Lena, u mnie to jakoś z cłem było śmiesznie, że normalnie zapłaciłam na ebayu i dopiero potem dostałam awizo, że mam się wstawić w magazynie poczty i zapłacić dodatkowo za to cło w kasie. To były grosze, jakieś dwa funty z czymś tam 😉 W paczce było sporo kosmetyków oraz bibelotów o łącznej wartości 30-40 funtów
Starała się któraś o zwrot? Aliexpress zaakceptowało moją prośbę o zwrot, ale nie mam pojęcia jak to technicznie ma wyglądać. Gdzie i od kogo dostanę kasę?
Ash, dwie doszły z mega opóźnieniem a jednej nadal nie ma. Założyłam spór ale sprzedawca się nie zgodził na zwrot pieniędzy albo ponowną wysyłkę, potem poprosiłam żeby wydłużył ten czas ochrony kupującego a kilka dni później aukcja sama się zakończyła (nie dało się już założyć sporu) więc zostałam bez przesyłki i bez kasy. Dobrze że wartość to tylko szalony dolar. To moja pierwsza taka sytuacja na ponad 70 zakupów na Ali.
casines, u mnie dotarły prawie wszystkie, a ta co jest w Polsce od 2 miesięcy prawie nadal gdzieś jest. Sprzedawca odda mi kasę, wiec chociaż tyle. U mnie to szalone 2$ 🙂
Edit: Właśnie jak to jest? Jest zgoda na pełny zwrot, ale jak to dalej wyglada?
Kupiłam błyszczyk na ali i dostałam mail + na ich stronie informacje, jakbym już to miała o,o (wczoraj kupione i zapłacone). To normalne czy od razu założyć spór?
Jeśli na ali upłynął czas dostawy (60 dni) a ja nie potwierdziłam otrzymania przesyłki (nie dotarła) to samo mi zrobi zwrot czy muszę klikać "open dispute" i kontaktować się ze sprzedawcą? Przy jednej nieotrzymanej paczce mam fund processing a przy reszcie nieotrzymanych finished 👀
zamawiał ktoś sprzęt jeździecki na alibaba, interesują mnie pady westernowe? Jaka jakość, koszt wysyłki ? Czy ja dobrze rozumiem, że oni tam podają minimalną ilość zamówionych przedmiotów?
Tak jest podana minimalna liczba sztuk bo alibaba jest dla zakupów hurtowych a aliexpress dla detalicznych. Co do kosztów wysyłki z alibaby nie mam pojęcia.
Ja kiedyś kupiłem wisiorki + kolczyki na handel i chińczyk mi naliczył dodatkowe 30usd do przesyłki za to,że niby mieszkam na zadupiu i dhl musi się fatygować 🤔 Na dodatek w polsce mnie nieźle oclili i jeszcze vat dorzucili,a wisiorki leżą w szafie...
Szukam kogoś kto ma konto na ebay- u i zechciałby mi pomóc. Chodzi o to, że mam konto. Jednak żeby wystawić rzecz na niemieckim Ebayu, jednym z warunków jest posiadanie 10 komentarzy. Ponieważ zależy mi na tym, by konto wyglądało jak najbardziej profesjonalnie, nie chcę zdobywać komentarzy kupując jakieś pierdoły. Osobę chętną do pomocy, proszę o kontakt na priva. :kwiatek: W pracy zrobiłam wywiad, wśród znajomych i NIKT nie ma konta na Ebayu. 🤔
Ja jestem aliholiczką od ok 3 lat 😀 Myślę, że mogę się tak nazywać , ponieważ w przeciągu 2 tygodni zamówiłam 5 zestawów pędzli 😜 I ok 10 paczek rzęs , każda paczka po 5-10 par. Poprzednio miałam hopla na punkcie lakierów hybrydowych z Ali .
A ja szukam kogoś kto dobrze porusza się po Alibabie i mógłby mi powiedzieć na co zwracać uwagę szukając i wybierając najlepszego kontrahenta i jak to wszystko załatwiać jeśli chodzi o sprowadzanie do Polski w troszkę większych ilościach niż tylko dla siebie 🙂 Ktoś coś ? :kwiatek:
Ale mozna trafic na super promocje 🙂 trzeba tylko znac standardowe ceny. Nie wiem czemu ale w tym roku mam wrazenie ze nie bedzie tylu roznych promocji i akcji co rok czy dwa lata temu. 🙁 I w sierpniu zawsze byly wyprzesaze a w tym roku nic .
Dokładnie, niektóre rzeczy faktycznie można dorwać taniej niż zwykle ale trzeba uważać czy nie były ceny podniesione przed promocją. Obecnie jest jakiś event w zbieranie kuponów i naszywek czy czegoś tam ale w to się nie zagłębiałam 😉