Olsztyńscy voltowicze

Likier- jeśli mogę być na tyle wścibska lub po prostu ciekawa, w tej stajni przy drodze czy u takiego Pana co ma hucułki?
Tam gdzie mają kucyki, to mają tylko swoje konie, w dodatku warunki pozostawiają wiele do życzenia  ;P

Przy drodze nie (CHYBA?) ma żadnej stajni w Stawigudzie, to w Dorotowie🙂
To myślałam o tej w Dorotowie w takim razie. To w Stawigudzie jest coś jeszcze?
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
27 grudnia 2009 13:05
parolowa,
Wg mnie zdecydowanie za drogo za te warunki. Opłaty bardzo szybko wzrastają, a warunki ciągle się pogarszają (co raz mniej padoków, mam wrażenie, że kiedyś czyściej jednak w boksach było , choć w tym jest i tak ok, zagracona hala itp.). Taka podwyżka bez poprawy warunków, a nawet przy pogorszeniu warunków to przegięcie. Zawsze broniłam tej stajni, zawsze robiłam głośno dobrą reklamę, pomagałam przyciągnąć nowe konie do stajni- a teraz widzę, że będzie nas się wyciskać tyle ile się da ...Kompletnym przegieciem dla mnie był tekst o tym ze"dla was te 50 zł miesięcznie to nic , a dla mnie dużo"- tym bardziej,mże podwyżki było 100 zł, a ie 50 zgodnie z ubiegłoroczną umową. A 100 zł/mc  daje w ciągu roku dodatkowe 1200 zł więcej za boks co jest spore na warunki Olsztyna :/ 
Tym bardziej , że  musimy do kosztów utrzymania konia jeszcze doliczać kowala, weta, pasze/odżywki sprzęt. Ehh ,a 1200

Hej może ktoś ma jeszcze jakąś propozycję na fajną stajnię dla jednej słodkiej klaczki ??
Dorotheah widziałam wczoraj Twoja czarnule,urocza;] ...a co Kieźlin to jeszcze trzeba dodać,ze giga, mega błoto przed hala również nie zachęca 😉

Dokładnie! Zakładasz czyste kalosze/owijki, a wchodząc na hale masz mega syf;/ a potem jeszcze wszystko się przykleja do tego.. Masakra, no ale.. 😉

A co Silver przenosicie się do Kieźlin, że byłyscie w odwiedzinach?;]

No i ten namiot, w sumie może narzekam, ale jak dla mnie baaardzo ciężko jest tam jeździć, jak wieje wiatr, to ma się wrażenie, że się rozpadnie, jak pada śnieg, to podobnie, w lato można się ugotować 😀
nie, nie póki co w kortowie nam bardzo dobrze 😉, a w Kieźlinach byłyśmy z Lidka odwiedzić Fryzika(:
ja bylam ostatnio jako widz u Robsona na skokach 🙂 kurcze, gdybym tylko miala samochod to bym tam od razu konia postawila. haaaalaaaaa...i zawody pod nosem. w taka pogode i mrozy to juz totalnie nie ma u nas gdzie jezdzic  😵

dziewczyny, powiedzcie mi... czy u Robsona czy tez w innych stajniach gdzie organizuja zawody, sedziowie sprawdzaja papiery? bo mam nieaktualne  👀 a bym sie wybrala chetnie na zawody
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
28 grudnia 2009 14:26
Angeel bylam kilka razy i nic nie sprawdzali. a robilas ostatnio zdjecia? albo wiesz kto robil?
mery, u robsona niet  🤣 🤣
Tja, tylko policz benzyne to Ci wyjdzie drugi pensjonat 😀 Plus czas na dojazdy, to wyjdzie Ci z 2 tysiące miesięcznie 😀 Dla mnie ze Stawigudy to byłoby mega daleko do Robsona, gdybym mieszkała w Barczewie to by było fajnie😀
a ile km do Robsona z Olsztyna?
Myślę że z 25-30 km to jest 😉 Mi się nie widzi jeździć 50 km odemnie z domu 😀  😂
no ja wiem ze daleko, ale ja chce haaaaaaaaaaaaale :P musze sobie kupic jakis darmowoz 😀
bylam, zdjec nie robilam, robily 2 kumpele z ktorymi bylam, ale ze skokow to tam raczej nic nie wyszlo

to dobrze ze nie sprawdzaja, moze sie wybiore jak troche kaski zostanie w portfelu :P
kierzbun jest 25-30 od olsztyna wiec robson zdecydowanie mniej.  😉
jakby nie patrzec to aby dojechac do robsona i wrocic spowrotem tak mniej wiecej z centrum olsztyna musisz zalac furke za ok 15 zl  😉 wiec jezeli jezdzisz swego kunia 6 razy w tyg wychodzi mniej wiecej 90 zl tygodniowo 😉 ( jezeli nie stoisz w korkach i Twoja furka dosc malo pali) ... wiec jakby nie patrzec wydajesz ok 400 zl miesiecznie na same dojazdy do swego kunia ... drogo kurcze  😲
a to taka ciekawostka dla Olsztyniaków  😁 🤣
http://papilot.pl/article/7087/Na-Allegro-szukala-partnera-na-studniowke.html
z LO4  🤣
Do robsona jest dokładnie 16 km z centrum 😉
Gdybym była z Olsztyna to bym wybrała Robsona, ale odemnie to zaaa daleko:p
a z jarot 23 km
No niestety blisko nie jest, ale chyba będę zmuszona się tam przenieść ;p Ale ty Likierowa to tam u siebie masz najlepiej ;p nie dość, że blisko, to i warunki dobre ;p
Natala czemu jesteś zmuszona się tam przenieść ?  👀  tak z babskiej ciekawości..  😉
śliczne foto Brandowego w avatarze  😍

A co się dzieje w Kieźlinach, że się przenosisz? Przecież masz tam mega blisko?
Mój tata nie wyrabia z kasą troszeczkę.

A dziękuję Likier choć zdjęcie jest staare, za czasów, kiedy on jeszcze pod siodłem nie chodził ;p
a u robsona w zime pensjonat nie kosztuje 800 zl??? bo wczesniej tak bylo... a na wiosne chyba 600 ...
a u robsona w zime pensjonat nie kosztuje 800 zl??? bo wczesniej tak bylo... a na wiosne chyba 600 ...

Tak, na zime jest wyższa cena, i po nowym roku ponoć ma być podwyżka jeszcze. ;p
"Mój tata nie wyrabia z kasą troszeczkę. "  dlatego przenosisz sie do Robsona?  😜
Nie jasno napisałam, nie chodziło mi, że do Robsona, tylko ogólnie.

A i jak ktoś szuka zdjęć ze starych zawodów to zapraszam do galerii, może kogoś uchwyciłam ;p

http://picasaweb.google.pl/eingmatic
ok😉) A może Kortowo?🙂
Aa i zapomniałam emade to ty Martyna.?

Jak tak to znalazłam kilka Twoich zdjęć jak robiłam porządek w archiwum z kierzbunia 😉 Jak chcesz, podeśle na emaila ^^
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się