Hej, planuję zakup cheval Liberte nowej- niestety jestem zubożałą szlachtą podłoga wiem, że aluminiowa. Ale czy ma znaczenie czy ściany aluminium czy sklejka?
shewolf, Cheval na czas trwania leasingu konstrukcyjnie jest ok, mój ma rok do końca leasingu i pewnie 1-2 lata do konieczności sprzedaży komuś kto sam sobie coś tam naprawi. Mąż marudził na rozwiązania techniczne/solidnosc chevali ale koniec końców mam gold 3, czyli aluminiowe ściany. Z tym, ze u mnie między gold 2 a 3 zdecydowała wentylacja w środku (jako top upierdliwy klient jeździłam kilkoma różnymi modelami różnych firm tam gdzie stoją konie). Ten gold 3 wypada jak najwyższy model Humbaur jeśli chodzi o nietelepanie i wentylację, ma też dużo miejsca z przodu na długie szyje a ja mam duże konie. Naprawdę to jest dobry stosunek jakości do ceny jeśli chodzi o komfort koni i jeśli albo masz faceta co tą przyczepę technicznie utrzyma w ryzach po kilku latach albo wtedy sprzedasz.
Ja mam Gold 2 , ma 8 lat, nic sie z nią nie dzieje.
Właśnie zamówiłam Multimaxa i moją będe sprzedawać.
Zastanawiam się za ile mogę ją wystawić, bo ludzie wystawiają te przyczepy za jakieś mega wielke pieniądze, jak oglądam ogłoszenia ?
Często oglądam ogłoszenia i są ludzie którzy sprzedają/ szukają przyczepy bez dokumentów. Mam pytanie po co?
shewolf, w przyczepach rolniczych to faktycznie bardzo częste zjawisko, ale przy przyczepach do przewozu koni raczej się z tym nie spotkałam 🤔
W przypadku przyczep rolniczych szuka się przyczepy bez dokumentów jak chce się mieć taniej, a potrzebna jest tylko na pole/łąkę i nie ma potrzeby wyjeżdżania z nią na ulicę. Sprzedający często osobno sprzedają przyczepę i dokumenty, bo dokumenty kupi ten co ma przyczepę niezarejestrowaną a potrzebuje mieć zarejestrowaną.
Odkąd nie można rejestrować przyczep SAM handel dokumentami kwitnie. Być może w przypadku przyczep do koni jest podobnie, jeśli ktoś ma SAMa i chce nią jeździć to musi kupić dokumenty.
shewolf, ja szukam do postawienia na terenie stajni pod naukę koni wchodzenia do przyczepy, żeby nie zdemolowały 'w razie w' tej legitnej, jeżdzącej, zarejestrowanej i duużo droższej.
Oo widzisz. To jest argument.
shewolf, na części?
Z dwóch lepią jedną?
Czy ktoś może widział jakieś strony, profile skąd można by zgapić urządzenie siodlarni w przyczepie?
Mam nową przyczepę, z siodlarnią wchodzoną do środka no i mam tam 2 wieszaki na siodło, 2 na ogłowie i to tyle. Jak zapakuje tam pół domu które zabieram na zawody to mi będzie wszystko latać ( widły , taczka, sprzęt w torbach itp), więc nie wiem jak to zoorganizować.
Wczoraj na drodze płatnej nie pobrało mi kasy z etolla -komunikat słaby sygnał GPS, później sygnał w normie. Czy mam uzupełnić przejazd? Jak tak czy na telefonie sie da bo nigdzie nic takiego nie widzę.
anetakajper, sama w apce uzupełniasz, do 48h wstecz.
Ja częśto wogóle nie włączam i uzupełniam, bo mam stajnię w takim miejscu , że nie ma zasięgu i ta walnięta appka mi się tam non stop wiesza...a jak jadę z końmi to mi sie nie chce mieszać w telefonie, bo się boję jechac z przyczepą i grzebać w tel