Jak część z Was wie - założyłam w październiku własną przydomową stajnię. Jestem z zawodu technikiem weterynarii i chciałam ratować konie.
Wykupiłam kilka koni (dwa + kucyka) - jeden z nich jest kulawy i w trakcie diagnostyki, drugi jest po ochwacie i wymaga suplementów i rehabilitacji oraz odpowiedniego werkowania. Kucyk miał być zdrowy, jednak w obydwu przodach ma bardzo mocno sztorcowe kopyta i sądząc po pierścieniach na pewno także przeszła ochwat.
Przyjęła tyle koni na ile utrzymanie oraz leczenie było mnie stać.
Prowadzę także mały pensjonat wolnowybiegowy. Niestety w ostatnich dniach jedna z pensjonatowych klaczy przeszła na moje utrzymanie z powodu choroby jej właścicielki. Wiem, że klacz ta była wcześniej leczona na wrzody, obecnie wszystko objawy książkowo wskazują na nawrót choroby wrzodowej (wiem, że wrzody można jedynie zaleczyć ale nie da się ich całkowicie wyleczyć). Klacz dużo w swoim życiu przeszła, a także nie jedną osobę wprowadziła w świat jeździectwa i zasługuje na wszystko co najlepsze, jednak nie ukrywam, że na chwilę obecną potrzebuję pomocy w zapewnieniu jej odpowiednich warunków żywieniowych.
Dzisiaj będzie weterynarz, koszty leczenia oczywiście pokrywam ja.
Gdyby jednak ktoś chciał wspomóc moją małą działalność to można to zrobić na różne sposoby:
Nauka jazdy i spacery z końmi: Serdecznie zapraszamy do nauki jazdy oraz na spacery z naszymi konikami. To wspaniała okazja do budowania więzi z naszymi podopiecznymi! Prowadzimy również zajęcia z pracy z koniem z ziemi - zajęcia te jak żadne inne pomagają zbudować z końmi prawdziwą więź!
Wsparcie finansowe: Proszę o wpłaty na naszą zbiórkę, z której obecnie cała zebrana od tego momentu kwota zostanie przeznaczona na leczenie Aksaji.
https://pomagam.pl/dzikieserce
Przekazanie 1,5% podatku: Jeśli możesz, przekaż nam 1,5% swojego podatku. Każda złotówka pomoże w leczeniu i utrzymaniu naszych koni.
Jak to zrobić? Podczas wypełniania formularza PIT wpisz KRS: 0000270261 oraz cel szczegółowy: STAJNIA DZIKIE SERCE 16666
Jeśli wolisz pomóc w inny sposób, gorąco zachęcam do zamówienia sieczki i suplementów dla Pandy oraz Aksaji. Jestem w stanie zapewnić leczenie i podstawowe wyżywienie, jednak cena suplementacji wszystkich koni jest strasznie wysoka. Suplementy te jednak pozwalają naszym koniom wrócić do zdrowia, są więc bardzo istotne dla nich i dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
Podajemy listę potrzebnych rzeczy:
- Sieczka Dengie Healthy Tummy (dla Aksaji)
- Sieczka Spillers Ulca Fibre (dla Aksaji)
- Sieczka Eggersmann Alfalfa Gastro (dla Aksaji)
- Sieczka Dengie Healthy Hooves (dla Pandy)
- Suplement Derbymed Ulcosan (dla Aksaji)
- Suplement Yarrowia Equinox Gastro (dla Aksaji)
- Suplement Dromy Gastroheal (dla Aksaji)
- Suplement Ungulat (dla Pandy)
- Suplement Hoof Formula (dla Pandy)
- Witaminy Prolinen Horsvit Complex (dla wszystkich koni)
- Witaminy Hoveler Reformin Plus (dla wszystkich koni)
Każdy zakup jest dla naszych koni niezmiernie cenny.
Historia Aksaji tak samo jak większości naszych koni, była pełna trudów i przeciwności losu.
Jest mi niezmiernie trudno prosić o pomoc, jestem jednak do tego zmuszona obecną sytuacją... Pomóżcie mi proszę odzyskać wiarę w ludzi i w to, że konie mogą być naszymi partnerami, a nie jedynie maszynami do jazdy.
Poniżej przesyłam zdjęcia Aksaji, Pandy oraz jego kopyt w momencie zakupu.
Nie posiadam zarejestrowanej fundacji. Nie ukrywam, że bardzo ciężko jest mi prosić o pomoc, a ponadto wiem jak negatywne w większości jest podejście ludzi do końskich fundacji.
Chciałabym aby konie które mogą pracować, utrzymywały konie niepracujące. Oczywiście przy zachowaniu ich dobrostanu i chęci do współpracy z człowiekiem.
Obecnie jednak z uwagi na dobro Aksaji - muszę poprosić o pomoc.
Edit:
Nie mam pojęcia dlaczego dodały się jedynie dwa zdjęcia... Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę przesłać w wiadomości/mailu zdjęcia, potwierdzenia zakupów, również wypis od weterynarza z dzisiejszej wizyty u Aksaji jeżeli go dostanę (sami wiecie, że w terenie dostanie wypisu to nie jest łatwa rzecz).
I oczywiście konie nie dostają wszystkich tych suplementów na raz. Ale są to polecone suplementy w klinice w której leczona była kiedyś Aksaja oraz dla Pandy na kopyta także polecone przez weterynarza.
Konie dostały zalecenie aby stosować te suplementy zamiennie, dlatego ucieszymy się z każdego zakupu.