Próbowałam znaleźć, ale nie wiem za bardzo nawet jak szukać... O ile rozmiarów da się poszerzyć łęk w prestigeach? zakładając oczywiście, że łęk nigdy wcześniej nie był ruszany?
kujka, obawiam się ze odpowiedź brzmi nie. Możesz próbować z X-horsem, choć jeśli koń specyficzny to będzie ciężko. Ja mam Equipa zamawianego nowego a dopiero mattes corerection sprawił że konia przestały boleć plecy. Sama z pomocą masażystki powycinałam wkładki bo niestety siodło dostałam mocno "standardowe" a nie pod potrzeby mojego konia.
Ja również polecam p. Piotra Ząbczyka. W tym miesiącu dopasowywał mi Euroridinga poprzez wymianę wypełnienia. Takie dopasowanie jest w stanie zrobić na pewno i to nawet na miejscu. Gorzej, jeżeli trzeba ingerować w łęk. Wtedy nie każde siodło i nie każdą zmianę da radę wykonać. Mojego drugiego siodła (dużo za szerokie) już nie podjął się zrobić. Za duża ingerencja w konstrukcję. Myślę, że warto do niego zadzwonić i pogadać.
Poszukuję kontaktu do osoby, która zajmie się zmianą łęku w moim siodle Albion Platinum. Najlepiej z okolic Dolnego Śląska. Niestety nie znalazłem takowego w wyszukiwarce forum 🙁
MA ktoś Daw Maga Grand Prix? 🙂 Chcę kupić to siodło jestem szczupła ale wysoka (177cm) i zastnawiam się czy kupić 17,5 czy 18. Moż jest ktoś z Warszawy bądź okolic kto ma to siodło??
Szukam sobie siodła, które nie będzie dawać zbytniej swobody dosiadu, ale też nie będzie blokować. Tak mój tyłek wygląda w skokowej 17 (kolejno prestige i wintec). Czy zmieszczę się w ujeżdżeniowym siodle prestige w 16,5 czy zostać przy 17?
Wybaczcie jeżeli powielam pytanie, ale wyszukiwarka nic mi nie wypluwa, a doświadczenia w przerabianiu siodeł nie mam żadnego 😡 Gdzie najlepiej dać siodło do poszerzenia łęku w okolicach Trójmiasta (konkretnie ujeżdżeniówkę Busse)? Może być również jakaś dalsza Polska, byle godna polecenia firma :kwiatek:
wie ktoś może gdzie idzie kupić miarkę winteca z miarami na łęki standardowe i wide? przejrzałam sklepy internetowe i wszędzie miarka standardowa do łęku białego. Wygląda to tak :
monikaa2208, pytałam, bo miałam dokładnie taki sam problem z moim Daw-Magiem. Tyle, że mój był o pół cala za duży i moja noga do długich nie należy. Myślę, że powinni nieco poprawić ten model, bo bez przeróbek to faktycznie zwykłemu człowiekowi ciężko położyć gdziekolwiek kolano w tym siodle.