszem Cavaliady na pw 🙂
mikas, Proponuję przejrzeć ostatnie 30 stron tego wątku 🙂
karla - nie sprawdzali paszportow koni pokazowych ( ktore mialam przyjemnosc przewozic).
caly torwar z zielona branzoletka. kolezanka (rowniez z taka) byla z psem i tylko jeden ochroniarz ciagle sie czepial, mimo ze pies byl na smyczy.
szczerze powiedziawszy to w tym roku bylo tak nudno, ze bylam tym strasznie zmieczona...
dopiero od soboty zaczeli sprawdzac opaski zielone, wczesniej kazdy sobie lazil gdzIe chcial, po stajniach, w sektorze dla zawodnikow, na rozprezalnia itd 🙄
catering fatalny! gdyby nie posilki i sklep w poblizu torwaru to bylo nie za milo.
Catering to mam wrażenie z roku na rok coraz gorszy.
tak jak pisalam-pokazowce nie podlegaja pod przepisy pzj,tak jak konie na targu w Skaryszewie, na oprowadzankach w miejskim zoo itp. i moim zdaniem jest to mega blad.
i niestety musze potwierdzic slaba prace ochrony, do stajni mogl wejsc praktycznie kazdy, pewnie nikogo ze strzykawa i torba z lekami nikt by nie zauwazyl...
catering do d...,zarlam tylko mega zele😀
za to moge polecic knajpke przy stadionie- luncze mistrzowskie🙂 Lazienkowska 3 🙂
catering jak catering. ale jak od wolontariuszki uslyszalam jakie jedzenie dostali wszyscy ci zapieprzajacy po parkurze ludzie to rece mi troszke opadly.
kujka przykladowo wolonatriusze dostali na obiad naleznika (SZTUK 1) z odrobina sera i odrobina polewy, a zawodnicy rosol z makaronem, schab z ziemniaczkami i kapusta.
Byłam dwa dni. Wynudziłam się za wszystkie czasy,
Zjadłam najdroższego gofra na świecie ale przynajmniej poznałam parę osób.
Drugi raz napewno tam nie pojadę.
wiecie moze, na jakim kanale w tv da sie obejrzec cavaliade ?
margaritka, Kotek, przeciez napisalam ze WIEM co jedli wolontariusze. i uwazam ze to kpina.
wiecie moze, na jakim kanale w tv da sie obejrzec cavaliade ?
TVP Sport, w internecie na stronie www ŚK
kujka wybacz, wrocilismy do domu o 3 nad ranem i nadal srednio kontaktuje 🙄
zwróćcie uwagę na reklamę forga na telebimach- koń ma ochraniacze na nadgarstkach 😉