Pytałam w wątkach siodłowych, ale może tutaj ktoś mi pomoże.. Jakie siodła pasują na Wasze ślązaki? Mój mam wrażenie że ma dość typowy dla ślązaka grzbiet- szeroki, bardzo prosty i dość krótki. Głównym problemem jest to, że plecy są proste- większość siodeł buja się przód tył, lewituje tyłem, a już ładnych kilka mierzyłam.. Może ktoś coś podpowie, czego próbować?
Wintec isabell new z cairem - strzał w turbo dziesiątke dla konia, mnie to siodło nie przekonywało, ale koń sobie wybrał. Dobrze leżał nam też prestige lucky dressage i daw-magi: hubert, hubert sport i dominius. Daw-mag obecnie też szyje pod grzbiet na zamówienie, ktoś z przedstawicieli podjeżdża i mierzy 🙂
na jedną mam wintec 2000 z cair (kobył mocno wykłębiony jak na ślązaka) fajnie leży na prostych plecach, koń rozluźniony. Na drugą szukam wintec wide (za poradą speca od pleców).
No na przetargu fajne ogiery , mam nadzieję że trafią gdzieś w moje rejony 😉 Szczególnie Bakszysz, którym kiedyś chciałam kryć, ale przez odległość porzuciłam wszelkie nadzieje. Ciekawe jakie ceny osiągną.
bielinka Jeden Jarsen u mnie (druga - Tycjanka) , w zeszłym roku miałam źrebaka po Eldorado po Jarsen, poszedł w świat🙂. Bretania jest pełną siostrą ogiera Brytan http://www.bazakoni.pl/brytan-jarsen-beti . Z charakteru koń złoto.
iwona9208 ładna ! Ona taka niska czy Ty taka wysoka ?🙂