przepisy na udanego grilla

ja ostatnio na grilla robiłam:

szaszłyki z kurczakiem, cebulą i papryką:

jedną podwójną pierś z  kurczaja umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kawałki (duże, małe, jak kto woli takie żeby się wygodnie jadło), posoliłam, popieprzyłam, dodałam przyprawy z knora 'do mięs' (taka pomarańczowa)-sporo i przyprawę grillową, też z knora, dodałam olej z pestek winogron, pomieszałam, przykryłam folią i wstawiłam na ok 3h do lodówki, potem ponabijałam wszystko na patyczki (najlepiej żeby na początku i na końcu była papryka to nic się nie zsunie) i na grill

sałatka z fetą:

pokroić pomidora i ogórka kiszonego ( lub małosolnego) w dość małe kawałki, dodać pokrojoną w trobną kosteczkę cebulę, do tego pokruszona/pokrojona na drobno feta, sól, pieprz i olej z pestek winogron

😉

a bakłażan? tak samo jak cukinia, w plasterki?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się