Konie wielkopolskie/trakeńskie
Fakt-to była rozgrzewka. W korytarzu skoczyła 170,pod siodłem 150 /ale tylko raz/ 😉
Bea1, ale ładna kobyłka 🙂
Dwie fotki Rudego - nie widać, że on ma 174 cm, a ja 162 😀
Co tacy oboje ze zwieszoną głową 😂 Faktycznie nie widać, że jest taki duży, ale mady jest niesamowicie, a te skarpetki 😜 Obłęd, pozazdrościć 💘
Myślę... myślę... i chyba nie wymyślę, co to znaczy "mady" 😀
A ze zwieszoną głową, bo unikam aparatu, a mój Synek mnie wiernie naśladuje. Dziękuję za miłe słowa! 🙂
Szczerze mówić to sama nie wiem o co mi chodziło 😂
Co tu taka cisza?
Wreszcie zmusiłam się do porobienia zdjęć mojemu paskudowi 😉
W wieku prawie 21 miesięcy wygląda sobie tak:
Z wujkiem Deksterem, który ma koło 180 cm albo i więcej 😉
Życzymy wszystkim szczęśliwego Nowego Roku! Dużo zdrowia dla Was i waszych kopytnych! :kwiatek:
Fokusowa, ale On dorośle wygląda 😉! Pewnie wielki wyrośnie 🙂
Ja również życzę wszystkim posiadaczom wielkopolaków i trakenów szczęśliwego nowego roku!! Oby nowy rok był bardziej pomyślny niż stary :kwiatek:!
akselka rośnie, rośnie 😉 Pewnie przerośnie rodziców (mama 167, ojciec 170) co mnie trochę przeraża, ale to dobrze dla mnie, bo ja sama mam prawie 180 cm 😁
glanek dzielnie się bronił, ale przełom stycznia i lutego umawiam się z wetem, mam wtedy wolne 2 tyg, więc będę go miała na oku 😉 ale jest to nieodwołalny termin!
A grzywy nie zapuszczę, bo wygląda w niej paskudnie 🤣 + irokez jest baaardzo praktyczny biorąc pod uwagę, że Młody uwielbia spać na leżąco w boksie = jest usyfiony jak ta lala 🙄
Fokusowa - to już niedługo, zleci. 🙂 Będe trzymać kciuki za pomyślnie przeprowadzony zabieg.
dzięki! Ja chyba zaczynam trząchać galotami ze strachu i stresu, a myślałam że już mi przeszło..
Wybaczcie post pod postem, ale minęły dwa dni, więc chyba można 🤣
Wstawiam łobuza z dziś - w towarzystwie swojego bodyguarda Katona 😉
Ja też stałam się niedawno szczęśliwą posiadaczką 2-letniej klaczki wlkp, (po Rascal wlkp, od Potęga wlkp), a oto ona:
Solaoke ona ma prawy przód biały, czy tak jej sierść dziwnie urosła? Wygląda jakby miała kremową skarpetkę :p
2012 czy 2011 rocznik?
Prawy przód biały, taaak 🤣 , 2011 😉
Solaoke fajna dziewczyna, niech się zdrowo chowa 😉
Słuchajcie mam stan przedzawałowy!
Byłam u weta, żeby umówić kastrację i pogadać o szyciu kanałów. Chciałam kastrować za tydzień równo, ale mają być mrozy = zimna gleba = brak możliwości lonży..
I wet powiedział, że on by ciął JUTRO.
JUTRO! 😲
JUTROOOO! 😲
Nogi mi się zrobiły jak z waty, wiem że dramatyzuję, ale jednak się boję o młodego..
Ustaliliśmy, że będziemy robić inaczej niż zazwyczaj się robi, bo mały ma szerokie kanały, więc zrobimy tak, żeby się nie mógł wybebeszyć.
POMOCY!
Powiedziałam, że musze to przemyśleć i zadzwonię jeszcze.
Co robić? 🙄
Ciąć?
W sumie tydzień w tą czy tamtą nie robi takiej różnicy (to tylko kwestia, czy umrę z nerwów jutro czy za tydzień).
Błagam pomóżcie podjąć decyzję!
Fokusowa! Im szybciej tym lepiej, nie zwlekaj, później się jeszcze bardziej nakręcisz.
Fokusowa,
tnij!
Nie ma co przeciągać, potem zaśnieży, zrobią się ekstremalne minusy i klops.
Będziesz czekać do wiosny.
