Ślązaki - kącik oddanych miłośników rasy :)

BUCK, a mi się głowa Humanisty właśnie podoba, ale ja mam zboczenie do garbonosych łbów, więc jestem nieobiektywna 😂

O tą głowę chodzi, ogier najwyżej zbonitowany na 82 pkt, Humanista AMS:
IMG_7203.jpeg IMG_7203.jpeg
BUCK   buttermilk buckskin
22 lipca 2023 11:29
a widzisz 🙂 faktycznie garbonose to nie ja 😉
Prawie 2 lata sprzedawałam Ślązaka 170 karego w starym typie ( z wymiarów ) ale długie nogi ładna szyja i co najważniejsze piękny ruch , naturalnie zbierający się . Brak chętnych bo wszyscy chcieli konia do wozu do sanek za 15 tys ... Rynek na slazaki jest okropny . Z tego powodu zaprzestaje hodowli . W tym roku urodził się u mnie ostatni źrebak . Nie będę wyprówać sobie żył żeby moje konie były na top zadbane ( suple pasze łaki wet kowal fizjo wszystko) tylko po to żeby usłyszeć że 30 tys za młodego zdrowego zadbanego konia to za dużo .
Ja pas.
Fokusowa, akurat sprawę tego ogiera z "bułą" na nodze znam z pierwszej ręki - uderzył się wcześniej i jest to tylko defekt wizualny, który jeszcze może się zmniejszyć lub zniknąć, bo to dość świeża sprawa. I dobrze że został zakwalifikowany, bo to fajny rodowód.

Jeśli chodzi o kwalifikację, to wiele ogierów nie została zakwalifikowana nie dlatego, że się nie nadawały, ale dlatego, że komisja ustaliła sobie jakiś limit. Niektóre rzeczywiście były słabsze, ale odpadały też naprawdę dobre ogiery.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się