prawko

Musi powiedzieć jak musisz skręcić, jak jedziesz prosto to chyba zależy.
Na jednym egzaminie jeden mówił mi, że "na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną prosto", a inny na kolejnym nie. Ale to też nie na wszystkich skrzyżowaniach, bo musisz zająć jakiś konkretny pas wcześniej.

Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
13 grudnia 2008 23:47
Czy moze mi ktos powiedziec, jak to jest na egzaminach: czy na skrzyzowaniach egzaminator mowi Ci, ze masz jechac prosto lub skrecic, czy jesli masz jechac prosto- to milczy, mowi tylko przy skrecaniu?

na początku egzaminu egzaminator powinien wyjaśnić Ci takie sprawy. mój jeszcze przed wyjechaniem na miasto powiedział, że jeżeli jest skrzyżowanie, a on wcześniej nie wyda polecenia to mam jechać prosto. o tym że mam skręcic informował przed skrzyżowaniem, na tyle wcześnie, że mogłam zająć odpowiedni pas  😉

Mi instruktor mówił tak, że jak będę dojeżdżać do skrzyżowania, a egzaminator nic nie mówi, to mam nie zadawać pytań, tylko jechać prosto  😉 Czyli jak nic nie mówi - jechać prosto.
Scottie   Cicha obserwatorka
14 grudnia 2008 11:36
Wolałam się upewnić, bo ja jednak wole, jak mi ktoś powie, że mam jechać prosto.

Ostatnio jak miałam jazdy i wjeżdżałam od strony Gocławia na Siekierkowski, to tam jest pas biegnący prosto, który pozniej zmienia się w pas skręcający (na Wał) i ja zamiast zmienić pas na sąsiedni, którym bym pojechała prosto przez siekierkowski, to zostałam tym pasie i pojechałam na Wał... i mi się dostało, że "przeciez nic nie mowil, wiec powinnam zmienic pas i pojechac na siekierkowski" no ale coz... ja tam sie szybko denerwuje 😉
3 stycznia mam pierwszą jazdę  😁 o matko, ja nigdy w życiu nie miałam nic wspólnego z samochodem  😎 z jednej strony mnie kusi, a z drugiej się boję  👀
yga   srają muszki, będzie wiosna.
17 grudnia 2008 18:59
zdałam! za pierwszym!  😲
Wielkie gratulacje 🙂
wow, super  👍
szepcik dasz rade, spokojnie.

yga gratuluje

A ja niedawno zorientowałam się, że dzisiaj mija dokładnie rok od dostania prawka. Jak ja sie wteeedy cieszylam. Dobrze, ze mam to za sobą. Teraz myślę o zrobieniu na przyczepke
yga, gratuluję🙂
Też gratuluję 🙂 Ja mam jutro pierwszą jazdę na placu.
yga   srają muszki, będzie wiosna.
18 grudnia 2008 18:08
Dzięki 😅
kujka   new better life mode: on
19 grudnia 2008 10:53
edit
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
19 grudnia 2008 11:11
kujka też zdawałam na Odlewniczej 😉
Gdzie miałaś kryzys?
kujka   new better life mode: on
19 grudnia 2008 11:51
edit
Ja dzisiaj po pierwszej jeździe na mieście. W Poznaniu przedświąteczne korki więc ćwiczyłam zatrzymywanie i ruszanie oraz bezwładne toczenie się 😉

Z najnowszych wieści - u nas się polepszyły terminy i jest szansa na egzamin nawet w miesiąc po ukończeniu kursu 😀
Scottie   Cicha obserwatorka
19 grudnia 2008 19:03
A ja już mam 20h wyjeżdżonych xD (hoh, nareszcie- prawie rok będę robiła to prawko xD)

reszta dopiero od 5 stycznia, bo maja przerwe w osrodku... I mam nadzieje, ze w lutym bede juz miala egzamin teoretyczny 🙂
ja mam 22 godziny wyjezdzone, prawko robie od 2 tygodnia października,
na egzamin jestem zapisana na styczen 😀
A ja moge zameldowac, ze wczoraj ZDALAM. Za drugim razem.
Teraz tylko czekam na papierek i w droge..... 😉
Klami gratulacje!

a ja właśnie rozwiązuję testy z płytki...  😎
merci merci merci.... 😉
siedzę dzisiaj praktycznie cały dzień na rozwiązywaniu testów, a mimo wszystko mam wrażenie, że nie zdam jutrzejszej teorii...  🤔 😲
karolinag4 - dobrze będzie 🙂 powodzenia i zdaj relację z wyniku

Klami- spóźnione gratulacje!

Ale szalejecie dziewczyny, jedna za pierwszym, druga za drugim razem, ja tam zdałam za piątym, także tym bardziej gratuluję  😎
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
21 grudnia 2008 21:23
Choc do sylwestra jeszcze troche, to ja już podjęłam postanowienie noworoczne na 2009  🤣 zrobic prawko na ciezarowke  😜
Choc do sylwestra jeszcze troche, to ja już podjęłam postanowienie noworoczne na 2009  🤣 zrobic prawko na ciezarowke  😜

kurczaki, też zawsze chciałem zrobić, ale to niestety kupa kasy - 2-3 tysie trzeba wyłożyć 🙁,

czemu na ciezarowke?
Klami,  braaawo i witamy wśród kierowców🙂

karolinag4, będzie dobrze, 3mam kciuki🙂

Condina, właśnie, dlaczego na ciężarówkę?
dzięki za kciuki...  🙂
zdałam teorię  💃 😅 zero błędów  🏇
praktyka wyznaczona na 6 stycznia  😵
a jak u Was było z jazdami doszkalającymi? brałyście/braliście? bo tak się zastanwiam co i jak... napewno wezmę w dniu egzaminu, będę jeździć jeszcze z tatą i wujkiem, więc... hmmm..  🙄
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
22 grudnia 2008 17:17
wziełam 2. miałam 3 tygodnie przerwy miedzy kursem, a egzmianem praktycznym i na wszelki wypadek wolałam sobie przećwiczyć co nieco 😉

a mi się marzy prawko na autobus. i kiedys je zrobię. tylko najpierw czeka mnie B+E. i wypadałoby zrobić też na motor, bo stoi sobie w garażu i rzadko kto na niego wsiada  😎
karolinag4, gratuluję🙂😉 👍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się