BUCK, a mi się głowa Humanisty właśnie podoba, ale ja mam zboczenie do garbonosych łbów, więc jestem nieobiektywna 😂
O tą głowę chodzi, ogier najwyżej zbonitowany na 82 pkt, Humanista AMS:
IMG_7203.jpeg
a widzisz 🙂 faktycznie garbonose to nie ja 😉
Prawie 2 lata sprzedawałam Ślązaka 170 karego w starym typie ( z wymiarów ) ale długie nogi ładna szyja i co najważniejsze piękny ruch , naturalnie zbierający się . Brak chętnych bo wszyscy chcieli konia do wozu do sanek za 15 tys ... Rynek na slazaki jest okropny . Z tego powodu zaprzestaje hodowli . W tym roku urodził się u mnie ostatni źrebak . Nie będę wyprówać sobie żył żeby moje konie były na top zadbane ( suple pasze łaki wet kowal fizjo wszystko) tylko po to żeby usłyszeć że 30 tys za młodego zdrowego zadbanego konia to za dużo .
Ja pas.
Fokusowa, akurat sprawę tego ogiera z "bułą" na nodze znam z pierwszej ręki - uderzył się wcześniej i jest to tylko defekt wizualny, który jeszcze może się zmniejszyć lub zniknąć, bo to dość świeża sprawa. I dobrze że został zakwalifikowany, bo to fajny rodowód.
Jeśli chodzi o kwalifikację, to wiele ogierów nie została zakwalifikowana nie dlatego, że się nie nadawały, ale dlatego, że komisja ustaliła sobie jakiś limit. Niektóre rzeczywiście były słabsze, ale odpadały też naprawdę dobre ogiery.