Re-voltowe Lobby Biuściastych

spam
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
29 września 2024 09:28
keirashara, dla mnie było szokiem, jak w Esotiq pasował na mnie stanik w rozmiarze 65D 😆 Ale ostatnio się zdziwiłam, bo w Pepco znalazłam pasujący na mnie stanik w rozmiarze 70B i 75B (w obwodzie wyszły takie same). Zwykle tylko w chińskich sklepach udawało mi się coś dopasować.
Niestety, ale jestem skazana na usztywniane (bez push-up, które mnie denerwują tymi poduchami), bo przy miękkich to równie dobrze mogę nic nie zakładać - efekt ten sam 😁
Dementek, - no rozmiary to każda firma ma własne 😅 czasem warto zmierzyc inne niż się typowo nosi.
Hmm... a miałaś taki miękki na fiszbinie, ale dobrze uszyty na sobie? Nie z hm, pepco itd.
Mam np. ten - no to jak on trzyma i robi cyca to jest szok.
https://whitervbbit.com/product/biustonosz-mrs-rose/

Miękki to nie koniecznie oznacza zero supportu, jak jest dobrze wykrojony i z odpowiednim materiałem to na prawdę fajnie ogarnia biust 🙂
keirashara,
Potwierdzam
Miękki, na fiszbinie, dobrze odszyty-jest przepiękny i dobrze trzyma. Nawet skarpetki z piaskiem w rozmiarze 34G (PL: 75I?)
Na przykład: Elomi, Panache, Freya
Na konie używam Freya Active Epic Crop Top albo Panache Sport UW-obydwa super trzymają i nie robią „uniboba”
W Panache Sport to generalnie na codzień latam, bo taki wygodny😁

Piękne cyckowniki w tym Whitervbbit, szkoda że największy 75F 🙁
05 października 2024 09:55
keirashara, nie, takich ogarniających i niespłaszczających miękkich nie miałam okazji nawet przymierzyć, bo zwykle widziałam rozmiarówki dla normalnych kobiet, a nie takich wybrakowanych, niekobiecych 😉 Może czas odwiedzić jakieś sklepy bieliźniarskie i posprawdzać asortyment.
Przede wszystkim daj się zmierzyć porządnej brafitterce, to zwykle jest pierwszy gamechanger 🙂
Dementek, - ja nie mam dużego biustu, no odkąd przytyłam to coś tam sterczy, ale dalej nie jakoś dużo 😉 mimo wszystko lubię miękkie, szczególnie w lecie. Wręcz właśnie uważam, że mały biust ma tą zaletę, że nie trzeba się przejmować "czy utrzyma", można sobie pozwolić na ładne ramiączka itd.
Plus właśnie mierzenie jak faith mówi 🙂 dopasowany dobry stanik z dobrze przemyślaną konstrukcją i materiałami to totalny gamechanger. Też kiedyś kupowałam "u chińczyka" czy w innych h&m, aż kupiłam pierwszy w intimissimi i eh, przepadłam, cycki w raju 😅
madmaddie, Pewnie już znalazłaś, ale jak co, to Dalia jeszcze się łapie na wszystkie Twoje wymagania. 🙂 No chyba, że coś się zmieniło w ostatnich latach.
06 października 2024 17:54
faith, keirashara, czyli na kolejne zakupy będę musiała podjechać do jakiegoś wypasionego sklepu 🙂
madmaddie, ja ostatnio odkryłam polską firmę Gaia. Też właśnie zawsze miałam usztywniane, ale w jakiejś totalnie śmiesznej cenie (70-80 zł) kupiłam na Allegro miękki koronkowy Gaia i przepadłam. Na lato super poczuć wiatr na cyckach 😉 Mam już kilka modeli Gai i jak dla mnie są fajne i cenowo bardzo przystępne. Jak nie zależy ci na najnowszej kolekcji to na Allegro już poniżej stówki można dorwać w pełnej rozmiarówce.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
10 października 2024 19:14
nagana, noszę gaię. Ale szybko się rozciąga
madmaddie, chyba trochę zalezy od modelu, mi jeden się szybko rozciągnął, reszta jakoś się trzyma. No, ale fakt, że mam ich kilka oraz na codzień głównie pomykam w Panache Sport a inne to tak tylko "na miasto".
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
11 października 2024 13:05
Nie odznaczają się wam sutki w takich cienkich stanikach? Jeszcze jak na wierzch bluza czy coś to wiadomo, ale pod jakąś cienką bluzką, czy koszulką latem?
zembria, - nie 🙂 To dużo zależy od koronki. White rvbbit mają tą koronkę z tiulem i pod nim nie jest ten sutek widoczny, bo go tiul "spłaszcza". W jednym nie mam tiulu (Queens of time), nie nosiłam go pod najcieńsze koszulki, ale pod zwykłymi w lecie było ok. Black Moon miałam dopiero co pod lekko przezroczystą czarną bluzką, taką z cieniutkiej bawełny i nic się nie odbiło.
Jedyne co, to czasem widać jak mam biały tiulowy stanik i lekko prześwitującą białą bluzkę. To wtedy tak (mam taki biały z tiulu z Intimissimi i miałam plan ubrania pod biały obcisły modalowy golf i no nie wyglądało to jak coś do noszenia publicznie, nawet mimo tego, że ja mało wstydliwa jestem xD ale to przebił nie tyle kształt sutka, co był ten zestaw na tyle transparentny, że było go widać - kolory).

Kocham te cienkie właśnie najbardziej w lecie, bo cyc się nie poci 💕 Jest taka różnica w komforcie! W zimie aż tak tego nie czuję, ale w lecie nawet te z grubszego materiału są ugh w porównaniu do cienkiej koronki.
zembria, zależy o co pytasz jeśli o to czy prześwitują to zależy od modelu, większość jest podszyta tiulem, więc nie. A czy się odznaczają jak sterczą to cóż w niektórych bardzo cienkich tak, w innych nie, trochę zależy od materiału i konstrukcji, jak wypadają przeszycia, jak się biust w nich układa itd, ale generalnie mam to gdzieś 😉
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
14 października 2024 10:54
No chodziło mi o sterczące przebijające się pod ubraniem sutki, nie prześwitywanie koloru.
zembria, - to nie. Właśnie dlatego, że większość ma tiul dodatkowo lub koronkę na tiulu. Obecnie te materiały i szycie są zupełnie inne niż kiedyś, wiele problemów już nie występuje 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się