A więc jutro po 10 mój mały ogierek straci zbędny balast 🙄
Denerwuję się, ale wiem, że trzeba to zrobić, bo młody zaczyna się "budzić" a chciałabym zdążyć przed kompletnym rozbuchaniem hormonów.
Powiedzcie mi, bo z nerwów nie spytałam weta - jutro bez śniadania, tak? A jak z sianem? Bo koń będzie sam w stajni i ogólnie nie ma z tym problemu, jednak jak ma stać i nic nie jeść to zacznie mu się nudzić i będzie kombinował..
Fokusowa ależ Twoj chłopak przypomina mi mojego!!!! W paszporcie ma sp ale to wlkp/xx i jak miał dwa latka wyglądał identycznie, no budowa wypisz wymaluj 🙂 Jak był młodziakiem był masywny ale niski, do góry poszedł jak miał 4-6 lat, teraz ma 170w kłębie i jest dość solidnej budowy 😉
Ad kastracji ciachaj im szybciej będziesz miała z głowy tym lepiej, mój Hrabcio ciachany był wcześnie, jako roczniak z kawałkiem bo był baaaardzo niedobry 😉 co ma być to będzie, trzymam kciuki!!!
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/22049_103961052960704_3498238_n.jpg?lvh=1[/img]
Fokusowa, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku! (tak przy okazji, miło jest zobaczyć Katona, znajomy konik 🙂😉
AnetaW młody docelowo ma mieć ok. 167 / 170 w kłębie, ale wydaję mi się, że podszkoczy troszkę wyżej 😉
anai dzięki 😉 Katon to bodyguard młodego, bo traktuje go czasem jakby był jego matką 😁 Szkoda tylko konia, bo kurcze widać, że chciałby popracować z człowiekiem, a niestety właścicielka poza Polską i konisko stoi i tka z nudów jak tylko z pastwiska wieczorem zejdą 🙄 widać nie odpowiada mu wizja emeryturki 😁
Dziękuję wszystkim za kciuki :kwiatek: , około 11.30 Młody stał chwiejnie na nóżkach już po wszystkim.
Tuż przed kastracją byłam spokojna, ale gdy zobaczyłam jak mój maluch się kładzie i bezwładnie leży to emocje kumulujące się od wiosny wzięły górę - bez łez się nie obyło.
Młody był wycinany inaczej niż zazwyczaj się to robi - razem z osłonkami i zawiązane potem było, żeby nie mógł się "uzewnętrznić", bo było takie ryzyko.
Biedula stoi sobie smutno w boksie, a ja mam straszne obawy, że już nie będzie taki jak kiedyś w stosunku do mnie, że to nadszarpnęło sporo jego zaufanie, ale z drugiej strony to mądre konisko, mam nadzieję, że wybaczy 🙄
Fokusowa nie przejmuj się, chłopak fajnie to przyjął. Przestań wciąż się obarczać problemami tylko ciesz się, że w końcu macie to za sobą i że się udało 🙂
Chłopak będzie miał do Twojego faceta raczej zarzuty, Ty go tylko po wycięciu miziałaś, więc teraz jesteś dobra Pańcia 😀
Niby tak, ale z drugiej strony byłam tam i on to wie, a go nie obroniłam 🙁
Póki co przychodzi normalnie, ale widać, że go boli..
wszystko będzie dobrze, jak się zagoi i przestanie boleć to zapomni 😉
my dziś się terenowaliśmy w piękny wiosenny dzień i słońce dawało po oczach tak że ślepłam (choć na zdjęciu akurat się schowało... 😉 )
pozdrawiamy!
Fokusowa - kciuki są 🙂 Będzie dobrze, nie stresuj się.
AnetaW - po kim jest twój chłopak?
glanek po Dare Devil ale każdy kto go widzi uwierzyć nie może 😵 komentarz "wow ładny ślązak..." jest na porządku dziennym 😉
Fokusowa, ja też myślałam ,że Ametyst będzie miał do Nas żal za swoje ,,jajca,, 😉.Miał 6 lat.
Kompletnie nie powiązał zabiegu z Nami i do tego nie ma jakiś uprzedzeń do weta który go kastrował.. Nic a nic..
Wręcz nawet mam odczucie ,że więź jest silniejsza pomiędzy mną a nim za samą opiekę po zabiegu. Do tej pory tak ma ,że jak go coś boli to od razu z tym do mnie idzie ,pokazuje i wie że mu pomogę.
Może mam inne doświadczenie ale naprawdę nie powiązał zabiegu z Nami i bez urazów do człowieka