Jeszcze raz ponawiam pytanie 🙂 Czy znalazłby się tutaj ktoś ambitny i spróbowałby uszyć dla mojego kuca owijki polarowo-elastyczne, ale w rozmiarze pony? Wogóle takich nie produkują, a w owijki dla normalnych koni to mogłabym go całego owinąć jak mumię 🙂 Może Ivett by się podjęła?
Właśnie chyba jednak napiszę na priv. Chciałabym na zimę sprawić mojemu kucowi owijki (pod ochraniacze strasznie wchodzi śnieg). A po prostu nie produkuje się owijek polarowo-elastycznych w rozmiarze pony 🙁 Przeszukałam wszystkie polskie sklepy internetowe i nic. Szukałam też na zagranicznych stronach, ale akurat w tym wypadku zawiódł mój angieski.
Pozostaje mi tylko nadzieja, że ktoś jednak podejmie się tego zadania 🙂
Polarowo-elastyczne, ponieważ lubię ten typ owijek. Od razu mówię, że nie chcę sie tutaj z nikim kłócić - metod zawijania owijek jest cała masa. To co zaraz napiszę, to tylko moje zdanie. Mnie zawsze uczono, że polary nie chronią przed niczym, a pod elastyczne owijki koniecznie trzeba zakładać podkładki. Zaś polarowo-elastyczne nie dość że podtrzymują, to jeszcze ta "dolna" warstwa polaru służy tak jakby za podkładkę, więc nic już pod nie nie trzeba. Ładnego zawijania z podkładkami to się chyba w życiu nie nauczę 😵
Dlatego na zimę, zamiast ochraniaczy bardzo mi zależy na tym, aby sprawić Kucykowi owijki, takie jakie sobie wymarzyłam 🙂
LatentPony, kup pony polarowe i wąskie(jak pony) full elastyczne, przeciachaj w połowie czy jak tam Ci pasuje, zszyj 😉 Ja zrobiłabym tak dla siebie 😀
Myślałam nad tym 🙂 Jednak ja mam wybitny anty-talent do szycia 🙂 Z maszyną do szycia jestem od dawna pokłócona, a igła z nitką nigdy nie chcą mnie słuchać. Wolałabym, aby zrobił to ktoś, kto ma już w tym jakieś doświadczenie. Nie chcę, aby mojego konia uwierał szew grubości kciuka 😀
LatentPony albo kup owijki full i zanieś do krawcowej żeby obcieła kawałek cześci elastycznej, kawałek polaru i przeszyła rzepy. coś takiego będzie kosztować grosze 😉
LatentPony, hehe no problem 🙂 Niestety na kuca ciężko znaleźć jakiś fajny sprzęt. Sama mam ten problem 🙂
Niestety 🙂 Ja mam konika polskiego - zalicza się do kuców kategorii C, jest wspaniały, ale dobrać dla niego sprzęt to graniczy z cudem. Koń proporcjonalny, a wszystko nosi w innym rozmiarze 😀
Sierra, śliczna derka... ale mi smaka na taką zrobiłaś - a ten herb - genialny hehe jak to derka - bawełniana, stajenna czy padokowa 😍? Ivett, derka przepiękna! 👍
Drops baaardzo chciał na śniegu poszaleć, więc mama siadła do maszyny i mamy takie coś jak na zdjęciach. Nie jest jeszcze idealnie, ale rudy był niesamowicie zadowolony 😉 Trzeba skrócić i doszyć odblaski na bokach. Aha, chciałam zrobić zdjęcia w ruchu ale za szybki był dla mojego aparatu 😀
Wszywał ktoś jeszcze lej do bryczesów? (obejrzałam już kilka postów, ale może są jakieś nowości w tych sprawach ;D) Mam bryczesy bezlejowe tzn. jest w nich niby 'pełny lej materiałowy' (chyba tak na to się mówi;D) i wpadłam na pomysł, żeby rozpruć szwy w których łączą się dwa materiały, na ten wewnętrzny naszyć jakiś materiał - zamsz, czy coś podobnego i z powrotem zszyć tak jak było. Jak myślicie, czy to dobry pomysł? Jak Wy doszywałyście leje?
A czy ktoś ma pomysł z czego zrobić domowym sposobem buty dla psa? Stare skarptki się nadają? Co na spód żeby nie przemakało? Nie chcę gotowych kupować bo to nie mój pies, ale nie mogę patrzeć jak po pewnym czasie łapy jej marzną kuleje i je podnosi 🙁